Berani beliau paksa-paksa aku! Cis!

Assalamualaikum. . . . .

Paling menyakitkan ati benar betul aku tadi.
Bleh plak kene short-interview ngn Ckg Ramli.
Aku rase die ni da memang anti-azam kot.
Asik nak target aku je. Ape la slah aku ni.

Aku ngn Shafiq na ambik bku kerja kt bilik HEM.
Sampai2 je kat luar, cg da pnggil aku masuk. 
Die ckap da lame na jumpe aku. Tak abis2 la ni.
Mula2 ambik nama aku. Tulis kt bku rekod die.
Pastu aku nampak die tulis 'bercinta -->'
Die tanya sape makwe aku.
Eeh cikgu ni! Pepandai plak main tuduh2.
Pastu siap paksa2 sruh bagi tau sape makwe aku.
Nak je aku bagi nama nenek aku sebab aku panggil nenek aku 'Makwe'
Aku mana ade sia! Pastu pegang2 aku la. Nak paksa2!
Pehal plak die ni! Aku ckap tak ade, tak ade la!
Ta paham2. Smpai aku ckp ngn die, nak reka nama sapa ek nak bagi kat ckgu ni.
Hampeh betol! Tiba aku da sakit ati nak je aku mencarut bnyk2.
Berani kerana benar ye. Die buat la ape pon, aku ta tkot.
Smpai aku ajak tngk phone aku, balik umah. Klau aku mmg ade da lame aku contact2 tiap2 ari.
Ni balik2 contact budak ni. Pastu tunjuk kat shafiq.
Die pon ade back-up aku jgk. Die ckp aku kwan baik die. Mmg aku single.
Tapi macam ta berkesan. 

But at last, die lepaskan aku jgk.
Aku tnya sape buat gosip, die ta jwab plak.
Eish! Nampaknya dah ade orang buat konspirasi untuk menggulingkan aku ni.
Klau la aku tau, siapla orang nya tuh.
Itu dikira tuduhan yer! Aku da bygkan usul2 yg boleh orang tu hujahkan.
Contohnya 'Saya tak tuduh pon awak bercinta, tapi cuma tanya je'
Kalau la orang yg buat gosip tu ckp macam tu,
mmg abis la aku smpaikan hujah aku balik.
Yang smpai pegang2 tarik2 paksa2 sruh mngaku tu apesal?
Nampak sngat tuduh. Tak guna betul. Sabar je la.

Ish, makin ari makin sakit ati.
Penat aku. Yang penting, aku ade plan besar nak knekan shafiq esok.
Hahaha. Tapi pendrive aku kne pinjam plak. Adui. Da la. 
Ta ta taa. . . . . .
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?