Apekah!

Assalamualaikum . .  . .

Ok ok. I really pissed off by Adam today.
Banyak mulut pastu ckap bnda ta berasas.
Tolong la. People around you OBVIOUSLY hate you much.
 Didn't he wonder and think why?
First, blagak nak mam.
Second, bnyak mlut.
Third, blagak rajin tapi habuk pon ta de.
Fourth, mnyakitkan ati.

Tak boleh ke sedar siket nape kitorang ni ta suke and slalu buli dia.
Dah tau kitorang suka buli kau sebab kau ni bnyk ckp, then try to be silent la.
And kalau kat kelas, tak perlu la nak tunjuk rajin bukak bku.
Bile aku tanye balik ape yg dbace, ta tau plak na jwab ape.
Na tunjuk rajin depan cikgu la tu.
Then, klau lepas ape2 test ckg bagi, aku slalu tanya, senang ke susah soalan tu.
Klau dlu kali pertama ngn kedua aku tanye, jwpan bukan main berlagak.
Jawapan die 'boley la, senang jugak la, etc'
Then tngk mrkah die dpt, baper sangat je.
Aku bukan na brlagak tapi orang lain pon ta de la buat cm tu.
Soalan senang pon diorang ckp susah.
Ni tak, klau tanye kau, soalan senang bagi kau senang, and soalan susah bagi kau senang jgak.
Mcm test lepas, anta cepat. Tapi sparuh pon ta dpt.
Aku anta cepat sbb aku da mlas na ngadap kertas tu lagi.
Semak la dlu ke ape ke. 
Skrng klau aku tanye susah ke senang, die jwab (masih) dgn intonasi blagak, 'No komen, entah la etc'
Ckp je la susah. Takot aku hina kau sebab bagi kau susah ke?
Aku ta pena hina orang klau die bodo camane skali pon.
Tapi klau blagak sangat memang kne la ngn aku.

And and and and, paling mnyirap giler aku tadi.
Nasrul tanya dlu ade main sukan ape ape tak.
Die ckp ade, badminton. Tanye menang ke tak.
Jawapan yang membelagakkan dari dia "Mase pertandingan dapat no 4"
Die ckp 2 daerah, bnyak skolah. Then dapat no 4.
Ok then. Thap kpercayaan aku kt die 2% je mase tu.
Aku ajak lawan badminton kat dewan.
Bukan main bnyk alasan die bagi.
Ta de raket la ape la. Raket aku sponsor la.
Aku pham rumah jauh tapi aku ckp na ambik and anta skali.
Aku tngk die, trnye tnye. Larat ke na pegang raket.
Asrap tanye, buat servis camane. Mcm ta tau je servis tu ape.
Tetiba sebut smash plak.

Eiiih! Geram giler aku.
Ta tau main ckp je la ta tau main.
Ni nak kalis kalis plak. Aku ckap takot tapi die kate tak.
Kate die, mesti kitorang anggap yg die tu menipu.
Aku dengan sakit ati nye ckp, abis tu mcm mane kitorang na percaya klau ta de depan mate.
He sounds as if he's so pro.Then prove it! We can only believe real thing.
Show us. Aku wakil skola ni pon second round da kalah.
Die no 4, semi final tu, 2 daerah, bnyk skola.
Ape nak takot ngn aku. Penipu besar! Nak kalis2 plak.
Benci betul aku orang blagak cm tu.

Nape tak mngaku yang kau pernah main sukan tenis je.
Senang siket na bagi alasan yang kt sni ta de court tenis.
Susah la sket kitorang na buktikan penipuan besar kau tu.
Hampeh betol. Geram sungguh. Memang patotla kne buli cm tu.
Buang buang la prangai yang kitorang tak suka.
Klau tak mnyusahkan kitorang je, and kau skali.
Sebab kitorang buat dosa buli kau and nyusahkan kau.

Haish! Da la Isnin ni trial PMR. Pastu buat dosa lagi buli die.
Entah bila nak mintak maaf. Kan nyusahkan kitorang tu.
Sengal benar. Da la. o/

Saya tidak tahu.

Assalamualaikum. . .  

