Lalala . . . Keliru sia!

Assalamualaikum . . .

Yeah! Personal result Mid Year Exam aku da dapat.
Just a bit better than last exam. 6A2B.
Science - 80
Math - 86
Bahasa Melayu - 88
English - 86
Pendidikan Islam - 93
Geografi - 85
Sejarah - 75
KHB (KT) - 68

Thanks to Nain bagi tau mrkah KH aku tadi mase rehat.
Ape2 pon puas ati la sbb exam bersih.
Means ta de tiru2. Bagi tiru ade ke? Tak tak. Haha.
Alhamdulillah. Syukur syukur.

Semasa kelas BM with Cg Haslinda,

Ckg Haslinda : Amir baca 'Pendahuluan'
Amir             : *Berdiri dan mula membaca dengan intonasi yg mndatar*
Aku, Khalid, Shafiq & others : *cuba menahan ketawa tapi tak mampu. So ketawa lah perlahan2*
Ckg Haslinda : Kenapa awak semua ni?
Shafiq           : Ta da pape, ckgu. Khalid buat lawak.
Khalid           : Mane ade, ckgu!
Amir             : *Sambung baca lagi*
Kitorang        : *Start ketawa lagi*

Kami menggelar Amir sbgai dak ta de perasaan.
Muke, prngai die kdg2 pelik tapi die still ok la.
Cara die ckp pon macam ta de perasaan. Haha.
Sambung . . .
Ckgu Haslinda : *baru perasan kenapa kitorang ketawa. And join ketawa jgk smbil mnutup mlut* Kau kenapa baca macam budak darjah dua? Baca betul2.

Amir : *Memulakan pembacaan tapi dak lain ketawa jgk*
Ckgu Haslinda : *Ketawa siket* Da la Amir, duduk. Adoi. Nasrul, baca.

Adoi. Kesian beliau. Kah kah kah!

Pada PNP yg same bersama Cg Haslinda,

Cg Haslinda : *Memberi penerangan tentang contoh perenggan pnutup yg disertakan pantun* Azree, baca perenggan penutup tu.
Azree          : *Start bace pantun sahaja*
Cg Haslinda : Ey, baca perenggan penutup la!
Azree          : *tanpa rasa bersalah* Sekian, terima kasih.
Other students : *Ketawa giler2 sbb care die ckp tu mcm cg sruh die bngon smate-mate untuk ckp 'Sekian, terima kasih'*
Sebenarnya karangan ucapan/syarahan/ceramah last skali biasenye ade 'Sekian, terima kasih.'
yang terletak kat baris last skali. Macam perenggan. Tu yg beliau baca cm tu. Haha.
Cg Haslinda : Tu la khayal lagi. Haizz . . 

Masih pada waktu BM semasa mnyalin contoh karangan,

Khalid & Shafiq : *bual2 buat hal diorang*
Aku                   : *Terus tekun buat kerja tak pedulikan diorang*
Khalid                : Zam, tngk Shafiq buat ape. *sambil mnunjukkan bku Shafiq yg Shafiq baru salin. Pastu selak M/S sblah, suda bertulis dan bertanda. Die buat kat tngah2 yg cg sruh kosongkan mase dlu*
Aku                    : *Ketawa la ape lagi.* Hahaha. Adooh! Shafiq shafiq~
Cg Haslinda        : Aku pisahkan jugak krg budak tiga orang ni. *sebab kitorang dok dpan bnyk ktawe. Haha*
Shafiq                 : *ta buat ape2 smbil buat mke redha. LOL. Die pon salin yg baru kt ms lain*

Beberapa minit kemudian,

Aku : Huh! Bagos bagos! *senyum hmpir2 ketawa and start buat mke redha* Pit, tngk ni. *sambil mnunjukkan ape aku da buat kt bku aku*
Shafiq : *Die ketawakan aku balik. Adoi. Aku buat bnda sama mcm die buat tadi. Tapi aku lagi terok sbb tinggal lagi 2 perenggan je lagi baru prasan. Mase nak buat prenggan baru tu. Adeyh* Tu la kau. Tadi ketawakan aku. Skrng kau kne plak. Da zam. Buat baru.
Cg Haslinda : *tngk kt kitorang. Pastu buat mke mlas lyan. Sebab prangai pelik kitorang. Haha*
Khalid : Apsal dgn Azam?
Shafiq : *tunjukkan bku aku kt Khalid*
Khalid : *da ta ckap ape2 da. Mka than ktawe je* Ermm. . .
Shafiq : Buat balik zam. Baik kau tnye ckgu.
Aku : Argh! Mlas la. Tros je la buat. Nnti mase da nak kuar baru aku bagi tau.

