3 Jujur/VVIP/Student Baru!

Assalamualaikum..

Semalam bley dikatekan hari kedua paling tak best
spnjg aku skola taon ni lepas 5 Feb n 11 Feb.
Semalam jugak klimak klewatan aku dtg skola.
Citer die cm ni. Malam tu aku tido kol 3
sebab buat folio sejarah.
Tapi ta tahan ngntok so tido kt meja pc.
tapi bngon kol 6 kt atas katil. Smbong wt folio.
Siap2 g skola kol bape nth.
Tapi yg pnting lmbt giler.
Pastu tunggu kwn akak aku anta lmbt.

Then smpai skola kol 7.40.
Dewan ksong sume budak da naik kelas.
Mase aku on the way to class,
ckgu Khairudin, Kamarudin n Ramli
nmpk aku then diorang pnggil.
Pastu bebel nasihat2 jap,
aku tnye bley naik kelas tak.
ckgu khairudin n kamarudin sruh naik kelas je.
Tapi ckgu ramli ajak jumpe pngetua.
So aku ikot la die masuk blik HEM.
Die isi borang ape entah. aku kne interview.

Pastu die ckp, "Ni da dtg lmbt lbih 20 hari ni kne trun kelas masok kelas jujur."
WTH Jujur tros. Without any warning then na trunkan aku.
Nak aku memberontak ke. Jangan mnyesal plak nnti.
Pastu die da gerak na introduce aku kt kelas jjur.
Tapi aku stay lagi sbb ta nak.
Ye la, aku na anta folio sjarah yg aku buat smpai ta tido tu.
Penting tu. Tetibe ta bley anta sbb ta jumpe die.
The story continues.
Ckgu sruh ikot die.
Aku pon ikot la sbb die da kluar.
Die g kantin sbb na slesaikan budak lain.
Aku pon ikot la. Pastu ade ckgu tnye ckgu ramli
apsal ngn aku. Ckgu ramli ckp aku da 20x dtg lmbt.
Nak kne trunkan kelas jjur. Kelas last.
Depan ckgu yg tnye tu, aku beta balik ckgu Ramli.
Aku ckp, "Budak yg tak dtg 20x tu dpt amaran je.
Saya yg dtg lmbt 20x tak dpt amaran ape2 tetibe kne trun kelas"
Well, nmpk sngt bias kt situ.
Lagi satu, secara jjurnye, sistem pentadbiran n peraturan skola
tak adil, bodoh ta pandai, tah ape2, ta pndai buat penilaian.
Buktinye, budak yg dtg lmbt kne rotan,
budak yg tak dtg langsung without any possible reason,
lepas cm tuh jer. Kt sini aku nak ckp,
to all student yg rase2 ta nak jadi cm aku,
klau da lmbt tuh, ta paya dtg skola tros.
Korang dtg kne denda wt pe.
Ta paya dtg lagi senang ta kne ape2.

Back to the story.
Cikgu pompan yg tnye tadi tu dga aku ckp mcm tuh,
die ckp aku menjawab. Ckgu ramli ckp, "Ye la budak bijak, menjawab la."
Dah mmg betol. Saje aku na bagi ksedaran kt ckgu2 nih.
I think they never think that way
because they never understand what their students want.
All they know is school reputation.
Aku rase klau ade ckgu yg pndai mndlami jiwa
student diorang yg mmbrontak ni, ta de nye msalah dsiplin kt skola.

Pastu g depan pjabat plak.
Ckgu kamarudin ckp ngn ckgu ramli ade orang PPD mninggal.
Pastu ckgu ramli ni masok pjabat tanye orang yg tau.
Eh ckgu ni. Aku nak blajar masok kelas.
Bley plak die masok nak tnye bnde tuh.
Tanye nnti2 ta bley ke slesaikan aku dlu.
Mase aku kt luar tu, ckgu kamarudin NASIHAT aku baik2.
Die sruh aku berubah. Aku prefer kne nasihat baik2 drpd kne denda.
Pastu pngetua lalu, die plak ceramah interview aku.
Aku ta ingt sngt pe die ckp.
Tapi yg penting die ade sruh ckgu ramli kol bpk aku.

Aku ta tau ape bpk aku ckp kt ckgu n sbaliknye.
Tapi lepas die kol tuh, ckgu ramli ajak masok kelas aku.
Tapi secara sengalnye, die iring aku.
Da smpai kelas, die introduce aku.
Die tanye member2 aku sume,
kenal budak ni tak. Student baru. Rumah die 'jauh'.
Hampeh tol. Tapi aku ta kesah. Member sndri.