Festival Sains & Teknologi Peringkat Negeri 2010 da lepas.
Kalau taon lepas aku naik pentas ambik adiah sbgai pmenang naib johan pertandingan roket paracut.
Tahun ni aku masok pertandingan Saintis Muda.
Kemudian naik pentas ambik hadiah naib johan Solar Car.

Hahaha. Maknanya kat sini, aku tak menang pertandingan saintis tu.
Then just sbgai wakil skola DPB je ambik adiah Solar Car. Budak2 diorang da balik awal.
Ta pasal2 aku jadi mangsa. Bosan je jadi wakil. Hahaha.

Pertandingan Saintis Muda this time is a total mess.
Everything starts when we're at the first station.
Argh! Sume slah aku! Tngk orang buat ape.
Padahal dia buat slah pastu aku plak yg blur abis ta da hala tuju.
And sudah pastinya ilang mrkah yg sngt bnyk kt situ.
Malu je ngn hakim kat situ die ade tegur.
*Mencarut banyak2*

And soalan yg aku paling takot kluar btul2 kluar.
Guess what? Electricity. WTTTTT(letter after E)! *T for triple*

Sruh pasang parallel circuit. Waa. Yang ni betul2 tak tau.
Sebab aku paling tak suke psal bnde ni.
Nak susun camane ntah. Adeyh.
10 minit for experiment tu da abis.
5 minit lagi untuk jwb soalan.
Aku ckp ngn Miza, *kita tulis lirik lagu je la kat sini*
And I'm pretty sure hakim kat situ dngar aku ckp cm tu.
Time tu aku da redha da. Hahaha.
Abis tu na jawab ape klau voltmeter ngn ammeter reading ta dpt psang.
Sedey je :_(

Stesen yg lain ade sruh uji pH solution.
Yang ni paling senang but a little confusing.
Jawab je la. Yang penting berisi jawapan.

Stesen strusnya bila kne buat kt luar mkmal.
And soalan tu deadly tricky.
Die siap boldkan kt ayat *Position of ball*

Aku yg baru recognize that error teruskan je ape yg kitorang buat.
Klau na buat balik serius ta smpat. Mase 15 minit je. Bukan lame pon.
Die sruh ukur perbezaan mase jrang bola dari gelongsor yg dilepaskan drpda position bola yg berbeza.
Tapi kitorang ubah ketinggian gelongsor tu.
Adeyh.

Now that I know camane mase peringkat daerah kitorang bleyh menang.
And camane yang menang peringkat negeri tu bley menang.
Diorang dpt jwb sume soalan.
Cm tu je cara na menang.
Ta pe la. Past is past.
Cg Samsudin kata klau aku ade lagi masok solar boat plak.
Practice dari awal tahun.
Aku on saja. Hahaha.

Btw, memang best 2 hari kt Mersing ngn budak2 nih.
Yg paling mnyakitkan ati, pegi kdai mkan tunggu bpak lame giler.
Dengan service yg cm ape da. Mmg sakit ati.

Da la. Mlas na taip lagi.
Ta ta ta ta . . . .

Wowowowowow!

Assalamualaikum. . . . .

Wha! I seem so surprise huh?
Yea, I made a new discovery.
I thought it WAS only 2 but actually 3.
Waa. Really didn't expect that sia. Very impressive!

My BFF at first wants to tell me something but he cancelled it.
But I can read his mind, seriously! My guess is right. It happened many times before.
What a great vision I had over him.
Anyway, I hope he'll be fine and get through his happy life as he has currently.

And one of my other friend really makes me want to throw the LCD Projector and smash it to him.
Don't try me. I can do it without doubt.
Just see what I did to you at the hall today. You want it so you get it.
Standing on the chair shamelessly and point my bloody finger at you.
But I get the 'booo!' instead. Hahaha. Hampeh betol!
It's fun but it's not intended to get famous for nothing.
I don't like doing things that people might say it as cheap publicity. WTH!

One more thing, 'Pengawas'!
Aiya! Ni de pi ku hentaya!
With all the devilries I made before and explain it to Cg Kamariah,
why is she being so hard-hearted?
What about just cancel her plan to hire me as a prefect?
Just look what I did. Come late to school, not attending 2 major meetings, not doing my duty as ordered and many more.
Don't make me choose the last choice. Adeyh! 

Da la. Cya!

Berani beliau paksa-paksa aku! Cis!