Mase Shafiq bwakkan bku aku kt cg,
cg semak2 then ckap. Pening la saya nak baca.
Aku pon da redha je. Aku ckp, ta pe la nnti saya salin balik.
Aduh. Buang mase je. Nyesal ktawekan orang tadi.
Da kne balik.


Pas balik cm bese lepak kedai Iwan mkan ABC ngn burger.
Haha. Cm bese la tiga orang ni. Pastu prngai knekan orang cm ape.
Ish ish ish. Sian la mgsa2 nya.

Part serius kitorang mmg serius, 
aku bagi tau diorang aku mnyesal.
Mnyesal for doing something right.
I shouldn't do that la. Sbb aku tak nak. Tapi aku terpksa.
Diorang je pham.

Arini mmg aku ade buat something yg trpkse dbuat.
Keliru dgn dri sndri. Ta pham. Dalam dilema.
Aku tak rase ape2 yg aku buat tu ikhlas. Smua skali.
Sebab hati aku blom lembut lagi. It's not easy for that to happen.
I'm still searching for pure sincerity. It's not now.
Argh! Suda la!



Anti-Mosquitoe!

Assalamualaikum. . .

Pebenda la ckgu yg handle roket skrng ni.
Tadi ta de practice. Sasaran ta buat lagi.
Camana la nak menang lagi. Dgn Shafiq yg cm nak tak nak.
Adeyh. Aku da bidang lain. Haha. Tapi join jgk.

lol. Tadi Ckgu aku ckp pdan mka kat aku.
Haha. Die kate. Pdan mke kau Zam. Klau tak da dpat 90.
Tu la wat latihan main-main. Aduh. Aku da speechless gler da.

Tira msj kasi tau something.
I told her it's nothing. Yeah it's nothing at all.
It is better to be silent than words that come out can turn to a fight.
Kalau nak diikutkan bnyk bnda bleyh dkatakan.
What for we tell things that can only satisfy ourselves but the effects are so much bigger than the satisfaction?
Malas nak buat ape2.
Text sbnar is located in E:\C\ajam\document\Secret.txt
Haha. It's calssified.

Adeyh. Goram den brang2 dlam kotak pensel den kono rembat.
Abeh sumo alat tulis. Sodey sodey. Ilang mood da.

Argh! Tido la. Pkol 2.17 da. Cya!

Lalala. Cuti Mid-Year !

Assalamualaikum. .

 Citer cuti aku !
1. Kuar gi jejalan bandar sama member2.
2. Kem Bijak Periksa kat Lenggeng. (Menyesal sia . !)
3. Kelas-kelas tambahan. Adeyh! Leceh je.
4. Menikmati durian. Wahaha.
5. Kumpul with family. Woo!
6. Futsal 'Anak-anak Sidek'. Haha. Sian abg2 aku kalah.
7. Major family dinner kat rumah. Woohooo!

Rindu sia member2 kat Kem lepas tu.
Tapi pelik tngk Amir Kecik yg sopan giler giler.
Rasenye golongan macam die kat bumi ni 0.01 % je.
Skema tak sangat tapi sopan and sangat mengikut peraturan yg amat.
Rindu moment bace 'Ikrar Tidur Dengan Segera' mase kne denda ta tido lagi.
Hampeh punyer Pak Mail.
Lepas abis kem, spanjang perjalanan dari Lenggeng ke Ayer Baloi aku tido.
Sampai uma around 9 kot then sambong tido.
Diganggu sbntar dua kali sblom sambong balik smpai pagi.
Pas bangon siap2 pegi kelas tapi still ngntok ta ckup tido. Penat tol.