Pastu ckgu ramli jumpe plak ckgu maznah.
Entah bual ape nth kt blakang.
Pastu tak lame tu ckgu ramli tu bla.
Haiz. bosan tol. Memalukan tol.

Pastu ptg tu ade bdmntn.
Nak tanggal kaki aku wt practice baru tuh.
Pastu aku main ta betol.
Penat giler aku ta tau apsal.
Mungkin sbb ta ckop tido.
Sume game aku kalah.
Ade sorang budak Form 1 kot.
Kecik je tapi terer giler. Klau tinggi tu da mmg lagi terer aku rase.
Ngn die pon aku kalah. Hahaha. Nice game btw.
Pastu ckgu zul ckp aku main single tapi still under consideration.
Die nak tngk aku sehari dua ni. Klau ade improvement aku kekal.

So i think that's all for today. Pagi ni.
I'm off. I'll post the song later. Cya!

Cam best jer!

Assalamualaikum.

Agak bnyk bnde berlaku ari ni.
First aku dtg skola lmbt.
Aku da siap pkol 7.35
tapi still searching for required things.
Pastu bpk aku ckp, da lmbt nnti pegi lmbt skali.
Aku pon ape lagi on aje la.
So gerak skola kol 8.20 sbb bajet biase
pimpunan abis kol 8.10
tapi ta abis lagi.
Aku pon masok je la skola join 'member' dtg lmbt aku.
Pastu da na masok kelas die rotan skali.
Da biase da kne rotan ngn die.
Die ta ckp bnyk ngn aku ari ni sbb
mungkin da penat n malas.
Just sebot je name aku.

Ari ni gk kje kursus Geog ckgu na tngk.
2 bnde aku ta ade.
Peta daerah ngn pelan kampung.
Pelan kampung aku ade tapi ta lengkap.
Pastu tadi mase ckgu check dak2 lain punyer,
aku pon lukis la peta tu.
So aku ta kne rotan ngn die time tuh.
Dak laki aku ngn Shafiq je ta kena.
Khalid ngn Shafiq hasil keje same tapi shafiq lepas
sebab khalid salah gune strategi. Hahaha.
Better luck next time.

Pastu time ckgu Ramli relief mase Sains,
die ceramah pulak. Ey die ni. Tah ape2 ar.
Mase die ceramah kt depan aku tido.
Ye la tido kol 3 pagi la katekn koz lepak ngn member 2 akak aku mlm tu.
Yang paling ta bley bla die sruh gi depan.
Aku ngn Zaris pastu sruh berikrar.
Ikrar die aku ta ingat.
Tapi iras2 cm ni la.
Saya berikrar, dengan izin Allah, PMR 8A

Adoi ar. Ta pasal2 kne tayang muke kt depan.
Aku ta kesa. Xspcialy ade smthing yg buat aku suke. Hahaha.

Petang tu spatotnye aku gi practice bdmntn.
Tapi aku ajak asrap buat folio sejarah kt uma shafiq.
So klau dua orang ta dtg ta kesa la sngt.
Tapi uma shafiq pon ta pegi.
Sbb shafiq ckp cancel koz die syok lyn game.
Dak2 ni sume da kumpol uma aku.
So alang2 tu lepak tros je la. Hahaha.
Kerje kursus ta buat bdmntn pon ta dtg practice.

So I think that's all for today.
See you n the next post. Cya! Assalamualaikum.

"Muse - New Born"

(Click to play)


Link it to the world
Link it to yourself
Stretch it like a birth squeeze
The love for what you hide
For bitterness inside
Is growing like the new born
When you've seen, seen too much
Too young, young
Soulless is everywhere

Hopeless time to roam
The distance to your home
Fades away to nowhere
How much are you worth?
You can't come down to earth
You're swelling up
You're unstoppable
Cos you've seen
Seen too much
And too young
Young
Soulless is everywhere
Destroy the spineless
Show me it's real
Wasting our last chance
To come away
Just break a silence
Cause i'm drifting away
Away from you

Yeah link it to the world
Link it to yourself
Stretch it like it's a birth squeeze
And the love for what you hide
And the bitterness inside
Is growing like the new born
When you've seen, seen too much
Too young, young
Soulless is everywhere
Destroy the spineless
Show me it's real
Wasting our last chance
To come away
Just break a silence
Cause i'm drifting away
Away from you
Oooohhhhaaaaaahhhhh

Cuti skola Naik skola . Bosan!

