Days of mine `

Assalamualaikum kepada semua yang telah melayari blog tak guna ni (seriously. It's for fun) dekat dekstop or dari mana-mana lah ye. For the first time, post kali ni dikecilkan saiz font nya. Reason, saje je na memudahkan pembacaan ta paya scroll banyak-banyak sampai ke bawah.

Randomize everything around you!

Assalamualaikum. For this post, it will appear a lil bit different but yea, it's still the same. Sekarang bulan Ramadan. Na citer pasal cerita Ramadan2 aku yang lepas pon best jugak. Ingat lagi masa darjah 4 dalam bulan Ramadan. Cikgu BM aku, cikgu Roslina ada buat offer, sape dapat A dalam BM Pemahaman & Penulisan, dia belanja buka puasa dekat KFC nanti. And yes. 10 orang kot yang menang offer cikgu tu. Termasuk la aku. Tapi lelaki dua orang je. Aku ngn Hafidz. Dipendekkan cerita, hari yang petangnya aku nak pegi tu, pagi tu nama aku dipanggil untuk rawatan gigi (cabut gigi). Argh! Memang sakit ati betol. Aku paling ta suka time die inject kt gusi tu. Sakit betul pastu mulut kebas. Lepas da abis rawatan tu, mood aku pon abis ilang ari tu. Kenapa la malang betul kene panggil hari tu. Ta de hari lain ke. Lepas sampai rumah, aku ngadu kat mak aku gigi sakit kne cabut pagi tadi. Mak aku pon suruh buka makan panadol. Aku pon buka lah. Haha. Da makan ubat lega la siket. Lepas tu, aku ngn Hafidz pon tunggu la cikgu kat bus stop. Aku mngaku kat Hafiz yg aku ta puasa ari tu. Lepas tu cikgu pon sampai angkut kitorang. Dalam kete buat ta tau je aku. Haha. Hafiz pon nasib baik ta kepoh. Die pon ta bagi tau cikgu. Pastu mase kat KFC tunggu waktu buka, aku pon buat2 macam orang puasa. Baca doa suma la. Haha. Padahal aku ta pose tu. Sampai sekarang cikgu masih ta tau. Ta pe la kan. Nanti aku jugak malu. Haha. Tu citer 5 tahun lepas la.

Kem Score A Pontian @ Tg. Piai Resort

Assalamualaikum . . 

Kem start ari selasa.
Abis esoknye Rabu.
Slase kne kumpol kat blik kaunseling.
Tapi aku smpai skola bapak lambat. 7.40 . Haha
Aku baru kemas baju pkol 6 pagi.
And lagi satu memang aku saje ta na pegi awal.
Smpai2 skola sangkut ngn cikgu Esah.
Aiya. Na ade introduction ceramah dari dia pulak.
Aku pon dengar dengan tekun.

Pastu smpai blik kaunseling ade lagi ceramah.
And kali ni dari cikgu Rafidah. Argh!! Lame jugak tu. Bosan aku.
Pastu bual2 kejap baru gerak.
Pergh. Masing2 nak bawak beg macam na pegi seminggu kan.
Hahaha. Ta de la. Cume aku je yg bawak beg kecik.
Penggunaan ruang dalam beg secara effisien.
Ye la untuk dua ari je. Tu pon ade lagi sepasang baju yg ta guna lagi.

Rasa sayang hey rasa sayang-sayang hey. Haha!

Assalamualaikum . . .

Saya dalam mood yang sangat malas sangat-sangat. Haha.
Result trial PMR dah dapat. And as I wanted, not to do well in this exam.
But a bis disappointment when the result macam tak cukup nak buat aku kecewa banyak.
Aku dapat 5A 3B.

Here it is

Um! Haha

Doa bulan Ramadhan
Hari Kelima
“Ya Allah, tempatkan aku di kalangan orang yang sentiasa memohon keampunan. Jadikanlah aku hamba Mu yang saleh serta jadikanlah aku di kalangan auliya’ (orang yang mendapat keutamaan Mu) yang hampir di sisi Mu dengan kelembutan Mu, wahai Tuhan yang Maha pengasih daripada segala pengasih.”