Balik kelas tido lagi.
Dengar abg2 aku citer pasal durian.
Entah bile mase tah diorang mkan durian? Aku ta dpat pon.
Pastu mngadu, esoknya dapat. Hahaha. Sedap!

Seminggu abg2 n akak2 ipar aku kt sini.
Bende yg best sket, aku dpat gune enpon sbb enpon tak ber'game'.
Tapi ta gune jgak. Aku ta gune pon enpon tu.
Shafiq msj pon da lame baru aku blas. Smpai da ilang ilham die. Hehe.

Abang aku sruh setting futsal ngn member2 aku.
Azree pon msj gak pda mase yg same. Klau ta msj mmg bnyk alasan aku bagi kt abg aku.
Abang aku tiga2 join futsal. Azree ngn Khalid je yg main mse tu.
Pastu dtang plak akak aku 2 orang.
Enam2 beradik ade kt situ. Hahaha. Abang2 aku kalah kne buli.
Sian la mereka. Better luck next time ye.
Klau nak deal badminton pon bley jgak but ready to lose la. Haha.

Weekend night,
cam bese la buat BBQ & dinner sederhana besar besaran.
Kali ni mkanan lebih berstrategi.
Roti tak masak bnyk2 sbb cepat buat knyg.
Aku pon rase satu2 mkanan yg ade sket2.
Hahaha. Adil la sume dpat

Helmet Khalid ilang kat uma aku.
Aku ade guna pastu letak atas tembok.
Entah sape la yg pinjam pastu ilang tros.
Kan da rase ta sedap ati. 
Aku da la ta bley ta sedap ati ni so ganti teros.
Nasib baik ade sket duit. Sket da tinggal. 

Lepas2,
online guna laptop abg aku kt luar.
Die sruh download movie so 24 jam la terbukak.
Facebook tu pon aku online 24/7.
Pagi aku ade, tnghari ade, petang ade, malam ade.
Bile mase aku ta de nih? Hahaha. Tapi gune PC kt blik ni da tak la.

Aduhai. Shafiq ni ade2 je.
Suka kau la. Aku ta kesa. Pasal aku ke bukan, tetap kau punyer. Haha.

 Woo~
When words can easily be said than done.
 Ish ish ish! Aku nak je ckap tapi malas.
Everything I do actually has been planned with my own strategy
but if it's wrong, I'll get the consequences instead.
I'll talk to someone. Shafiq la. Huhu.
Aduh aduh aduh aduh. Ta tertahan lagi. Kah kah kah!

We can't feel what a person is facing if we're not literally into it.
*some text missing due to 'tak boleh cakap' condition* Hahaha. 
Anyway, I'm such a lucky person who have friends that can understand me very well.
First semester was just over.
I'll make sure that second semester will be better than first.
Give more high respectation to all teachers xspcly ckg baru. Cun! Haha.
Malam da. Esok skola. Tapi ta pe la. Skola esok bukan malam ni.
Malas tulis panjang2. Mari kita relax2. Hahaha.
Sebelom tido, wudhuk, muhasabah, ampunkan sume, doa, tido. 
Tapi aku belom nak buat lagi. Nanti la. Cya!

Kem Motivasi di Excel Training Resort, Negeri Sembilan!

Assalamualaikum.

Malam sebelum pergi tu, aku tido lmbat around 2 am.
Pastu bangun awal pkol 5 something sebab nak gerak awal.
Ta ckup tido. Ngantok.
Registration pkol 8.30 - 9.30.
So gerak dari rumah pkol 6.50.
Sampai kat Lenggeng pkol 9 suku. Bapak aku speed abis kt highway.

Lepas smpai sane, aku tngk orang lain sume bawak bag besar2.
Ape benda la yg diorang bawak. Aku relax je bawak 1 bag skola je.
Pastu aku nampak cikgu Esah ade jgak. Die antar anak die jgk.

First day,
lepas taklimat by Pak Mail, blik dbhagikan.
Blik aku no 5. Pastu ade roommate aku dak form 5 ni name die 
Fadzrin tnye aku form bape. Aku dlam dilema mnjawab tiga.
Pastu die pegi ulang balik Form Tiga. Sengal sia.

