Lalala. Cuti Mid-Year !

Assalamualaikum. .

 Citer cuti aku !
1. Kuar gi jejalan bandar sama member2.
2. Kem Bijak Periksa kat Lenggeng. (Menyesal sia . !)
3. Kelas-kelas tambahan. Adeyh! Leceh je.
4. Menikmati durian. Wahaha.
5. Kumpul with family. Woo!
6. Futsal 'Anak-anak Sidek'. Haha. Sian abg2 aku kalah.
7. Major family dinner kat rumah. Woohooo!

Rindu sia member2 kat Kem lepas tu.
Tapi pelik tngk Amir Kecik yg sopan giler giler.
Rasenye golongan macam die kat bumi ni 0.01 % je.
Skema tak sangat tapi sopan and sangat mengikut peraturan yg amat.
Rindu moment bace 'Ikrar Tidur Dengan Segera' mase kne denda ta tido lagi.
Hampeh punyer Pak Mail.
Lepas abis kem, spanjang perjalanan dari Lenggeng ke Ayer Baloi aku tido.
Sampai uma around 9 kot then sambong tido.
Diganggu sbntar dua kali sblom sambong balik smpai pagi.
Pas bangon siap2 pegi kelas tapi still ngntok ta ckup tido. Penat tol.

Balik kelas tido lagi.
Dengar abg2 aku citer pasal durian.
Entah bile mase tah diorang mkan durian? Aku ta dpat pon.
Pastu mngadu, esoknya dapat. Hahaha. Sedap!

Seminggu abg2 n akak2 ipar aku kt sini.
Bende yg best sket, aku dpat gune enpon sbb enpon tak ber'game'.
Tapi ta gune jgak. Aku ta gune pon enpon tu.
Shafiq msj pon da lame baru aku blas. Smpai da ilang ilham die. Hehe.

Abang aku sruh setting futsal ngn member2 aku.
Azree pon msj gak pda mase yg same. Klau ta msj mmg bnyk alasan aku bagi kt abg aku.
Abang aku tiga2 join futsal. Azree ngn Khalid je yg main mse tu.
Pastu dtang plak akak aku 2 orang.
Enam2 beradik ade kt situ. Hahaha. Abang2 aku kalah kne buli.
Sian la mereka. Better luck next time ye.
Klau nak deal badminton pon bley jgak but ready to lose la. Haha.

Weekend night,
cam bese la buat BBQ & dinner sederhana besar besaran.
Kali ni mkanan lebih berstrategi.
Roti tak masak bnyk2 sbb cepat buat knyg.
Aku pon rase satu2 mkanan yg ade sket2.
Hahaha. Adil la sume dpat

Helmet Khalid ilang kat uma aku.
Aku ade guna pastu letak atas tembok.
Entah sape la yg pinjam pastu ilang tros.
Kan da rase ta sedap ati. 
Aku da la ta bley ta sedap ati ni so ganti teros.
Nasib baik ade sket duit. Sket da tinggal. 

Lepas2,
online guna laptop abg aku kt luar.
Die sruh download movie so 24 jam la terbukak.
Facebook tu pon aku online 24/7.
Pagi aku ade, tnghari ade, petang ade, malam ade.
Bile mase aku ta de nih? Hahaha. Tapi gune PC kt blik ni da tak la.

Aduhai. Shafiq ni ade2 je.
Suka kau la. Aku ta kesa. Pasal aku ke bukan, tetap kau punyer. Haha.

 Woo~
When words can easily be said than done.
 Ish ish ish! Aku nak je ckap tapi malas.
Everything I do actually has been planned with my own strategy
but if it's wrong, I'll get the consequences instead.
I'll talk to someone. Shafiq la. Huhu.
Aduh aduh aduh aduh. Ta tertahan lagi. Kah kah kah!

We can't feel what a person is facing if we're not literally into it.
*some text missing due to 'tak boleh cakap' condition* Hahaha. 
Anyway, I'm such a lucky person who have friends that can understand me very well.
First semester was just over.
I'll make sure that second semester will be better than first.
Give more high respectation to all teachers xspcly ckg baru. Cun! Haha.
Malam da. Esok skola. Tapi ta pe la. Skola esok bukan malam ni.
Malas tulis panjang2. Mari kita relax2. Hahaha.
Sebelom tido, wudhuk, muhasabah, ampunkan sume, doa, tido. 
Tapi aku belom nak buat lagi. Nanti la. Cya!
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?