Saya tidak tahu.

Assalamualaikum. . .  

Festival Sains & Teknologi Peringkat Negeri 2010 da lepas.
Kalau taon lepas aku naik pentas ambik adiah sbgai pmenang naib johan pertandingan roket paracut.
Tahun ni aku masok pertandingan Saintis Muda.
Kemudian naik pentas ambik hadiah naib johan Solar Car.

Hahaha. Maknanya kat sini, aku tak menang pertandingan saintis tu.
Then just sbgai wakil skola DPB je ambik adiah Solar Car. Budak2 diorang da balik awal.
Ta pasal2 aku jadi mangsa. Bosan je jadi wakil. Hahaha.

Pertandingan Saintis Muda this time is a total mess.
Everything starts when we're at the first station.
Argh! Sume slah aku! Tngk orang buat ape.
Padahal dia buat slah pastu aku plak yg blur abis ta da hala tuju.
And sudah pastinya ilang mrkah yg sngt bnyk kt situ.
Malu je ngn hakim kat situ die ade tegur.
*Mencarut banyak2*

And soalan yg aku paling takot kluar btul2 kluar.
Guess what? Electricity. WTTTTT(letter after E)! *T for triple*

Sruh pasang parallel circuit. Waa. Yang ni betul2 tak tau.
Sebab aku paling tak suke psal bnde ni.
Nak susun camane ntah. Adeyh.
10 minit for experiment tu da abis.
5 minit lagi untuk jwb soalan.
Aku ckp ngn Miza, *kita tulis lirik lagu je la kat sini*
And I'm pretty sure hakim kat situ dngar aku ckp cm tu.
Time tu aku da redha da. Hahaha.
Abis tu na jawab ape klau voltmeter ngn ammeter reading ta dpt psang.
Sedey je :_(

Stesen yg lain ade sruh uji pH solution.
Yang ni paling senang but a little confusing.
Jawab je la. Yang penting berisi jawapan.

Stesen strusnya bila kne buat kt luar mkmal.
And soalan tu deadly tricky.
Die siap boldkan kt ayat *Position of ball*

Aku yg baru recognize that error teruskan je ape yg kitorang buat.
Klau na buat balik serius ta smpat. Mase 15 minit je. Bukan lame pon.
Die sruh ukur perbezaan mase jrang bola dari gelongsor yg dilepaskan drpda position bola yg berbeza.
Tapi kitorang ubah ketinggian gelongsor tu.
Adeyh.

Now that I know camane mase peringkat daerah kitorang bleyh menang.
And camane yang menang peringkat negeri tu bley menang.
Diorang dpt jwb sume soalan.
Cm tu je cara na menang.
Ta pe la. Past is past.
Cg Samsudin kata klau aku ade lagi masok solar boat plak.
Practice dari awal tahun.
Aku on saja. Hahaha.

Btw, memang best 2 hari kt Mersing ngn budak2 nih.
Yg paling mnyakitkan ati, pegi kdai mkan tunggu bpak lame giler.
Dengan service yg cm ape da. Mmg sakit ati.

Da la. Mlas na taip lagi.
Ta ta ta ta . . . .
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?