Ceramah pertama by Dr. Fadzilah Kamsah.
Die bagi motivasi yg ta pernah aku tau.
Bukan motivasi yg biase2 slalu pena dgr.
Die tumpukan kepada transformasi diri.
The first thing that he asked us to do is to wear jam tngan sblah kanan.
Aku terpaksalah ikot.

Ceramah kedua by Prof. Hanim (Lelaki).
Die cakap die orang Johor. Bangga aku.
Die mmg lawak betul. Pastu offer soalan dgn duit skali.
Die ade sruh translate ape die ckp.

We must develope our Iman, up to one point,
 when the kufar take us to a plane, and throw out away from the plane,
we can fly like bird *smbil mgepak2 kan bahunya*

Ceramah die plak tumpukan cara study n tips2 study.
RM70 die abis mlam tu. Hahaha.

Budak2 kat sane sume panggil aku Jambung.
Mule2 pnggil Jambu pastu timbul plak Jambu dlam trengganu ape.
Tu yg dtgnye Jambung tu. Apsal tah aku aje jadi sasaran.
Tapi aku layan je. Bukan diam diri tapi kdg2 lawan balik bila perlu.
Diorang nak psycho orang psychic. Salah orang la. Better luck next time.
Hahaha. Tapi for first day je jadi sasaran. Second day da kurang.

Second day,
bngon pkol 5.30. Da la bagi masok blik lmbat pastu kne bngon awal plak tu.
Second day ni penceramah datang bagi tips for each subjek.
Subjek pertama math.
Mase aku ngn sorang member aku jawab factorization,
die ckp salah. Pastu ade faci yg round2 kt situ pon die ckp aku buat salah.
Aku tau la jwpn aku betul. Cikgu aku da ajar.
Pastu aku malas nak layan just biar kn je la diorang.
Tunggu penceramah kt depan bincang soalan tu.
Mase bincang, terbukti jawapan aku betul.
Ambik kau 'toyol'! Aku tau la ckg aku ajar betul.
Pastu aku tngk2 blakang cari faci tu. Terus ta dtg depan kau. Hahaha. Malu tol.

Petang ade xtvt riadah.
Berjalan smbil mate ttup la, sumpit la.
Paling best mase isi air dlam 1 paip besar yg da bocor.
Ahli kumpulan kne ttup bocor2 tu.
Kumpulan aku (Mee Jawa) dapat penuhkan. Haha.
What a very sweet experience.

Pas abis xtvt, kt blik aku ade sorang faci nak tumpang mndi.
Fadz pon da lame q-up toilet tu.
Mase toilet tu kosong ta de orang, die ckp ngn faci tu toilet penuh.
Lepas faci tu kuar je die masuk. Budak2 lain ktawe kn faci tu.
Wakaka. Kesian faci tu kne nganjing ngn budak2 ni.
Pastu faci tu ckp, mrajok arh. Hahaha.

Malam tu plak,
biase la kem2 cm ni ade nangis2.
Bagi aku bnde ni sume mngarot je.
Diorang saje nak psycho kite gune intonasi suara ngn music sedey.
It's a nice try to make me cry but try again later.
Aku, Amir ngn Toyol cam ta de prasaan.
Tapi toyol tewas dlu. aku nampak air mata die. Wakaka.
Amir pale terejal mmg la ta de pasaan.
Walaupon air mata tak mngalir tapi dlm hati ni menangis.
Pastu mase pnceramah tu sruh doa, aku pon khsyuk la.
Doa yg mkbul kn mase majlis ilmu.
Amir ckp aku da kalah mase doa tu. Sengal je.
Pada hal aku khusyuk je.
Last skali, die sruh tulis surat for parents.
Ni yg hampir2 mnewaskan aku ni.
Time da ta tertahan air mata, aku pkir bnda lain.
Kadang2 nyanyi la. Waakakaka.

Ade budak pompuan yg tepi aku siap da peluk2 member die.
Poyo giler. Aku ngn Amir da kutuk2 da die. Kesian.
Untuk ttup majlis malam tu, kitorang nyanyi lagu teman sejati.
Sambil berpelukan bahu member2. Pastu goyang2 la. Haha.
Aduh! Selama dduk kt sni dngar nasyid aje.
SS ngn Muse ta dngar langsung.

