What a solitary days!

Assalamualaikum.

First,
aku da lame ta main internet disebabkan masalah problem.
So, no internet for some days.
Kemudian,
phone anta kedai kasi repair.
Na jual, sayang la sebab aku ade 3 memori kad 1GB for that phone.
That's y repair je.
No phone means no texting.
Aiya! Amat bosan maa. Plus rindu rindu rindu gile2 lagi. Hehe.
Ta tau apsal malang sngt. Ari tu. Sangat sunyi dan kosong idop aku.
Without her. Haizzzz.

Bapak aku kasi pkai enpon die.
Aku on saja. Ari tu, kasi call smpai 1 jam stngah.
Pastu terletak sndri. Auto kot. Haha. Da la Celcom to Maxis.
Tapi bapak aku pkai bil so ta tau. Hehe. Die da kasi. Aku gune la.
Ambik kau! Sekali gune 90 minit. Hehehe. Tu pon ta puas.

Pastu,
result for Science da dapat. 
Paper 1, 29 je. Paper 2, 48 je. Kasi cmpur 77, B.
Tapi kasi bincang balik, kertas 1 cmpur lagi 2 mrkah.
Maka 79, still B. Same ngn die.
Tapi mase kelas lepas, ckg offer satu soalan,
die ckp, sape jwb die kasi 1 mrkah for mid year exam.
Aku pon jawab. Tapi mase tu aku bongkak gile.
Dalam ati aku, 1 mark won't change anything.
Blagak gile. Last2 1 mark tu la yg buat aku dpat A.
Tobat tobat.
And for you, we're just the same.
I should've get 79 as well tapi sbb 1 mrkah tu je yg pisahkan A ngn B.
Bukan soalan exam pon.

Bapak aku plak marah2 mrkah rendah.
Ala, klau tinggi ke rendah mesti kne mrah pnyer.
Kalau boleh na dpt 200%. 
Sbb tu aku ta bagi tau klau ta dtnye.
Penat aku study, tapi mrkah yg aku dpt tak dihrgai. Kne marah lagi plak tu.
Soalan bukan senang pon.

BTW,
our beloved teacher, Ckg Nazifa da pindah skola Kulai.
Adumak! Bnyk2 cikgu apasal la mesti ckgu Sains aje yg pindah.
Dlu ckgu Rozel, skrng ckg Nazifa plak. ;_(
Ckg favourite plak tu. Adeyh.
Sedey sedey. Tape la. Takan na berhabis duit mnyak ulang alik Kulai-Pontian.
Pmbkran bahan api yg bnyk mnybabkan pncmaran udara.
Aduh! Da start mencarut. Tape la. Kitorang pham.
All the best for you, ckgu!

Then,
last wednesday, kitorang pegi kluar2 enjoy2.
Hahaha. Aku of koz bawak mad best friends aku, Shafiq n Khalid.
Kegilaan diorang yg dhrpkan, tapi aku plak yg gila2 ari tu.
Hahaha. Macam2 aku buat. Aku ta bleyh dcbar. 
Tapi ta de la macam2. Hehe. Best dpat kluar same2. Hehehe. lol.

Game favourite aku kt Billion tu, basketball.
Highest aku dpat ari tu 101 je.
Aku ta puas ati klau ta dpat 100 above.
Boley la tu. Hahahaha. Best main tu.

Bowling pon same. Ta dpt 100 above ta puas.
Tapi aku da penat. So highest for that day 108 je. Siket je.
Pastu mkan, cari bku revision.
Aduh. Dekat betol jarak die. Ta puas jalan2 same2. Haha.
Nape la tak jauh lagi. Kejap tol rase nye.

Lastly,
di saat abg2 aku balik nnti,
aku plak ta de g N9. Adumak! Harap2 bley bawak phone.
Bley gak kasi call2 my dear. Hehe.
Tapi yg pasti, minggu depan aku dpt join diorang.
Gi mane ntah. Harap2 jadi. Ta jadi pon bagos. Hahaha.

Aduh. Bnyk yg nak dibuat cuti ni. Tapi malas lagi. Tape la.
Cya la! Assalamualaikum!
Comments
1 Comments

1 comments:

haniey said... [Reply]

apa yang penting..
kem ni mmg bez an...

Post a Comment

What do you feel?