Assalamualaikum..

Aduhai. Skola suda mau naik.
Bosan maa. Bosan sebab kje lom siap lagi.
Walaupon siket. Tapi tu jap lagi siap ar.
Aku janji aku siapkan.

Recently, aku da berdamai ngn seseorang.
Malas mau citer panjang2. Berbaik-baik lagi baik.
Peace no war. Hahaha.
Aku suka aku suka aku suka . . . . . kau.
Oh yea. Find out what i want to show here.

Tapi smlm aku gi uma Shafiq ngn Khalid na buat kje kursus.
Lepas je langkah masok uma shafiq tuh,
fkiran aku jadi lain tros. Macam gugur jntong.
Jadi lemah tetiba.
The environment reminds me to what used to happen here last year.
Xspcly when i look at the table. Haiz.
The smell, the place and evertyhing are the same.
Maybe because it's been too long since my last visit here.
I told shafiq but i know it's easy for him
bcoz that's his house. Hahaha.

Yang best psl smlm,
ade budak kne ngn aku.
Tetiba unknown number msj aku then na kenal.
Bile tanye sape bagi no aku ta na bagi tau.
Ta na bagi tau aku ta pe. Kau bagi tau member2 aku yg ade kt M'sia ni.
Tersebar luas. Hahaha. Ambik kau.
Baru kau tau langit tinggi ke rendah.
Sungai dalam ke cetek.
Buku tebal ke nipis.
Air masin ke tawar.
Gula2 pahit ke manis.
Argh da la. Penat na buat perumpamaan.
Ade yg call, ade yg msj. Kesian la beliau ni.
Pastu kne tipu lagi plak tu. Sawan punyer idea sruh ckp kredit abis.
Hahaha. What a great idea. Bgos2.

Aku na smbong wt folio.
Jap ag wat kt uma shafiq.
Klau buat kt uma aku serius ta bley buat.
Bnyk gngguan xspcly dri pc ni.
So friends, Cya!

"Muse - Thought Of A Dying Atheist"

(Click to play)

Eerie whispers
trapped beneath my pillow
won't let me sleep
your memories

and I know you're in this room
I'm sure I heard you sigh
Floating in between
where our worlds collide

scares the hell out of me
and the end is all I can see
and it scares the hell out of me
and the end is all I can see

and I know the moment's near
and there's nothing you can do
look through a faithless eye
are you afraid to die?

it scares the hell out of me
and the end is all I can see
and it scares the hell out of me
and the end is all I can see

It scares the hell out of me
and the end is all I can see
and it scares the hell out of me
and the end is all I can see

Sporty Days ! Hahaha.

Assalamualaikum..

Yay! It's holiday. But full with addition classes.
Haiya. Holiday or not just the same.
Mase first cuti ari sabtu tu,
aku bngon kol 5 smthing.
Sebab excited sngt kol 8 main futsal.
Ye la. Da smlmnyer terlalu ketara tahap boring aku ni.
Tak ada ungkapan mampu memetraikan kebosanan yg mlampau ni.
Hahhaha. Power seyh ayat bm aku. Bley dpt A ni PMR.
OKOK. Back to the story.
Ni first time aku awal dtg futsal.
Seba rupenyer start main pkol 8.30.
Dak2 ni ckp kol 8 sbb die da tau aku mesti lmbt punyer.
Main futsal 3 sblh ari tu.
Bygkn la mcm mane penat rasenyer main 3 orang sblah.
Hampir2 nak mampos kejar bola ke depan belakang.
Aku la yg paling bersemangat. Walaupon da penat nak mampos.
Tapi sboleh boleh nak jage gol tu ta kasi gol.
Mule2 menang team ngn apis n epul.
Pastu seri mase team ngn khalid n epul.
Mase ngn khalid n epul, mule2 da leading jauh.
Pastu mase last2 azree gol plak.
Pastu teros balik. Buat penat je aku jage gol lari smpai belakang.
Last2 seri jer.