Lepas minum malam, balik blik.
Tapi kitorang ta tido lagi.
Apebenda yg budak2 ni bukak ttup pintu.
Sampai Pak Mail menjerit kuat gile dari luar.
Pastu kepndaian Fadz terserlah.
Die pegi lagi bukak pintu knonnye nak check.
Pak Mail pon lagi la mngamuk.
Die kejutkan kitorang sume pastu sruh kluar blik tu.
Kat luar kne denda. Bumping 20x.
Adumak! Leceh sia. Ade sorang budak ni ckp
'Tadi saya da tido'.
Pastu mase masuk balik dlam tu, dak tu kne ktawekn. Kah kah kah!
Fadz yg sedar dri die slah, ckp
'Sorry la aku bukak pintu tadi'
Herm. Kne denda sebab da pkol 1 lebih ta tido.
Ala. Orang tu pon satu. Tulis kt jadual abis pkol 11.
Ni abis pkol 12 lebih. Kitorang pon bukan budak2 nak terus tido masuk blik.
Tapi ta pe la. Sweet memory kne denda same2.
Yang lain2 ta berani  kuar & bukak pintu.
Malu je ngn budak2 pompan tngk dari blik diorang kt atas.

Hari ketiga,
aku bngon tepat2 pkol 5.30 pgi.
Tapi ngntok giler sbb tido 3 jam stngah je.
Diorang sume ta bngon lagi.
Bngon2 bapak sejuk giler. Menggigil aku.
Bukak air cond 16. Aku da la katil atas.
Aku pegi naikkan temperature die 20 lebih.
Pastu sorang member aku yg digelar 'Ustaz' pesan
klau bngon nnti sruh kjutkan die.
Aku kjutkan tapi ta bngon.
Biar la die.
Aku mandi dlu. The water was extremely very very cold.
Bygkan la da tido 16 degree.
Pastu air bapak sejuk giler. Mmg betul2 mcm air ais la.
Mase aku tnga mandi, Pak Mail da masuk blik mmbnyikan siren beliau.
Pas Pak Mail kuar, Amir ngn Fad smbung tido la.
Sengal sia diorang. Tido lmbat ta tau bangon awal.

Mase ceramah subjek BM, aku da ilang fokus.
Buat ape lagi, tido la masa kelas orang tu.
Pastu Pak Mail kejutkan aku. Rmai lagi yg tido sbb ta ckup tido.

Dpendekkan citer,
mase last skali upacara pnyampaian adiah.
Kumpulan aku, Mee Jawa menang ktegori Kumpulan Paling Hebat.
Wah! Mmg kumpulan kitorang hebat pon.
Markah diambil dari xtvt smalam kot.
Sumpit rmai yg tinggi. Dngan mase isi air dlam paip tu.
However, sume kumpulan dpat adiah.

Pastu kluar dewan, nmpk bapak aku.
Aku sruh die tunggu kt dewan atas.
Kat dewan atas, Fad, aku ngn Amir pas pas nombor.
Time tu la die tnye name aku sape.
Sblum ni pnggil Jambung je name aku pon ta tau.
Mase second day n last day diorang da ta target aku aje.
Haha. Aku pkar psycho.

Pastu masuk dewan, slam2 parents yg dlam tu.
Ade yg da mngalir air mata. Ni kje pnceramah tu la tnjuk vdeo smlam.
Dari luar da dngr. Last skali aku slam bpak aku.
Time tu la air mata aku betol2 kuar. Tapi ta bnyk la. Hahaha.

Pastu tros balik. Mane2 member aku yg jumpe aku slam tepuk2 blakang.
Haha. Spnjg kem tu, kitorang gelar Imad - Ustaz, Faiz - Toyol, Amir aku bagi cermin mate.
Sebab mase first day die ngn Fad nyakat aku je. Aku geram aku pnggil cermin mate.
Dak2 ni pon ikot.
Die pon jambu jgak ckp orang.
Ade budak kne panggil budak zakat la. Drogba la.
Wakaka. Sengal diorang. Bnyk2 aku ta suka drogba.
Buat lawak bo*oh. Nnti klau sape2 ckp,
nnti die tnye, 'Sape?' Pastu die ckp, 'Sape tanye?'
I don't see any joke kat situ. Apebenda ntah.