Assalamualaikum. . . . .

Paling menyakitkan ati benar betul aku tadi.
Bleh plak kene short-interview ngn Ckg Ramli.
Aku rase die ni da memang anti-azam kot.
Asik nak target aku je. Ape la slah aku ni.

Aku ngn Shafiq na ambik bku kerja kt bilik HEM.
Sampai2 je kat luar, cg da pnggil aku masuk. 
Die ckap da lame na jumpe aku. Tak abis2 la ni.
Mula2 ambik nama aku. Tulis kt bku rekod die.
Pastu aku nampak die tulis 'bercinta -->'
Die tanya sape makwe aku.
Eeh cikgu ni! Pepandai plak main tuduh2.
Pastu siap paksa2 sruh bagi tau sape makwe aku.
Nak je aku bagi nama nenek aku sebab aku panggil nenek aku 'Makwe'
Aku mana ade sia! Pastu pegang2 aku la. Nak paksa2!
Pehal plak die ni! Aku ckap tak ade, tak ade la!
Ta paham2. Smpai aku ckp ngn die, nak reka nama sapa ek nak bagi kat ckgu ni.
Hampeh betol! Tiba aku da sakit ati nak je aku mencarut bnyk2.
Berani kerana benar ye. Die buat la ape pon, aku ta tkot.
Smpai aku ajak tngk phone aku, balik umah. Klau aku mmg ade da lame aku contact2 tiap2 ari.
Ni balik2 contact budak ni. Pastu tunjuk kat shafiq.
Die pon ade back-up aku jgk. Die ckp aku kwan baik die. Mmg aku single.
Tapi macam ta berkesan. 

But at last, die lepaskan aku jgk.
Aku tnya sape buat gosip, die ta jwab plak.
Eish! Nampaknya dah ade orang buat konspirasi untuk menggulingkan aku ni.
Klau la aku tau, siapla orang nya tuh.
Itu dikira tuduhan yer! Aku da bygkan usul2 yg boleh orang tu hujahkan.
Contohnya 'Saya tak tuduh pon awak bercinta, tapi cuma tanya je'
Kalau la orang yg buat gosip tu ckp macam tu,
mmg abis la aku smpaikan hujah aku balik.
Yang smpai pegang2 tarik2 paksa2 sruh mngaku tu apesal?
Nampak sngat tuduh. Tak guna betul. Sabar je la.

Ish, makin ari makin sakit ati.
Penat aku. Yang penting, aku ade plan besar nak knekan shafiq esok.
Hahaha. Tapi pendrive aku kne pinjam plak. Adui. Da la. 
Ta ta taa. . . . . .

Bole tak klau ta letak tajuk post?

Assalamualaikum. . . .

Currently it's 12.11 am 12th July 2010.
Guess what? Yea. I'm waiting for World Cup final match.
Harap2 la ta tertido. Mate da kuyu smacam je nih.

Pergh! Ta pasal2 plak dapat famous free Jumaat lepas kan.
Cikgu Esah bagi ceramah kt pimpunan psal psanan dari budak yg umur ta smpai 13 taon.
Macam pesanan keagamaan sket la.
Ok. Aku dengar. Tapi dgn pasaan yg rimas. Sbb penat dduk. 
Lame plak die ckp kt dpan tu.
Pastu, last2 die ckap,
klau nak tau ni pesanan daripada siapa, awak boleh tnya sorang pelajar 3RK.
Dalam pale aku, '3RK? Sape hah? Ok fine. Nanti aku tanye sape member aku tu'
Then dengan ta semena-menanya, ckgu esah ckp.
'Mohd Norazam Sidek klau ta silap saya. Awak boleh tnya die. Pesanan tu dpat dari satu program'
Aku, 'Hah! Ta pasal2 aku plak. Mane aku tau pesanan dari siapa'
Program yg die mksudkan tu kem kt Negeri 9 ar tu.
Kem bijak periksa.
Aku nmpk die ade gak anta anak die.
Die tau aku pegi sbb jumpa akak aku.
Tapi aku ta dpat plak informasi yg anak die dpt tu.
Mungkin sbb aku laki tmpat lain. Anak die pompan tmpat lain.

