Cuti Kt Uma Jer !!

Assalamualaukum...

Cuti skola akhir tahun ni,
aku ta pegi jalan2 ke mane2 pon.
Spend mase depan pc download movie..
Memang boring..

Last week, sume abg2 n akak aku balik..
Mengikut perancangan awal, kitorang nak bermalam kt Desaru..
Tapi tak jadi disebabkn tiada persetujuan drpd beberapa pihak..
So kitorang decide wt kt uma jer..
Bosan je wt kt uma..ta feel langsung..
Selfish ar diorang yang ta setuju tu..
Geram aku..

Sabtu malam lepas, kitorang wt bbq kt dpn uma..
Mcm2 ade..tapi aku suda kenyang mkn roti john akak aku buat..
bnyk aku mkn..
Lepas mkn, abg2 aku n bpk aku plan g men bdmntn kt dewan..

Ni yang aku ta brape suke klau main permainan sukan..
memang la aku suke bersukan...
tapi klau diorang ade, aku akan dsingkirkn..
abg aku suda 3 orang..n bpk aku..ckop 4 orang...aku letak tepi..
diorang main beregu...aku ta dpt main..
klau dpt main pon, mgkin dsbbkn oleh belas kasihan diorang..
pastu klau aku main, diorang layan aku mcm kanak2 riang Ribena..
ape diorang ingt aku ta terror ker..
pd hal boleh je aku klhkn diorang sekor..
BRANI MASOK AR !!

jangkaan aku mmg betol...
lps diorang da main beregu 3 set, 
aku dpanggil masok..
diorang mmg lyn aku mcm kanak2 ribena..
diorang main2..main ta betol...
pastu aku pon kalah..

lepas main double, main single plak...
bpk aku yg knonnye hebat sngt, aku ajak die lwn..
main 1 set jer..mmg betol...die ta hebat pon..
21-10 je aku kasi die..haha..

pastu abg aku yg no 1 plak masok...
aku klh tipis ngn die..bley ta fokus plak..
mule2 aku da leading jauh...tapi die dpt pintas balik..
klh 17-21...siao...
diorang main lagi..pastu abg aku yg no 2 plak ajak lwn ngn die..
mule2 ta silap aku die ckp, smpai point 11 jer..
die ingt aku ta hebat pe..
aku da leadin 10-4...
aku pon main la ta betol smpai 10-9..
bile aku da dpt point ke sebelas, bleh plak die demand smpai point 15..
WTF sia! Nampak sngt ta betol..
pastu die dpt point 15 dlu..aku 13..
pastu aku da na stop, die bley plak kate, tros la smbong smpai 21..
What kind of keli*g sia die ni...
hasilnyer, aku kalah la..21-16..oleh kerana die yg ta betol...
cube klau dari awal die ckp, main 1 set...
ingt na main smpai 11 aku ni sengal ubi sngt ker..
klau die ckp main 1 set, of koz la aku ta bgi mate bdoh2 kt die..
nmpk sngt takot maruah jatoh..

last sekali, die lwn ngn abg aku yg no 3...
ta tau spe yg menang...sebb perlawanan tertunda...
abg aku yg kuat sngt effort die nk kejar bola,
akhirnyer die terjatoh..nasib baik ta pape..
esoknyer, diorang mengadu sakit badan...
Huh! Masing2 lembik..baru main bndmntn satu malam,
badan da sakit2..apende nth..LEMBIK!

ta pe..next time aku lwn die, aku yakin dpt klhkn die..
siap la diorang, aku akan malukn diorang...

tapi petang tu, aku mmg da ilang kesabaran
ngn sorang anak buah aku ni..degil nk mampos..
die pegi ketok2 keyboard aku kuat2 smpai rosak button space..
kene tekan betol2 kt tngh..
pastu pegi luar lyn laptop abg aku..
uma ni pasang wireless..so bleh surf internet gune PSP..
mase aku tnga lyn laptop tu, anak sdare aku dtg..
die ckp, 'Paksu, nak PSP'
lepas die ckp tu, die tumbok muke aku...
umor 5 tahon...
geram la aku kn..da lame aku bersabar ngn die..
lepas die tumbok tu, aku jerit kuat2 smpai satu uma dengar...
then aku pkol lengan belah kanan die sket...
tak kuat ye..ta smpai ati nk pkol budak kecik..
memang ta kuat..semot gigit lagi sakit...
akak aku yg ade kt blakang, ckp yg aku ni garang..
tapi anak buah aku tu selambe je la..
da biase kne mrh n pkol..
mak long anak buah aku kt dpn, die tngk je kot..
tak tau la ape dlm pkiran die..

pastu esoknyer, die mintak nak main game...
mak long die pon bukakkn dkt laptop bpk die..
main game power rangers...pastu asik pnggil2 aku sbb ta tau main..
asyik tnye je, macam mane nk buat tu mcam mane nk buat ni..
penat aku nk pegi tempat die..

mlm tu plak, die x nk balik KL...
sbb kate die dok sini best...
ade game bnyk kate die..
bpk aku la ckp nk beli PSP untk die..
nasib baik mak die pndai klentong die balik..
bukannyer ape, next week skola da start..
die pegi pra skola..dlu cuti lame2 ta nak tinggal..
yang penting, ta de paper berlaku...
hahaha..

Penat seh tadi pegi cari brg skola ngn akak aku...
kluar petang, balik mlm..tido kejap, pkol 12 bngun..
online habbo..online skype..add skype..wt voice call..
lol...nice conversation i had this very early morning..
main game online la..macam2..thx Emy n Amin..
Love u guys..bring ur husband along la Emy later..
haha..suara Ajam same ngn die ar?lol..

Kay la..that's all for today..add me on Skype : ajam654

See you guys later in the next post..bye bye..Assalamualaikum...

Malaysia Boleh!''

Seperti yg suda diketahui oleh sluruh rkyt Malaysia,
Malaysia telah memenangi pingat emas bolasepak
Sukan SEA Laos 2010
(Alamak, skema pulak ayat aku kt atas tuh)
Tahniah Malaysia..!
Ni berkat doa kite2 jugak...
Korang berdoa x? Hopefully you did...

aku jugak mau wish korang Selamat Tahun Baru Maal Hijrah...
da 1431 taon da kaum Muhajirin Mekkah hijrah ke Madinah..
Klau ade mesin mase, da bleh tinjau da keadaan sebenarnyer...
Moga di tahun baru ni, semuanya lebih baik dari tahun lepas..
Jangan ingt celebrate Masihi je tapi Hijriah ta tau ape2..
Harap2 ta de la yg mcm tuh...

Apsal la citer Papadom yg aku download ni ta bleh2...
geram sia...seperti melukut di tepi sawah...
(saje je buat peribahasa baru..hahahaha..)
ari ni sehari ta layan lagu Muse...
Agak memelikkan...tapi setiap hari, setiap saat menjadi semakin boring...
otak blur tetibe tak tau nak buat ape cuti2 ni..
Nak study or bace bku of koz malas..
nk kne ade insentif dlu baru buat kot...
and satu hal lagi..gadget aku rosak...
mls betol nk betolkn lagi...

sekarang suda pkol 12.40 am...
ape yg aku tulis kt atas tu tak mcm slalu yg aku tulis kt tmpat biase...
sbb da blur giler...so im off la...bubye...Assalamualaikum...



-Entry sent through MySpace Mail

This is it...

Assalamualaikum....

Blog ni still baru so i'll try my best to post new entry frequently...

I do have much thing to be shared...

Stay tuned to find out more...

Hahaha...