Lepas balik je dari futsal, Ayin msj aku ajak men bdmntn plak.
Aduh, da la penat giler. Tapi die ajak main kol 2.
So aku pon on aja. Pastu ajak asrap skali.
Ikmal ngn Shafiq pon dtg jgk. Hahaha.
Ambik kau skali sume pro ayer baloi trun lwn budak pt kahar.
Sumenyer tumpas di tngn senior2 (secara teknikal) aku.
Aku tetap noob. Asyik kne marah aje ngn Shafiq.
Tapi aku cool je. Aku open-minded. Ta kesa kne tegur klau untuk kbaikan dri sndri.
Ayin ngn geng2 die sume kalah. Hahaha. Sian sian.

Lepas tu plak, aku, 2 orang akak aku n 2 orang member die
kluar gi pontian. Bapak aku tade balik kampung. So macam agak bebas sket la.
Mule2 gi lepak stimboat sbb da lame ta gi sane.
Pastu akak aku ajak main bowling. Hahha. Favourite aku ni.
Tapi main 2 game jer. Cm ta show je 2 game.
First game aku no 4 of 5 players.
Point aku bwh 100 kot.
Lila menang. Tapi cm bese la.
First game is warm-up game.
Second game baru aku mengganas.
4 strike je. And highest score la for that night among others.
Point pon sket je. 161 je. Tapi kire ok la kan.
Aku menang. Hahha. Sume dak2 noob main. Aku ni atas sket je dari noob.

So for that day, 3 jenis sukan aku main.
First futsal, second badminton n lastly bowling.
Bersukan mmg best sbb dpt kuar peluh.
N stay slim. Hahhaha.

Member akak aku ajak main futsal esoknyer
tapi aku tanye faiz, bpk die kate ta boleh sbb ade maulidur rasul.
So ta jadi la second plan.
Next week aje lagi pon akak aku ta bawak kasot.

Pastu smlm ckgu favourite aku, ckg nazifa kawin.
ade kje kawin kt uma die. Die ade jmpot.
Pkol 1 lbih, faiz tepon aku ckp die da kt pntn.
Die gerak ta bagi tau. Da smpai baru bagi tau.
Die sorg je. Nak tak nak aku kne la pegi jgk.
Mule2 tepon asrap n sume dak2 ni.
Masing2 mcm ta na pegi je.
Last2 aku sruh akak aku anta.
Sebab die pon na beli brg jgk.
Pastu pegi pontian naik keter.
Aku drive. Pergh, first time drive smpai pontian.
Tu paling jauh la tu pena aku drive.
Akak aku ta kesa sbb die pon mls na drive.

Pastu da smpai, jumpe faiz.
Pastu g uma ckgu jp, then g bndr.
Hahhaa. Biase la. Gi pontian tak sah la klau tak mlencong tmpt lain.
So aku ngn Faiz men bowling (lagi).
Die ta pndai main. Tape aku ta kesa.
Biase la tu first2 ta pndai main.
Main 3 game. Aku support sume.
Aku suke boros belanje orang ta tau apsal.
Tapi klau aku da ta de duit tu mmg jgn hrp la.
First game aku dpt bawah 100. 98 je.
Second game lupe tapi above hundred.
Last game 137. Tu pon sebab tgn aku da sakit.
Da ta kuat lagi na baling bola kuat2.
Pastu gi billion jp mkn2 then tros balik.
Faiz ckp org tngk kite diorang ckp 1Malaysia.
Sebab Faiz ckp muke aku mcm cine sket.
Orang ingt aku cina. Mungkin sebab rambot aku pendek kot.

Smpai je uma aku kne nasihat ngn bapak aku.
Kne nasihat bukan sebab aku kuar
tapi sbb sruh aku blaja. Ye la. Result SPM kn baru kuar.
So die bagi la smngt. Aku chill2 je.
Pastu lepak2 ngn akak2 n cousin aku.
Cm si*l cousin aku pecah rhsia aku kt akak aku.
Nasib baik die bagi tau fmily aku je.
Klau orang lain da lame aku bongkar konspirasi yg die da jlnkn.

I think that's all for today. Wanna continue watching Astro Boy.
The film one. I don't watch TV. So guys, cya!
Enjoy this song. Assalamualaikum.

"Muse - Unintended"

(Click to play)



You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I'll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

Before you

Deceived Truth ! And some shit. Hahaha.

Assalamualaikum..

