Yay ~~~ !

Assalamualaikum.

Semalam birthday Mieza. Hahaha.
Happy Birthday, Mieza! May you have a happy year.
Wakaka. Ade lagi tu.

Semalam mase beliau pulang buku, member sepupu & akak aku pandai belaka.
Gi usik2. Nakal sia. Sorry la. Diorang memang nakal sangat-sangat.

Semalam da start demam. Nak study ta bleyh.
Leceh betol. Mid year exam start esok.
Argh! Mati den klau ta dpat achieve target.
Tidak! Ta de ape pon yang buat study aku merosot.
Just aku malas je. I'll prove to everyone that I'll rise again.
So just wait & see.

Cya! Assalamualaikum...

Argh!!!

Assalamualaikum.

Today's To-Do List

  1. Study for Mid Year Exam (At least F1, F2, F3 Sejarah)
  2. Kemas bilik yang disepahkan oleh akak aku. Thanks to her.
  3. Ade something yang boley dibuat untuk sembuhkan demam ari ni tak?
  4. Iron uniform skola
  5. Kemas buku
  6. Dapatkan jadual exam
  7. Texting . Hahaha
  8. Solat hajat (klau rajin malam nanti ke)
  9. Binding k.kursus sejarah (Kene anta esok ni)
  10. Tidur . zzzzzz~

Perdebatan! Perdebatan!

Assalamualaikum.

Sekarang kat Facebook,
yang jadi topik dan isu yang hangat pasal 'Crocs' hina kalimah Allah.
Here's the page link. "CROCS" HINA KALIMAH ALLAH !!!
Oleh kerana aku ta de kasut tu, so aku pon sokong la admin tu.
Aku pon contribute siket2 kt ruang comment die tu.
Perdebatan yg bleyh dikatakan aman.
Here's what I wrote.

(Click to enlarge)
Kepada sesape yg ade tu, aku ta na ckap ape2.
Yang penting aku tade kasut crocs tu. Hahaha.


Tadi exam. Seni & PJ.
Wakaka. For seni, aku lukis buah and buat ton gune pensel.
Boleh la. Aku ta pndai lukis so buat siket je buahnya.
And for PJ, senang aja. Wakaka. Jawab dari soalan 40. Songsang.
Harap2 paper2 akan dtang senang2. Woohoo!
Esok cuti & ta de class. So dak laki kelas kami buat kelas lain kt Kg. Jawa.
MAIN FUTSAL! 
Hahaha. Lame ta main futsal. 

Pe2 pon. Cya! Assalamualaikum!

Huh! Saintis?

Assalamulaikum.

Something happened today.
And I like it.

Suddenly in a car at MasLee, my phone rang Muse's 'Thought of A Dying Atheist' song.
Guess who is it? Hah! Cikgu Nazifa?
In my mind, what did I do wrong?
Answer the 'bloody' phone, then speak to her.
Huh! Wooo! Festival Sains & Teknologi peringkat daerah.
Hahaha. Best sia. Pertandingan bulan Julai ni.

Cikgu bagi aku 3 offer.
Roket, Solar Boat atau Saintis Muda?
Huh! Of course saintis. I've been dreaming all the day to be a scientist.
Berdasarkan kajian aku, peserta kene pakai 'Lab Coat'?
Huh! That's great klau betol. Da lame mngidam pkai coat tu. Wakaka.
Tambahan pula, cikgu suruh tanyekan 'beliau'. Hahaha.
She said, klau aku ade, die pon ok aje. Klau aku ta de maka beliau pon ta mau.

For rocket boleh masuk dua team?
Huh! That's great. Hopefully kejayaan berulang lagi.
For solar boat, sesape pon cikgu bleyh plih yang lain.
So, good luck for all.

Dalam beberape jam lagi, aku exam.
Tapi hari ni aku exam subjek ta penting.
Pendidikan Seni & PJ.
Sumpah aku ta bace satu benda pon.
Sebab fokus for 8 main subjects.
For seat in class, aku da fobia duduk depan.
Sebab first time duduk depan dapat no 9, buush!
Aku tau no 9 sebab aku ta wat revision tapi aku just fobia.
Sblom ni, aku duduk blakang kt dinding so bley sandar.
So semalam aku pindah meja aku jauh kat blakang.
Asalkan kat dinding, that's enough for me.

Doakan aku capai target. Cya! Assalamualaikum~~

Huh! Kegilaan!

Assalamualaikum.