Tapi kem ni mmg best. Haha.
Tapi ape yg aku harapkan mase balik tu, lain pulak aku dapat.
Bnyk yg nak dckapkan tapi aku pendam.
Malas nak ckap bnyk2.
Member paling rpat aku je tau ape aku ckap.
zzzz. Pe2 pon Cya!

What a solitary days!

Assalamualaikum.

First,
aku da lame ta main internet disebabkan masalah problem.
So, no internet for some days.
Kemudian,
phone anta kedai kasi repair.
Na jual, sayang la sebab aku ade 3 memori kad 1GB for that phone.
That's y repair je.
No phone means no texting.
Aiya! Amat bosan maa. Plus rindu rindu rindu gile2 lagi. Hehe.
Ta tau apsal malang sngt. Ari tu. Sangat sunyi dan kosong idop aku.
Without her. Haizzzz.

Bapak aku kasi pkai enpon die.
Aku on saja. Ari tu, kasi call smpai 1 jam stngah.
Pastu terletak sndri. Auto kot. Haha. Da la Celcom to Maxis.
Tapi bapak aku pkai bil so ta tau. Hehe. Die da kasi. Aku gune la.
Ambik kau! Sekali gune 90 minit. Hehehe. Tu pon ta puas.

Pastu,
result for Science da dapat. 
Paper 1, 29 je. Paper 2, 48 je. Kasi cmpur 77, B.
Tapi kasi bincang balik, kertas 1 cmpur lagi 2 mrkah.
Maka 79, still B. Same ngn die.
Tapi mase kelas lepas, ckg offer satu soalan,
die ckp, sape jwb die kasi 1 mrkah for mid year exam.
Aku pon jawab. Tapi mase tu aku bongkak gile.
Dalam ati aku, 1 mark won't change anything.
Blagak gile. Last2 1 mark tu la yg buat aku dpat A.
Tobat tobat.
And for you, we're just the same.
I should've get 79 as well tapi sbb 1 mrkah tu je yg pisahkan A ngn B.
Bukan soalan exam pon.

Bapak aku plak marah2 mrkah rendah.
Ala, klau tinggi ke rendah mesti kne mrah pnyer.
Kalau boleh na dpt 200%. 
Sbb tu aku ta bagi tau klau ta dtnye.
Penat aku study, tapi mrkah yg aku dpt tak dihrgai. Kne marah lagi plak tu.
Soalan bukan senang pon.

BTW,
our beloved teacher, Ckg Nazifa da pindah skola Kulai.
Adumak! Bnyk2 cikgu apasal la mesti ckgu Sains aje yg pindah.
Dlu ckgu Rozel, skrng ckg Nazifa plak. ;_(
Ckg favourite plak tu. Adeyh.
Sedey sedey. Tape la. Takan na berhabis duit mnyak ulang alik Kulai-Pontian.
Pmbkran bahan api yg bnyk mnybabkan pncmaran udara.
Aduh! Da start mencarut. Tape la. Kitorang pham.
All the best for you, ckgu!

Then,
last wednesday, kitorang pegi kluar2 enjoy2.
Hahaha. Aku of koz bawak mad best friends aku, Shafiq n Khalid.
Kegilaan diorang yg dhrpkan, tapi aku plak yg gila2 ari tu.
Hahaha. Macam2 aku buat. Aku ta bleyh dcbar. 
Tapi ta de la macam2. Hehe. Best dpat kluar same2. Hehehe. lol.

Game favourite aku kt Billion tu, basketball.
Highest aku dpat ari tu 101 je.
Aku ta puas ati klau ta dpat 100 above.
Boley la tu. Hahahaha. Best main tu.

Bowling pon same. Ta dpt 100 above ta puas.
Tapi aku da penat. So highest for that day 108 je. Siket je.
Pastu mkan, cari bku revision.
Aduh. Dekat betol jarak die. Ta puas jalan2 same2. Haha.
Nape la tak jauh lagi. Kejap tol rase nye.