Liar is wild!

Kejahatan dilakukan oleh Shafiq kat aku semalam.
Aku saje je tunjukkan kotak gula2 Eclipse aku tu kat budak2 kelas ni.
Penuh lagi. Pastu diorang kononnye syak aku tak puasa bawak jajan gi skola.
Pastu Shafiq bukak zip kt blakang beg pastu pegi kuarkan.
Teka ape kat situ.
Haha. Sampah2 jajan yg da makan.
Pergh! Diorang syak aku mkan la tu. Kononnye la. Lagi bertambah tambah syak.
Hahaha.

Sebenarnye plastik2 sampah tu da lame ade dalam tu.
Aku kan pencinta alam. Ari tu na buang ta de tong sampah.
So aku simpan la dalam beg aku. Tapi lupe nak buang.
Sampai la sekarang. Ta smpai ati nak buang smpah tu mrate rate wlaupon kecik, ye.
Hahaha.

Mood spoiler + kekeanan + masih dimanakah Adam?

Assalamualaikum . . . .

It's fasting month. Yay! Aku pon ta tau nape aku suke.
Yea. Sememangnya akan kepenatan dan tak ada masa sngt.
Pagi skola. Balik pegi niaga bazaar. Lepas buka tarawih. Balik umah tolong wat kuih.
Sampai lambat2. Adeyh. Ngntok den ta tahan la.
Tapi ta pe la. Sebulan je kan. Cume kali ni bosan siket.

Semalam,
Jabatan Kesihatan dtg bazaar check2.
Aku ngn abang aku baru je smpai. 
Ade sekor oran tua gile ni suruh abang aku pakai apron.
Muka blagak gile. Senyum pon tak ape pon tak. Sombong! Pegi mampos la sama anda.
Mase die sruh pkai apron tu ta kesa la sngt. Memang tugas die.
Pastu die sruh aku pkai jugak. Bapak aku cakap aku tak tlong niaga.
Orang tu tanya, abis tu aku buat ape?
Bapak aku jawab ta buat ape2. Kejap lagi die balik.
Orang tua al-fu*k tu ckp ' Kalau ta buat ape2 pegi balik sane'
Pegi balik skola kate die.
WTF dengan orang tua 'bas + tard' ni? Pehal pulak nak halau2 aku balik.
Pegi mampos kau la.
Aku yg dah panas + menggigil pon menjawab kat orang tua ta gune tu
'Petang ta de kelas. Sekola pagi je esok'
Pastu buat muke mnyakitkan ati plak. Aku jeling2 je die.
Kalau cakap bnyk orang tua tu mmg aku lawan terang2 la.
Peduli ape aku. Nak sruh pkai apron, sruh je la. Na halau aku plak pe hal.
Bapak tak ngaja la tu. Bengap!
Bapak aku nak lawan jugak tapi disebabkan kat situ gak kawan die yg kje jbtn kesihatan tu diri sblah die,
die tak jadi. Kawan die da cuit2 da. 
Ish! Abang aku pon ta puas ati ngn die. Super fu*k la.
Ta pena2 aku marah orang smpai mencarut macam ni. Da lame.
Last time ta ingt. Ni la aku marah balik. 

Having a 60km-long ride (2 kali ulang alik Pontian) with my brother is superbly amazing.
I think he's the only one who can make me afraid of speed when on ride.
Dengan bawak kreta die yg mngaum cm harimau, memang best arh.
Skill memotong yg baik. Skil penukaran die yg penuh suspen.
Penekanan brek yg mcm buat aku cuak siket. Pengawalan stereng yg baik.
Sume best la.
Bayangkan la, driving at 150km/h dekat jalan biase.
And turning at corners for a speed at 130km/h.
Dah la lepas buka. Solat maghrib pon belum.
Dalam ati ni ckp, klau aku mati camane la ye.
Die memang giler kalau bawak kete. Haha.