Khamis ri tu result SPM '09 kuar.
Akak aku antra slh sorg candidate '09.
Kputusan die ta cmrlang sngt tapi ok la.
4 masa ta blaja. Maknenye tu ckgu yg spatotnye ajar ta masok.
Sebab pegi anta budak olahraga.
Aku pon macam liar sket. Hari tu je la.
Jalan2 kejap depan belakang.
Sbenarnye na tngk dak ambik result
tapi ta kesampaian. Ta pe la.

Lepas balik skola,
Khalid blanje ABC kt tempat Iwan.
Lepak2 ngn Asrap, Epul ngn Khalid.
Shafiq ta de sebab ta dtg.
Maklumla, budak tempang. Hahaha. jkjk.
Balik dlm pkol 3.20. Da ar 3.30 ade training.
Pastu g skola balik kol 3 stga lbih,
tapi orang baru sket2.
Aku lari 20 round dewan macam biase.
Tapi abis awal sebab aku lari 12 round ta henti.
Berjalan dua kali je.
Pastu dak2 ni bleh plak ta caye kan.
Geram betol aku. Ingt aku suke sngt pe tipu.
Aku memang ta tipu pom. Da 20 round so stop.
Pastu buat shadow plak.
Kali ni aku tipu la sket. Aku buat 8 je.
Slalu spuloh. Tapi da biase. Hahaha. bukan aku sorang je.

But I somehow wonder about my stamina level.
Didn't feel tired at all. But shit happens when the game on.
Smash like hell, dropshot like shit.
Everything's just not right.
I think I'll be eliminated .
Just try again next year then.
Woots. Next year arh?
I wish I'm not here anymore. Hahaha.
Gonna find better lifestyle and maybe better replacement.
Hahaha.

Haiz, shit happened to my computer.
The hell-y hard disk very compressive i guess.
The windows stuck n 'refuse' to boot.
Hahaha. Sorry broken english.
The whole day today was a terryfying boring day.
Well, u know, computer is part of my life.
Just imagine that u incapable to breathe through noise.
Huh, is there any other breathing organ?
Argh, lupekan.

Woo. The conspiration between me n Khalid still unwork.
Just wait until we start the 'construction' process.
Hahaha. But I'm in financial sringency.
Argh! When will i get my money back sia.
Getting tired of waiting like a statue being snapped by visitors.

OMG! Exam is creeping near sia.
Check it out


(Click to enlarge)

And another attachment that totally discomfort my holiday.
Here it is.


(Click to enlarge)

Haiz. It seems it will be a solitary holiday.
Everyday is study day.
But nvm. Got to give it all out this year
for a grand reward. hahaha.
And for some incindental reasons. Hahaha.

I think that's all for today.
See you guys in the next post arh.
Enjoy song for this post.
Cya! Assalamualaikum.

"Secondhand Serenade - Broken"

(Click to play)

In the moonlight
Your face it glows
Like a thousand diamonds
I suppose
And your hair flows like
The ocean breeze
Not a million fights
Could make me hate you
You're invincible
Yeah, It's true
It's in your eyes
Where I find peace

Is it broken?
Can we work it out?
Let's light up the town, scream out loud!
Is it broken?
Can we work it out?
I can see in your eyes
You're ready to break
Don't look away.

So here we are now
In a place where
The sun blended
With the ocean thin.
So thin, we stand
Across from each other
Together we'll wonder
If we will last these days
If I asked you to stay
Would you tell me
You would be mine?

And time
Is all I ask for
Time
I just need one more day
And time
You've been crying too long
Time
And your tears wrote this song
Stay

In the moonlight
Your face it glows

Is it broken?
Can we work it out?
Let's light up the town, scream out loud!
Is it broken?
Can we work it out?
I can see in your eyes
You're ready to break
Don't look away.



Nothing's good.

Assalamualaikum..

Hidup aku kembali lagi.
Apsal aku ckp macam tuh? Suke ati la.
Cm bese, Ahad ari tu aku ta tido.
Layan lagu la pebende entah lagi.
Buat account Facebook.
Tapi Facebook entah ape2..
SuperDuper bosan n tak adventure.
Boleh tulis ape je la.