Sekali lagi,
aku menjadi biol buat kali ke dua.
Alkisah, aku ikot gi pasa ngn akak aku.
Mase balik, die singgah bank kt tambak kejap.
Lepas die kluar, aku pon yang duduk seat depan sebelah akak aku tukar ke seat driver.
Mak aku plak sebagai big boss kt blakang. Wakaka.
Akak aku dtg, aku kunci pintu, suruh die duduk kat sebelah aku. Hahaaha.
Maka bermulalah kegilaan aku.
Drive dari tambak Pontian tu smpai rumah.
Keter pon ta bnyak sbab da malam.
Oleh kerana da terbiase ngn kelajuan,
so skema giler la drive slow. Aku pon speed
Nasib baik ta de polis. Selamat! Alhamdulillah.

Aduh!
Aku diambang kedemaman. Tidak! Exam 2 ari lagi.
Kalau demam cam mane na achieve target.
Aiya! Mati woo. Arap2 ta demam. Jangan demam la!

To 3 Setia boys,
Hahaha. Lepas ni jangan arap korang bley menang bola lawan ngn RK.
Star kitorang da balik, Kasha. Hahaha. Walaupon die ex-Setia tapi die da RK.
Sebelom ni dia ta de pon kitorang bley fight. Inikan lagi die ade. Haaha.
Tahniah kt die sebab menang emas MSSM 4 x 400m L15 for Johor.
Woo. Banyak duit arh skrng. Dengar citer dapat 1k. Enjoy your money.
Semoga beberapa tahun akan dtang kau jadi wakil Malaysia pulak.
Tahniah sekali lagi. Woohoo.!

Da la. Malas na tulis panjang2. Cya!

ZZZZ!

Assalamualaikum!

Kalau la aku ade satu lagi ruang yg bole aku tulis ape perasaan aku slame ni, kan bagos.
Ade banyak bnde yg nak diluahkan. Tapi entah la.
Aku luahkan sikit saje.

First,
'Kau' nak tau? Aku ta suka kau sbb kau ta suka aku.
Ta boleh ke jadi sporting sket? Ade aku ngutuk2 kau?
Ade aku wat kau sakit ati? Macam blagak pon ade.
Eeiii. Aku baru pasan la. Pehal entah asal aku ckp,
nnti ade je bnda yang kau buat aku sakit ati. Pehal sia?
Ade ke selama ni aku sakitkan ati kau, kacau hidup 
dan mati anak kucing kau yg bongsu? Tak de kan?
So, perasaan aku kat kau plak. Aku nak ckap ngn kau pon sakit ati.
Selama ni macam ok but lepas 2-3 kali baru aku pasan.
And skrng, fkiran aku pasal kau pon brubah. Negatif je.
Aku macam nak marah kat kau pon ade gak. 
Tapi aku ni orang jenis yg ta pandai na marah.
Pendamkan. But once aku bersuara, baru la tau CD tu bulat ke petak.
Ei, klau ta na jadi kawan pon cakap je la. 
Aku ade bnyak lagi kawan yg ley wat aku happy.
Lagipon, klau sblom ni kita member, ade tiap2 ari kita bertegur?
So kawan pon ta kawan same je. Cume kali ni, aku da ta suka kau.
Teros terang yang kau ta suka aku, prngai aku.
Biarla klau prngai aku jahat. Bukan aku mintak kawin ngn kau.
Sekian.

p/s: M**z*, jgn terasa. Bukan kau.
Secondly,
Exam mendatang. Target aku, 7A1B, top 3 and to beat 'you'.
Aku takot nnti ade Open Day, and result terok pastu kne ceramah free by Mr. Sidek dpan ckgu.
Zzzz. Ta mau arh. Tidak! Aku da dpat bygkn da. Haiz.
Aku ade lagu baru yang best. Secondhand Serenade - Something More.
Click here to prewiew the song.
Waaa. Slow sia. Ta terungkap betol.

Lastly,
ari tu ade cikgu na buat aku bnuh diri.
Sebab aku da jnji kt someone, klau aku jd ******** aku bnuh diri la.
Mimpi ngeri mnjadi knyataan. Cg Kamariah pnggil n whisper smth.
Aku da ta terckap ape2. Nak je aku bagi alasan pindah skola next year.
Haha. Bestnye. Argh! Love Science n SAMURA. Wooo!
Cikgu ni asal plih aku? Aku ni da la terok.
Bley caye ke aku ni? Ta tngk ke ape jadi mase skola renda dlu.
Bukan ta kenal aku. Skola renda lagi da ajar aku.
Tapi dulu ok kot. Skarang je terejal sket. 
Argh! Cikgu Salamah, I MISS YOU!
You are the first person that always encourage me to become a successful student.
You praised on me, believe in me and make me scared of all teachers 
when I was in Standard 1 Bestari. You've being nice to me.
Saya rasa ade berkat jgak salam cikgu tiap2 pagi tuh dulu.
Klau tak, mungkin da lupe cikgu. I'll never forget you as my Best Teacher.
And I promise, I'll try to be like who I am when I was in Standard 1.