It's been 2 days we've never seen Adam.
Where did he go? Kami kerinduan xD
Adam! Kembalilah. huhu.
Pelik sia. Mane tah die pegi. Tapi bagos jgak. Aman je kelas. Wakaka.
Kehilangan Adam masih menjadi misteri dalam kalangan kitorang. Haha.

Markah trial ade yg da dpat and ade yg blom.
And markah aku kali ni mcm ape dah.
Cikgu2 ni da rancang pe na bagi aku mrkah baper?
Tngk sendiri ni. 
Sejarah 68, Geografi 78, Agama Islam 88, Mathematics 98.
Perasan tak perasan tak?
Sume blakang2 no 8.
Yang depan pulak ikut urutan. 6, 7, 8, 9.
Markah Science baru dpat kertas 2.
Yang lain2 masih dlam penungguan.
And aku target 4A je kot untuk trial.
Sebab aku tak study pon. Buat main2. Tunggu je la.

And apekah?
Kitorang nanti akan dipecahkan?
Pergh! Tak best sia. Nanti aku ta de la kawan2 aku nnti.
Argh! Ta ley fokus! Aku blajar sbb smngat diorang.
Cube bayangkan klau da pisah nnti. 
Jumpa mase rehat and balik je.
Mesti da ta rapat giler. I don't want that to happen.
Harap2 la masih sama2. Kalau tak memang super bosan la.

And and and lastly.
As I promised, there's something to be shared for ramadhan.
Doa untuk tiap2 hari Ramadhan.
Sorry ta dpat post for first and second day.
this is for today and tomorrow.

(Sumber daripada majalah g3 isu 78 ruangan 'Muhasabah')

Hari Ketiga
“Ya Allah limpahkan aku dengan kecerdikan fikiran dan kewaspadaan serta jauhkan aku daripada kebodohan dan kesesatan. Sediakan bahagian ku daripada kebaikan yang kau turunkan., demi kemurahan Mu, wahai Tuhan Maha Pemurah daripada segala dermawan.”

Hari Keempat
“Ya Allah berilah kekuatan kepada ku untuk melaksanakan perintah Mu dan berilah aku kemanisan
berzikir. Berilah aku kekuatan melahirkan kesyukuran dengan kemuliaan Mu. Dan jagalah aku dengan jagaan dan perlindungan Mu, wahai Tuhan Maha Melihat.”

Let's get addicted!

Hello people!
I'm getting addicted with this new Secondhand Serenade's song
Hear Me Now
Enjoy~





 Secondhand Serenade feat. Juliet Simms
Hear Me Now

Left everything behind me,
searching for the strength I thought I had inside me,
left you behind so lonely,
praying for the day that you would somehow find me.

I was young
(you were wrong)
but i tried
(I was trying to give that I had lost through all I see)

Hear me now.
All I can say is I am not afraid,
of the world that I am trying to put you in,
I fight everyday,
but I am to blame,
I am not innocent,
but I am not afraid.

*music*

[Verse 2]
I lost all the things inside me,
(inside me)
Still have found myself with all the will to
free me from you,
I'm asleep,
I'm happy,
(I'm happy)
Want to know so much for you to someday see me.

tell me how,
(I want to)
sing it loud,
(I need you to be the one who catches all my dreams)

Hear me now
All I can say,
is I am not afraid of the world that I am trying to put you in,
I fight everyday,
but I am to blame,
I am not innocent,
but I am not afraid anymore,
I am not afraid,
anymore...

I'm tired of sleeping,
alone I've been grieving,
the life that I gave up to feel alive,
I want to feel alive..

*music*

I'm not afraid,
anymore,
I'm not afraid,
anymore,

I'm not afraid,(I want to feel alive)
anymore,(I want to feel alive)
I'm not afraid,(I want to feel, I need to feel)
anymore,(I want to feel alive)
(X4)

i'm not afraid,(hold on tight)
anymore, (let's make this right)
I'm not afraid(take me, make me, feel alive tonight)

Fourth and the last day of PMR Trial Examination + Dimanakah Adam???

Assalamualaikum . . . .