Isnin ari tu, aku Khalid ngn Shafiq buat presentation
pasal kje sivik. Isu alam sekitar, pemanasan global.
Kitorang klau bleh ta nak plih isu ni.
Sebab common sngt. Tapi oleh krane ssuai ngn condition skrng,
so plih je la. Lagi pon senang nak cari bahan.
Pastu cikgu sruh buat forum. Aku memang ta bleh na main2.
Aku prefer serious. Tapi tau2 je la khalid ngn shafiq ni.
Buat forum main2. So aku macam nak terikut tapi aku memang ta boleh.
Aku bukan ape, aku rase macam dri aku ni dibenci
sume audience kt depan aku sebab aku macam jadi budak bajet.
Aku ta nak ar macam tu.
Lepas tu mase turn aku nak terang kan pasal cara mngatasi,
aku macam ta bersemngt tetibe lepas aku terfkir sesuatu.
Apsal entah. Aku pon tak tau ar.

Semalam mase waktu PJ, main bola.
Pastu Shafiq injured. Alahai, sian member aku sorang ni.
Tapi aku ngn Khalid agak selfish seyh.
Habis tu da shafiq ckp sroh gerak dlu.
Pastu kitorang siap ckp Shafiq budak tempang plak tuh.
Ish ish ish. Jahat seyh kitorang. Sorry ar gurau2.
Hahaha. Chill chill suda.
Mase Math gi blik syarahan.
Pastu Iwan jalan2, ckgu Salleh ckp,
tu jalan2 tu ilmu die da jadi da.
Hahaha. Skrng ape2 dak2 ni ckp macam tu.
"Ilmu die da jadi da"

Tadi plak, aku dtg lmbt sket.
Pastu mase nak naik kls dari pimpunan,
aku lalu depan ckgu khairudin.
Pastu die pegang aku, tanye aku dtg awal ke lmbt.
Pastu citer plak pasal die jumpe akak ipar aku kt STF.
Die citer yg aku ni slalu dtg lmbt kt akak aku.
Mampos seyh. Berani ke akak aku tu marah aku? hahaha
Aku ni kejap dtg lmbt kejap awal.
Klau lmbt, lmbt sngt klau awal, awal sngt.
Sebabnya, aku tak suka rush2 klau da lmbt.
Tapi aku suke rush2 klau ade bnyk mase lagi.
Tapi aku suke siap lmbt. Paham2 sendri je la.

Naik rehat mase Agama ngn cikgu Maryam.
Dia ajar pasal mukjizat rasul ngn ismatu rasul.
Lepas tu die bagi kertas TOV tu.
Lepas tu ckgu ckp,
'Kertas tu tampal skrng klau tak, nescaya ia hilang'
Hahaha. Budak2 ni sume ulang balik ape cikgu ckp tadi.
Ayat berdarah tu, "NESCAYA".
Bagi aku, khalid n shafiq, tu ayat skema.
Hahaha. Da dapat lagi satu perkataan skema.
Tape untuk memantapkn BM.
But lately, aku asyik terpkir pktaan2 gramatis untuk
esei BM je. Baru aku terpkir. Sblom ni buat macam UPSR je.
Noob na mampos.

Lepas tu mase seni plak.
Cikgu Norimah masok.
Sruh lukis lukisan sampol jajan tu.
Aku lukis coki coki punyer.
Sblom tu die sruh anta bku.
Mase die tnde tu, die tanye Mohd Norazam yg mane satu.
Aku pon mngaku la.
Aku paling ta bleh trime ape die ckp,
aku ni ade bakat melukis.
OMG! Please la. Aku paling ta suke melukis la.
What makes her thinks that way arh?
Pelik sia. Tapi macam bagi aku smngat
supaya jadi minat kt lukisan ni.
Sket je la ta bnyk pon. Benci tetap benci. Hahaha.

Aku ngn Khalid ade plan baru.
Hahaha. Pengasas die Khalid la.
Rncangan2 jht die ngn shafiq mmg bnyk idea.
tapi blom dilksanakan. Nnti kot.
Aku pon ade plan aku sndri. Plan individu je.
Nti agak2 macam da berjya baru aku citer2 heboh sket.
So just wait n see.

So I think that's all for today.
See you guys soon ar.
Enjoy Song of The Post.

"3 Doors Down - Here Without You"

(Click to play)


A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
Disappear now when I'm dreaming of your face

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me, yeah

The miles just keep rollin'
As the people leave their way to say hello
I've heard this life is overrated
But I hope that it gets better as we go, oh yeah yeah

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl it's only you and me

Everything I know and anywhere I go
It gets hard but it won't take away my love
And when the last one falls, when it's all said and done
It gets hard but it won't take away my love, whoa

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl it's only you and me, yeah oh yeah oh

Dua sama!