Lastly,
di saat abg2 aku balik nnti,
aku plak ta de g N9. Adumak! Harap2 bley bawak phone.
Bley gak kasi call2 my dear. Hehe.
Tapi yg pasti, minggu depan aku dpt join diorang.
Gi mane ntah. Harap2 jadi. Ta jadi pon bagos. Hahaha.

Aduh. Bnyk yg nak dibuat cuti ni. Tapi malas lagi. Tape la.
Cya la! Assalamualaikum!

Saintis + Chef = ???

Assalamualaikum.

Firsly,
Mid year examination da abis.
Tahniah rakan-rakan. And for 'you', dont be sad. Ramai lagi yg ta bule buat.
Paper Math susah siket. Tapi aku buat je slagi bleyh jawab.
Alhamdulillah sume berisi jawapan.
 Tawakal je la bleyh dapat A ke tak tu.

Semalam punyer semalam,
aku lapar. Then masak mee sedap. Bukan yg mee goreng tapi yg aku ta pena buat.
Slalu mee sedap jenis yg mee goreng.

Bace instruction, then masak la.
Tapi masin gile sbb ta de air. Slalu masak maggie kari tu mmg kering aku buat.
Pastu letak la air masak.
Banjir. Ah sudah! Tawar pulak.
Kepala da gile. Ternampak milo gi letak bnyk2.
Rase lain macam je.
Kepala jadi gile lagi kuat. Alang2 ta jadi, buat experiment best gak.
Experimen best. Aku suka. Cita2 saintis. Hahaha.
Aku nekad na masak balik maggie tu.

Cari barang2 ape yg bleyh letak.
Nampak serbuk cili, letak. Nmpk serbuk kunyit, letak.
Bnyk gak. Ingtkn na letak tepung tapi 'orang tu' kate nnti tawar.
So tak letak. Pastu angkat. Rase bleyh tahan.
Pastu aku da start pening mkan minatang tuh.
Pening gile2. Tak terungkap. Adoi. Ni la pdahnye klau saintis ngade2 na jadi chef.
Tengok la. Nampak cm biase tapi rase lain sket sbb ade knyit.



Pastu tadi, tnga bosan2, dpat plak idea buat resipi baru untuk air.
Antra bhan2 yg aku letak,
milo, kopi, nestum, oat, gula, susu, 1 potong perahan limau & 8 bji anggur kecik yg diperah.
This is the result


Nampak pelik kan. Rase die? All in one. Sume ade.
Hahaha. Try la sndri klau na tau.
K la. That's all for now.
Btw, check my song on this blog.
New song from Secondhand Serenade 'You Are A Drug'

Ta sabar na gi kelas esok. IMY! Haha.
Cya!

One more day!

Assalamualaikum.

Semalam datang skola awal.
Pkol 6.40 pg. Kalau tak, awal lagi.
Sebab tunggu bapak aku balik. Na salam ambik berkat.
Gi masjid balik lmbt plak. Last2 pegi jugak.
Nasib baik jumpe tngah jalan. Dapat gak salam.

For yesterday, paper sivik ngn Pendidikan Islam.
Sivik cm bese. Senang tapi ade gak yg buntu.

For Pendidikan Islam,
pon agak senang gak. Aku target above 90.
Tapi bosan tu jawab 2 jam. Penat dok kusi lame2.
Ta boleh ke cepatkan mase. Bosan!

And for today,
it's my favourite subject. Science. Hahaha.
Aku ta benarkan 'beliau' memintas markah aku lagi skali exam kali ni.
And subject for the worst result in last exam, KHB.
Cm bese. Science boley la. Kertas satu check balik bnyk gak slah.
KHB? Aku redha dan tawakal je la.
Hahaha. Dapat C pon da untung.

Dua hari da datang awal. Harap2 esok dpat dtg awal lagi.
Bagos bagos. Sebab baru na baca balik kat kelas dgn aman dan tenteram
And for today, best dapat dengar citer2 kau.
Kesian budak tu. Hehehe. Tape ta pe. Jgn manje sngt ye. Hahaha.