Lepas tu, pegi kelas 3S na pulang brg kt Izzatul.
Then geng2 die tnya aku sapa sapa!
Alamak! Mane aku tau. Aku ta dpat pon bnda tu.
Tngk balik bku yg dpt mase program tu pon ta tertulis.
Pastu aku jadi kaunter prtnyaan da. Adeyh! 
Ta pasal2 je kan. Kat masjid pon dtnya gak arh?


Smlam rumah rmai orang.
Tapi ta ramai sngt pon.
Amir ajak lawan PS2 bola ngn die.
Uma die ta de orang. Aku pon dtg la.
Die ajak sebab nnti ade pertandingan lawan PS kt skola.
Sape menang die menang la.


But it doesn't seem a good weekdays for me.
Mostly spend mase kt uma die.
Smlam pon tido uma die ngn Khalid.
Pastu pagi tngk bola kt kedai.
Tapi mate ngntok je. Balik uma die tros tido.
Diorang je lepak2 lagi.

Pagi plak pas balik uma kjap pegi main futsal.
Aku main ta lame sbb dtg lmbat.
Pastu pegi uma die balik lawan PS lagi.
Smpai petang. Adeyh. Mmg mcm ta best je.

Papepon esok skola.
Tapi skola esok bukan mlam ni.
Aku na iron baju, buat folio kot. pastu tunggu bola start.
Cya!

For-Fun Game! Haha

Enjoy this game. Simple but fun. Remember! Practice makes perfect so don't give up.


Apsal nak kne tulis tajuk post? Malas na pkir la.

Assalamualaikum.

Argh! Apsal bilik aku sepah ni?
Bilik sepah, na study pon cm ta de smngat.
Ta pe la. Nanti cuti den kemas la. Harap2 tercpai target.

Hahaha. Minggu ni, tiga orang kawan aku tanya pasal masalah masing2.
In other word, dijadikan rujukan la. Aku ni nmpak ok ke? Bagos la klau gitu.
Tapi asyik aku je ditnya. Aku na jugak kongsi problem. Haha.
Nasib baik Shafiq ley pham. Aku pon ta pena bagi pape hrapan pon. Lega~

Rimas betul aku klau msj masuk kt phone. Buat penat na reply je.
Tapi Alhamdulillah. Ta de msj msuk. Bagos! 
Klau ade pon Maxis je yg anta. Hahaha.

Argh! Students SMKAB, stop doing benda bod*h la.
Aku geram & sakit ati betul giler. Wat kes paling bangang.
Nak mam*os pe? Nyusahkan orang je. Kesian ckg aku.

Adeyh dey dey! PMR 3 bulan je lagi.
Trial plak kurg sbulan. Tapi mkin lame mkin mlas.
Ape la na jadi ni kan. Ni la susah klau kurang dorongan.
Ta de ke reward yg besar sket? Hahaha.

Ok ok. Research done. Festival Sains & Teknologi Negeri Johor 21-22 Julai.
Ckgu ta inform pape pon lagi. Entah tau ke tak tu. Harap2 die tau la ye.
Sebab buat penat je menang daerah tapi ta compete negeri. Z z z z z . .

Miss my holiday at PD two weeks ago.
Tapi malangnya, satu nikmat paling besar aku ilang masa kat sane.
Nafsu mkan aku ta de lgsng kt sna. Padahal pasar lambak kat sane mmg gempak la.
Macam2 ade. Tapi ta dpat rase pon.
Mkan sekali, tu pon siket giler. Than smpai esoknya.
Pastu mkan 3 suap da knyang. Pastu plus sakit perut lagi. 
Baper pluh kali tah pegi toilet. Perut rase ketegangan. 
Ni masok angin punyer pasal la ni. Ta mkan tapi perut kembung. Haish.
Pape pon, pegi PD mesti la mandi.
So wlaupon sakit sket, mandi tetap mandi.
Memang ta puas la. Mandi swimming pool and pantai.
Waa best. Naik banana lagi. Bagos la klau dpat pegi lagi.

For FIFA World Cup 2010 final, aku skong team lemah sket.
Aku skong Netherland la. Haha. Spain da menang ari tu bagi can team lain la.
Tapi klau klah pon kesah plak aku. Bukan Malaysia pon yg main.

Ngntok sia! Tido is better la. Tata people o/