Assalamualaikum ..

2hb Mac lepas befday mak aku.
Aku, bpk aku n 2 orang akak aku plan buat suprise kt mak aku.
Yea. Memang suprise pon.
Here's the plan.
Akak aku dari jb tunggu kt luar rumah smbil sediakan kek.
Mak aku ta tau yg die balik. Suprise la katekan.
Aku pastikan keadaan uma terkawal.
Akak aku lagi sorang plak umpan mak aku kasi die kluar.
Tapi mak aku ni susah sket nak bngon.
So akak aku gune umpan baik punyer.
Die ckp kucing aku da mati.
Membuatkan mak aku bangon jgk la na gi check.
Die syg giler kt kucing nih.
Once mak aku mlgkh kluar dari pintu uma tu,
kitorang nyanyi happy befday tok mak aku.
Hahaha. Happy nyer aku tngk mak aku happy.

Lepas tu makan2 plak KFC yg bpk aku sponsor.
Hadiah dari kitorang beradik ade la baju n kad.
Hahaha.
I Love You la Mak! Hahaha.

Tu mase hari slase.
Mase esok plak. Kesengalan berlaku lagi.
Tapi bukan salah aku jugak.
Citer die cmni.
Epul ngn Asrap dtg petang tu.
Epul na download smething.
Pastu cm bese lepak2 jp.
Lepas tu dtg plak cousin aku nih.
Mase aku tnga lepak2 tuh,
bleh plak czen aku ckp die msj sorang minah ni.
Die ayat abis2 entah ape2.
Lepas tu aku balas la bukan aku yg msj tadi.
Aku da sakitkn ati die then ckp DUA SAMA!
Adil. Die sakitkn ati aku dua kali. So did I.
Hahaha. Secara zahirnya die bagi tau aku die ok.
Lepas tu citer kt member die ckp aku bukan2.
Hahaha. Matlamat tercapai. Aku suke ar macam ni.
Orang baik kat aku, 100x aku baik ngn die.
Orang jahat ngn aku, pijak kepala aku,
1 juta kali aku jht ngn die, pijak otak, muke, perut, kuku die.
So renung-renungkan dan selamat beramal. :-D

Aduhai. Kelas hikmah da start.
Penat la siot. Weekdays kt skola gk.
Ta de rehat langsung. Bosan jer.
Tapi tape la. Taon ni je kan.
Taon depan lagi penat kot. Adeyh.
Kne kuatkan azam nih. Betol.

Skrng kt kelas aku dok ngn Shafiq n Khalid
dekat row depan skali. Hahaha. Habis la kelas tu nnti.
Tngk la peneraju utama dia. Sume budak2 setan.
Tape la. Buat aku bersemangat sket na study.
Nak kejarkan reward for straight A's PMR yg agak lumayan.
Orang da janji, klau aku dpt, mesti tuntut.
Hahaha. Kusut seyh ngn folio Geog n Sej ta complete.
Esok buat la. So guys, cya.

Song Of The Post

"Secondhand Serenade - Like a Knife"

(Click to play)



I dream a lot, I know you say

I've got to get away.


"The world is not yours for the taking"


Is all you ever say.


I know I'm not the best for you,


But promise that you'll stay.


Cause if I watch you go,


You'll see me wasting, you'll see me wasting away



Cause today, you walked out of my life


Cause today, your words felt like a knife


I'm not living this life.



Goodbyes are meant for lonely people standing in the rain


And no matter where I go it's always pouring all the same.


These streets are filled with memories


Both perfect and in pain


And all I wanna do is love you


But I'm the only one to blame.



Cause today, you walked out of my life


Cause today, your words felt like a knife


I'm not living this life.



But what do I know, if you're leaving


All you did was stop the bleeding.


But these scars will stay forever,


These scars will stay forever


And these words they have no meaning


If we cannot find the feeling


That we held on to together


Try your hardest to remember



Stay with me,


Or watch me bleed,


I need you just to breathe.



Cause today, you walked out of my life


(Stay with me, or watch me bleed)


Cause today, your words felt like a knife


(I need you just to breathe.)


I'm not living this life


Hampir2 menjadi biol.

Assalamualaikum..