So, it's just one more day before we all can sleep & rest in peace.
Yahoo people!
Tapi for first week je la. Then second week ade kelas pulak.
Ta pe ta pe aku suke. Hahaha.
Minggu depan aku ta de kot. Kalau jadi, aku g motivasi kt N9.
Kalau jadi la. Kalau ta jadi pon bagos jgk.

That's all for today. Bosan kan? So see you guys later!

  ♥♥♥♥      ♥♥♥♥                           ♥                 ♥
♥♥♥♥♥♥  ♥♥♥♥♥                          ♥                  ♥
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥                            ♥                  ♥
     ♥♥♥♥♥♥♥♥                             ♥                  ♥
        ♥♥♥♥♥♥                               ♥                 ♥
          ♥♥♥♥                                    ♥             ♥ 
             ♥♥                                         ♥ ♥ ♥

Exam Days! Haiya!

Assalamualaikum

Pkol 7.06 gerak ambik Ame kat uma. 2 ari da.
Smpai skola around 7.17.
Then tetiba ckgu Saw na tnya aku apsal lambat ari tu.

Aku        : *Mematikan enjin lalu mula menolak moto.*
Mr. Saw : Awak kenapa lambat? 
Aku        : *eh, slalu ta tnye plak* Pegi ambik kawan, cikgu.
Mr. Saw : Jadi kawan awak lambat?
Aku        : Tak lah. Saya yang ambik die lambat.
Mr. Saw : Jadi awaklah yg lmbat?
Aku        : Tak. Saya kluar awal tadi cume pegi ambik kawan.
Mr. Saw : Kalau macam tu awaklah yang lambat. Macam mane awak cakap ni?
Aku        : *baru terfikir ayat sesuai sebab panik sekejap* Saya patah balik pegi ambik kawan tadi.
Mr. Saw : Hah! Awak cakap patah balik kan senang. Ni cakap putar belit ambik kawan kluar awal la.
Aku        : Saya tadi cari perkataan sesuai nak digunakan. Blur kejap. Boleh jalan, cikgu?
Mr. Saw : *mengangguk*
Aku        : *sambung tolak moto cari parking*
Ame       : *Seems to be speechless along the conversation. Hahaha. Tape tape*


For the first day of exam,
it's BM & Sejarah. Hahaha.
For BM, it starts with Paper 2. Sempat siap semua soalan.
Unfortunately, bhagian B mcm ta gempak je krngn aku.
Bhgian C macam terbnyk plak aku meraban.
Bhgian D aku lupe na ulangkaji . Haha. Redha.

Paper 1 BM, agak susah.
Tapi aku cool. Sebab aku redha dah. Hahaha. 
And lastly, Sejarah. Ta ley fokus sbb shafiq dok blakang mnyetan.
Susah siket tapi still under control. Huhu.
Sepanjang hari kedua exam smlm, aku dok sblah Mieza. Yahoo!
Haha. Da la dua2 dmam. Sian die. He2. Dok sblah2 plak tu.
Khalid la pakse aku. Pndai die coverkan aku time ckgu tnye.

For second day of mid term examination today,
English Paper 2 & 1 and Geografi.
Semalam, satu bnde pon aku ta bace sebab bajet Geografi senang.
Mase English paper 2, everything seems to be fine.
Section A & B bleyh dikate kan "boleh la"
But for section C, entah pebenda aku bebel pon aku ta tau.
Paper 1 plak ok. Salah 1 je. Aiya! Soalan da check kat bku sape entah.
Sebab soalan tu dari soalan sebenar PMR sbnar 2008.

Lastly for Geografi,
as I expected, memang senang la.
Tapi yg paling pandai, cikgu entah ambik soalan dari mane,
pastu kat soalan tu ckgu photostat tapi jwpan tak padam clear2.
So ade bnyk jawapan yg da ade. Wakaka. Wat lawak je.
Asal aku tngk soalan tu je ktawe. Sian la hai. Hehehe.

That's all. See for third day's highlight
Cya , people!

║║╔═╦╦╦═╗║╚╝╠═╦╦╗
║╚╣║║║║╩╣╚╗╔╣║║║║
╚═╩═╩═╩═╝::╚╝too, M! hehehe.