Da la. Karang lagi meraban pulak.
Cya. Assalamualaikum.!

Visit to Outer Johor.

Assalamualaikum.

On the way to KL on highway statistics.
Woo. Gi KL uma abg aku.
Dari rumah pkol 8.30 smpai tol Sg. Besi pkol 10.45 pg.
Mase 2 jam 15 minit. 
Average speed on highway 160 - 170 km/h.
Top speed 177 km/h.
Overtook by 1 car only.
Driver is my father the legend. Hahaha.
Best sia bapak aku speeding. Hahaha.

On the way home on highway statistics.
Dari Tanjung Karang 4.30 pm.
Dari tol mane entah pkol 4.50 pm.
Distance from that tol to JB 347 km.
Smpai kat tol Spg. Renggam pkol 7.05 (2 jam 15 minit jgk).
Top speed 176 km/h.
Average speed 150-160 km/h sbb 35 % of the journey bnyk kete n hujan.
Overtook by 2 cars only (Ferrari n Lamborghini)
Menjerit aku tngk keter idaman aku tuh. Hahaha.

P/S : I love speed and Ferrari is my only dream car of all time.

Hahaha. Bengang seyh!

 Assalamualaikum.

Post ni temanya mengaibkan diri aku sendiri.

Bangon2 check phone. Check recent outgoing call. Waa, phone digunakan.
Check plak log. 14 minit no tu. Menyirap kejap pagi2 tu.
Suspek utama, sepupu aku. Tapi die ta de. Mengamuk kejap. Anta msj kt cousin aku tu.
Lepas geram kt someone very special. Sorry kau jadi mangsa.
Balik skola, jumpe cousin aku tuh. Die bebel dlu kat aku bile mase plak die gune kedit aku.
Upenyer that call actually incoming larh. Speechless and thoughtless for awhile.
Buat2 tak tau. Biar die bersuara sendiri. Sampai skrng bengang. Pandai sangat la tu.

Moral of the incident 

Don't blame someone tnpa usul preksa. Tapi bukannye aku ta preksa. Check tapi salah. Maklumlah. Pagi2 buta la katekan.

LY, M!

Kepandaian Terserlah!

Assalamualaikum.

Alkisah, datang dua orang budak Form 4 ke kelas lalu memberi salam.

Student 1          : (dari luar pintu) Assalamualaikom~~ (Satu kelas diam) Cikgu, nak jumpe pengerusi.
Cikgu Haslinda : Ade ape?
Student 1          : (dengan nada suara yg kuat) Nak bagi tau yang hari esok tak ada koko jadi balik pkol 1.10.
Cikgu Haslinda : (memandang ke pengerusi) Pegilah.
Pengerusi         : (keluar meninggalkan kelas berjumpe student 1)
Aku, Shafiq & Khalid : (Berpandangan sesama sendiri sambil tersenyum)

Konklusi - Hahaha. Masing2 pandai. Da bagi tau kuat2 smpai satu kelas dengar
tapi still nak jumpe jugak kt luar. Wakakaka. Memang pndai.


Alkisah, perginya Student 1 kemudian dtg pula Student 2.

Student 2          : (Dari luar pintu) Assalamualaikom~~(Satu kelas diam lagi)
Cikgu Haslinda : Ade ape?
Student 2          : Nak jumpe 'pemain sofbol'.
Cikgu Haslinda : Pemain sofbol kluar cepat! (Berdirilah Iwan lalu kluar kelas berjumpe student 2). 
Cikgu Haslinda : Berapa ramai pemain sofbol kelas ni?
Pelajar2            : Iwan sorang je.
Aku & Shafiq   : (Berpndangan lagi sambil terseyum kambing).

Moral of the story - Tak boleh ke Student 2 tu ckp 'Nak jumpe Iwan instead of 'pemain sofbol'?
Hahaha. Padahal bukannya die ta tau name Iwan. Amatlah pandai.