Sangat sangat bagos bahawa peperiksaan yg berpuaka sudah tamat.
And sekali lagi, aku bagi tau yg aku ta buat betul betul, ok.

Hari Isnin ari tu, paper Pendidikan Islam and KHB-KT.
And macam biase. Berapa minit lagi nak exam baru aku baca.
Surprisingly, ape yg aku baca tu sume kuar. Hahaha.
KHB jgn hrap la aku nak baca. Selak selak smpai abis je bku rujukan tu.
Ahad sblumnya umah aku ade majlis pertunangan akak aku.
Ye la saya mngaku die agak lawa.
Semoga berbahagia je la ye kak.

And ari ni last day exam.
Subjek sains. Yea boleh tahan agak senang tapi ta sure A la.
Sblom exam aku baca balik sume bab 8 sbb ta de kat kelas mase blajar tu.
Mule2 kertas dua boleh la senang.
Then kertas satu average je soalan die. Tak susah senang pon tak.

Tetapi,
lepas abis jwb soalan tu, kami pergi surau.
Tapi tercari cari watak utama form 3 tu, Adam.
Masing masing pelik Adam ta de. Ish ish ish.
Mane la kau pergi dam. Kitorang rindu. xD
Dah la baca yasin pagi tadi laju laju pastu cm ape.
Tu dak2 ni ckp la. Aku dtg lmbt so dengar sket je.
Terperanjat jugak tngk die kat depan tadi.
Asrap awal2 kate ngn aku masa aku smpai sbb aku buat mka pelik tngk Adam kt depan.
Die kate 'Buat rosak majlis je'. Aku ngangguk saja. Haha

Selamat berpuasa kawan-kawan!
Tahun ni PMR dah. Jangan buat benda bukan2 lagi suda la.
Aku pon da bersihkan hati LOL.
Hahaha. Aku pon mcm bernasib baik. Wakaka.
Aku klau da gile benda yg orang ta expect aku buat pon boleh dibuat. Hahaha.
Alah. It's nothing la. Ta sbar habis PMR.
Pastu akan meng'iblis'kan diri abis2. Tunggu la.

Bosan nye klau tolong berniaga kat bazaar tahun ni.
Tapi klau dduk uma ta tenteram pulak.
Macam la aku study kt uma ni. Haih, tlong je la.
Tapi bosan. Argh! Saya ingin melambai. o/ 

Woo la la la la!

You're just lucky cuz I told you about that thing.
Can you imagine if I didn't tell you about that?
You'll stuck to find reason and will have no motive at all.
But still, 'Hahahaha' for me coz I'm cool.
And I'm cool, because I will change the way that I cool.
It will be different than before.
\o/

Third day of PMR Trial Examination!

Assalamualaikum . . . . .

Yea yea yea.
Today is the third day for PMR trial exam.
And today's paper is a death subject for most of the students, MATHEMATICS.
Woohoo. Concentrate in class and do a bit exercise then it will be as easy as pie.
Ceyh ckp pndai la aku ni. Tapi homework cikgu bagi mcm la pernah buat.
Awal awal taon je buat but then makin lame makin malas.Haha.
Tapi ta pe. Aku fokus kat kelas. Dduk depan skali tu. Woo.

Okay okay.
Paper sebelum rehat kitorang, Paper 2.
Paper 2 ta pya rushing sngt sebab mase yg die bagi lame gak.
Tapi klau soalan susah mmg gelabah jugak.
Paper 2 kali ni bnyk yg diorang kate senang.
And yeah, it's quiet easy for me but still got wrong on easy question. 
Aiya. Aku da check da tapi ta bernasib baik la.
Baru ingtkn na score perfect paper 2.
And Epul paling yg dok blakang aku ni bnyk kali pnggil.
Budak2 ni ckp, klau paper 2 senang mesti paper 1 susah.