Haiz. Ahad lepas, malam tu aku ta tido.
Biase la kan sebab buat kje last2 minit.
Pastu chat2 ngn Amin. Sengal na mampos die.
Die same ar ngn aku. Rushing buat homework.
Mngikut plan, aku ngn die AFK buat homework
then tido saing2.
Tapi aku siap kje aku kol 3.30 am ta silap aku.
Aku tunggu la depan pc ni.
Pastu check2 pc tau2 je die da off.
Hahaha. Pastu chat ngn Emy plak.
Smpai la pagi.

Isnin pagi tu ingtkn aku nak dtg awal.
Tapi tak menjadi pulak sebab aku sakit perot.
Oleh itu, dtg la lambat.
Well, as usual.
It's the same person who punished me, Ckg Razif.
Dia pertikaikan plak asal aku lmbt.
Malas ar na citer.

Petang tu kol 3 aku ade practice cm bese.
Tapi aku lambat giler2.
Sebab layan sorang budak ni.
Yea, I was having a really really big fight with her.
Biggest fight I've ever had with a girl.
But I just face it with calm n peace.
Buat ape nak marah2. Lepas geram?
Geram kt ati ni ta de sape nampak.
So diam2 suda.
Tapi ayat aku agak pedas jugak.
Last2 aku da panas giler,
kluar la plak perkataan ni kt msj yg aku tulis tu.
It starts with 'P'.
I'm not gonna tell what it is.

Badminton practice aku cm ape da.
Main smbil batok2 n yg penting ta betol.
Mungkin sebab da 30 jam ta tido.
So hampir2 ta betol da.
Sume da ta kena. Main noob2.

Oh ye, aku da dapat perkataan baru.
'BATANG KAYU'
Mengikut Asrap,
batang kayu yg dimaksudkan tu
sebenarnye macam lembik, tunggol n ta buat ape2.
OMG! Like that arh? Membakar betol sia.
Tape tape. Aku cool.
Aku ta berdendam. Kalau aku na balas pon aku balas depan2.
Aku memang ta pandai.
Tapi aku ade member2 aku yg bleh ajar aku.
Hahaha. Xspecially sorang member rapat aku ni.
Huhu. Tapi care die melampau ar. Cm siot jer.
Haiz.. Lupekan.

Hari ni aku datang ta lmbt.
Maksudnye ta awal n ta lmbt sngt smpai kne denda.
7.15 aku smpai. So ta sempat la ckg na denda.
Kt kelas, aku masih lagi cm bese.
Cool2 jer. Hahaha. Rugi je na emo2 ni.
Pastu mase balik ta dapat na mnyetan ngn shafiq n khalid.
Aku lalu depan sbb biasenye spupu aku ambik.
Tapi ta pe la. Asalkan ta penat sngt.

Petang tadi dak2 ni lepak ngn aku.
Huh. Macam2 citer. Tngk youtube la.
Hahaha. Pastu da tngk vdeo antu, takot plak.
Sengal jer.

Btw, today's my mother's 53rd birthday.
Kinda blur thinking of what present should I give.
My sister from JB on her way home with her boyfriend.
To give my mum a suprise. Hahaha.
Tadi akak aku yg kt sini da bagi kiss lepas wish.
Depan2 aku plak tu. Aduh. Aku nak kiss macam segan.
Sedey aku ta buat macam tu tadi.

Pergh. Esok aku rase ta de kje yg nak dihantar.
So malam ni bleh la party. Hahaha.
So I think that's all for today.
Enjoy another Secondhand Serenade's lovely song. Hahaha.

"Secondhand Serenade - Last Time"

(Click to play)



I´m stuck with writing songs
Just to forget
What they really were about
And these words are bringing
me so deeply insane
That I don't think I can take my way out

I couldn't breathe through it
Like I need to and the words
don't mean a thing

So I'll sing this song to you
For the last tI´me
And my heart is torn in two
Thinking of days spent without you
And there is nothing left to prove

I´m counting all the things
I could have done
To make you see
That I wanted us to be what I go
to sleep and dream of
I want you to know that I'd die for you
I'd die for you

I couldn't breathe through it
Like I need to and the words
don't mean a thing

So I'll sing this song to you
For the last tI´me
And my heart is torn in two
Thinking of the days spent without you
And there's nothing left to prove

And if you are alone
Make sure you're not lonely
Cuz if you are, I blame myself
For never being home
I know I´m not the only one
Who will treat you like they should
What you deserve

I´m stuck with writing songs
Just to forget

So I'll sing this song to you
For the last time
And my heart is torn in two
Thinking of the days spent without you
And there's nothing left to prove