Sporty Days ! Hahaha.

Assalamualaikum..

Yay! It's holiday. But full with addition classes.
Haiya. Holiday or not just the same.
Mase first cuti ari sabtu tu,
aku bngon kol 5 smthing.
Sebab excited sngt kol 8 main futsal.
Ye la. Da smlmnyer terlalu ketara tahap boring aku ni.
Tak ada ungkapan mampu memetraikan kebosanan yg mlampau ni.
Hahhaha. Power seyh ayat bm aku. Bley dpt A ni PMR.
OKOK. Back to the story.
Ni first time aku awal dtg futsal.
Seba rupenyer start main pkol 8.30.
Dak2 ni ckp kol 8 sbb die da tau aku mesti lmbt punyer.
Main futsal 3 sblh ari tu.
Bygkn la mcm mane penat rasenyer main 3 orang sblah.
Hampir2 nak mampos kejar bola ke depan belakang.
Aku la yg paling bersemangat. Walaupon da penat nak mampos.
Tapi sboleh boleh nak jage gol tu ta kasi gol.
Mule2 menang team ngn apis n epul.
Pastu seri mase team ngn khalid n epul.
Mase ngn khalid n epul, mule2 da leading jauh.
Pastu mase last2 azree gol plak.
Pastu teros balik. Buat penat je aku jage gol lari smpai belakang.
Last2 seri jer.

Lepas balik je dari futsal, Ayin msj aku ajak men bdmntn plak.
Aduh, da la penat giler. Tapi die ajak main kol 2.
So aku pon on aja. Pastu ajak asrap skali.
Ikmal ngn Shafiq pon dtg jgk. Hahaha.
Ambik kau skali sume pro ayer baloi trun lwn budak pt kahar.
Sumenyer tumpas di tngn senior2 (secara teknikal) aku.
Aku tetap noob. Asyik kne marah aje ngn Shafiq.
Tapi aku cool je. Aku open-minded. Ta kesa kne tegur klau untuk kbaikan dri sndri.
Ayin ngn geng2 die sume kalah. Hahaha. Sian sian.

Lepas tu plak, aku, 2 orang akak aku n 2 orang member die
kluar gi pontian. Bapak aku tade balik kampung. So macam agak bebas sket la.
Mule2 gi lepak stimboat sbb da lame ta gi sane.
Pastu akak aku ajak main bowling. Hahha. Favourite aku ni.
Tapi main 2 game jer. Cm ta show je 2 game.
First game aku no 4 of 5 players.
Point aku bwh 100 kot.
Lila menang. Tapi cm bese la.
First game is warm-up game.
Second game baru aku mengganas.
4 strike je. And highest score la for that night among others.
Point pon sket je. 161 je. Tapi kire ok la kan.
Aku menang. Hahha. Sume dak2 noob main. Aku ni atas sket je dari noob.

So for that day, 3 jenis sukan aku main.
First futsal, second badminton n lastly bowling.
Bersukan mmg best sbb dpt kuar peluh.
N stay slim. Hahhaha.

Member akak aku ajak main futsal esoknyer
tapi aku tanye faiz, bpk die kate ta boleh sbb ade maulidur rasul.
So ta jadi la second plan.
Next week aje lagi pon akak aku ta bawak kasot.

Pastu smlm ckgu favourite aku, ckg nazifa kawin.
ade kje kawin kt uma die. Die ade jmpot.
Pkol 1 lbih, faiz tepon aku ckp die da kt pntn.
Die gerak ta bagi tau. Da smpai baru bagi tau.
Die sorg je. Nak tak nak aku kne la pegi jgk.
Mule2 tepon asrap n sume dak2 ni.
Masing2 mcm ta na pegi je.
Last2 aku sruh akak aku anta.
Sebab die pon na beli brg jgk.
Pastu pegi pontian naik keter.
Aku drive. Pergh, first time drive smpai pontian.
Tu paling jauh la tu pena aku drive.
Akak aku ta kesa sbb die pon mls na drive.

Pastu da smpai, jumpe faiz.
Pastu g uma ckgu jp, then g bndr.
Hahhaa. Biase la. Gi pontian tak sah la klau tak mlencong tmpt lain.
So aku ngn Faiz men bowling (lagi).
Die ta pndai main. Tape aku ta kesa.
Biase la tu first2 ta pndai main.
Main 3 game. Aku support sume.
Aku suke boros belanje orang ta tau apsal.
Tapi klau aku da ta de duit tu mmg jgn hrp la.
First game aku dpt bawah 100. 98 je.
Second game lupe tapi above hundred.
Last game 137. Tu pon sebab tgn aku da sakit.
Da ta kuat lagi na baling bola kuat2.
Pastu gi billion jp mkn2 then tros balik.
Faiz ckp org tngk kite diorang ckp 1Malaysia.
Sebab Faiz ckp muke aku mcm cine sket.
Orang ingt aku cina. Mungkin sebab rambot aku pendek kot.

Smpai je uma aku kne nasihat ngn bapak aku.
Kne nasihat bukan sebab aku kuar
tapi sbb sruh aku blaja. Ye la. Result SPM kn baru kuar.
So die bagi la smngt. Aku chill2 je.
Pastu lepak2 ngn akak2 n cousin aku.
Cm si*l cousin aku pecah rhsia aku kt akak aku.
Nasib baik die bagi tau fmily aku je.
Klau orang lain da lame aku bongkar konspirasi yg die da jlnkn.

I think that's all for today. Wanna continue watching Astro Boy.
The film one. I don't watch TV. So guys, cya!
Enjoy this song. Assalamualaikum.

"Muse - Unintended"

(Click to play)



You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I'll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

Before you
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?