Lalala . . . Keliru sia!

Assalamualaikum . . .

Yeah! Personal result Mid Year Exam aku da dapat.
Just a bit better than last exam. 6A2B.
Science - 80
Math - 86
Bahasa Melayu - 88
English - 86
Pendidikan Islam - 93
Geografi - 85
Sejarah - 75
KHB (KT) - 68

Thanks to Nain bagi tau mrkah KH aku tadi mase rehat.
Ape2 pon puas ati la sbb exam bersih.
Means ta de tiru2. Bagi tiru ade ke? Tak tak. Haha.
Alhamdulillah. Syukur syukur.

Semasa kelas BM with Cg Haslinda,

Ckg Haslinda : Amir baca 'Pendahuluan'
Amir             : *Berdiri dan mula membaca dengan intonasi yg mndatar*
Aku, Khalid, Shafiq & others : *cuba menahan ketawa tapi tak mampu. So ketawa lah perlahan2*
Ckg Haslinda : Kenapa awak semua ni?
Shafiq           : Ta da pape, ckgu. Khalid buat lawak.
Khalid           : Mane ade, ckgu!
Amir             : *Sambung baca lagi*
Kitorang        : *Start ketawa lagi*

Kami menggelar Amir sbgai dak ta de perasaan.
Muke, prngai die kdg2 pelik tapi die still ok la.
Cara die ckp pon macam ta de perasaan. Haha.
Sambung . . .
Ckgu Haslinda : *baru perasan kenapa kitorang ketawa. And join ketawa jgk smbil mnutup mlut* Kau kenapa baca macam budak darjah dua? Baca betul2.

Amir : *Memulakan pembacaan tapi dak lain ketawa jgk*
Ckgu Haslinda : *Ketawa siket* Da la Amir, duduk. Adoi. Nasrul, baca.

Adoi. Kesian beliau. Kah kah kah!

Pada PNP yg same bersama Cg Haslinda,

Cg Haslinda : *Memberi penerangan tentang contoh perenggan pnutup yg disertakan pantun* Azree, baca perenggan penutup tu.
Azree          : *Start bace pantun sahaja*
Cg Haslinda : Ey, baca perenggan penutup la!
Azree          : *tanpa rasa bersalah* Sekian, terima kasih.
Other students : *Ketawa giler2 sbb care die ckp tu mcm cg sruh die bngon smate-mate untuk ckp 'Sekian, terima kasih'*
Sebenarnya karangan ucapan/syarahan/ceramah last skali biasenye ade 'Sekian, terima kasih.'
yang terletak kat baris last skali. Macam perenggan. Tu yg beliau baca cm tu. Haha.
Cg Haslinda : Tu la khayal lagi. Haizz . . 

Masih pada waktu BM semasa mnyalin contoh karangan,

Khalid & Shafiq : *bual2 buat hal diorang*
Aku                   : *Terus tekun buat kerja tak pedulikan diorang*
Khalid                : Zam, tngk Shafiq buat ape. *sambil mnunjukkan bku Shafiq yg Shafiq baru salin. Pastu selak M/S sblah, suda bertulis dan bertanda. Die buat kat tngah2 yg cg sruh kosongkan mase dlu*
Aku                    : *Ketawa la ape lagi.* Hahaha. Adooh! Shafiq shafiq~
Cg Haslinda        : Aku pisahkan jugak krg budak tiga orang ni. *sebab kitorang dok dpan bnyk ktawe. Haha*
Shafiq                 : *ta buat ape2 smbil buat mke redha. LOL. Die pon salin yg baru kt ms lain*

Beberapa minit kemudian,

Aku : Huh! Bagos bagos! *senyum hmpir2 ketawa and start buat mke redha* Pit, tngk ni. *sambil mnunjukkan ape aku da buat kt bku aku*
Shafiq : *Die ketawakan aku balik. Adoi. Aku buat bnda sama mcm die buat tadi. Tapi aku lagi terok sbb tinggal lagi 2 perenggan je lagi baru prasan. Mase nak buat prenggan baru tu. Adeyh* Tu la kau. Tadi ketawakan aku. Skrng kau kne plak. Da zam. Buat baru.
Cg Haslinda : *tngk kt kitorang. Pastu buat mke mlas lyan. Sebab prangai pelik kitorang. Haha*
Khalid : Apsal dgn Azam?
Shafiq : *tunjukkan bku aku kt Khalid*
Khalid : *da ta ckap ape2 da. Mka than ktawe je* Ermm. . .
Shafiq : Buat balik zam. Baik kau tnye ckgu.
Aku : Argh! Mlas la. Tros je la buat. Nnti mase da nak kuar baru aku bagi tau.

Mase Shafiq bwakkan bku aku kt cg,
cg semak2 then ckap. Pening la saya nak baca.
Aku pon da redha je. Aku ckp, ta pe la nnti saya salin balik.
Aduh. Buang mase je. Nyesal ktawekan orang tadi.
Da kne balik.


Pas balik cm bese lepak kedai Iwan mkan ABC ngn burger.
Haha. Cm bese la tiga orang ni. Pastu prngai knekan orang cm ape.
Ish ish ish. Sian la mgsa2 nya.

Part serius kitorang mmg serius, 
aku bagi tau diorang aku mnyesal.
Mnyesal for doing something right.
I shouldn't do that la. Sbb aku tak nak. Tapi aku terpksa.
Diorang je pham.

Arini mmg aku ade buat something yg trpkse dbuat.
Keliru dgn dri sndri. Ta pham. Dalam dilema.
Aku tak rase ape2 yg aku buat tu ikhlas. Smua skali.
Sebab hati aku blom lembut lagi. It's not easy for that to happen.
I'm still searching for pure sincerity. It's not now.
Argh! Suda la!



Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?