Lepas rehat, smbung paper 1.
Mase 1 jam 15 minit je.
Pastu na kne jwb 40 soalan yg na kne kire2.
Mane ckup ma. Mmg ta smpat na semak.
Tapi kali ni aku buat laju2, and ta buat double triple check.
And sudah kebiasaannya, mesti ade soalan yg tembak2 sbab da ta tau.
Soalan yg mmg aku tmbak ikut logik ade 3.
Redha je la. Susah siket paper 1 ni. Mase ckup2 je.
Then ckgu lokman boleh plak tnya aku satu soalan ni camane dpat.
Nasib baik nak terangkan ta lame klau ta da ta smpat na buat.
And rmai jugak yg still mngira lagi time mase da abis.
Adeyh. Kurang latihan la tu. Same cm aku. Hahaha.

Ingatkan na wat study group petang tadi for science.
Tapi klau da sangkut kat uma aku abis la. Hahaha.
Citer pasal masing2 punyer citer.
If my expectation was right, one day I'll apologise to Shafiq.
Adeyh. Kesengalan sia. Ta boleh sia aku.
Lebih baik ta tau daripada wat sakit ati je kan.
Pandai aje cari alasan na defend dri sndri. Haiz..
Sesuka je la. Nasib baik la bernasib baik klau tak, dah lame da.

And mase diorang kt sni, aku tido smbil tutup mate dgn slimut
and mmakai earphone bukak volume maximum dengar lagu SS baru.
Lepas beberape minit, I fell asleep.
Lepas bangon, diorang ckp aku ngigau2 sebut2 name.
Adeyh. Impossible maa. Diorang slah dengar.
Entah2 aku ngigau nyanyi ke. Argh! Siao ley.. Hampeh betol.

And aku tak suka. Hahaha. 
Alangkah bestnye klau PMR akan habis.
Da terbayang2 da. Enjoy abis la kitorang!
And I hope that thing won't happen.
So cya guys!

Second day of Trial PMR exam!

Assalamualaikum . . . .

Ari ni ari kedua exam percubaan kitorang.
And I don't really care and take it too serious.
The past two days kitorang ta de exam.
Just exam sendiri2 jawab soalan pasak skola sediakan.
Ari ni paper BI 1&2 and Geografi

Mule2 english paper 1.
Quiet easy but not as easy as mid year's question.
Ade tricky question siket but still ok for me.
And kali ni jawab soalan terus tanda dekat answer sheet.
Klau tak sebelom ni tnda jwpn kt kertas soalan smpai abis dlu then baru salin balik kt kertas jwpn.
Kali ni na abiskan cepat so terus tanda kat situ la.
And klau jwb soalan objektif ni, jgn harap aku nak semak balik jwpn aku.
Buat pening pale je nak pkir balik. Pastu keliru, tukar jwpn, slah jugak.
Except for Math. Biase nye mmg ade slah kire. Tu pon semak klau sempat. 

Lepas rehat, geografi plak.
Smalam ta study langsung kt umah.
Relax je. Hahaha. Jalan2 makan angin makan makanan.
Tadi bukak buku 5 minit sblom exam.
Baca yang smpat2 and yg ta tau je.
And ape yg aku bace yg kjap2 tu jugak kuar.
Hahaha. Nasib baik bace sket klau tak da bnyk aku hentam.
And soalan geog ni agak susah siket. Tapi ta pe la. Paling kurang pon B.

And lastly English paper 2.
I got the info from F**h** (bukan nama sebenar) that for section A is report.
But she's not even sure about it. And I don't really care about section A.
Whatever type of question it is, we still need to think to construct sentences properly.
Ame hebah2kan report yg kuar, tapi letter pulak die sruh buat.
Soalan sruh tulis surat kt friend tentang our holiday kt pulau tioman.
And klau nak sruh aku buat pnjang2 boleh aje. Aku reka la citer yg bukan2 mcm aku pegi betol2.
Pnjang jugak surat aku tu. Hmpir abis 2 m/s.

Die ckp gak for section C, nilai and sinopsis yang kuar.
I assume that sinopsis is quiet impossible to come out as I never found that question yet.
So aku anggap la moral value yg kuar.
And aku ta baca sngt pon.
Cume 15 minit sblom exam tu baru selak2 siket.
Ambik point2 die.
And it's right! Positive value yg kluar. Senang senang.
And aku buat ape yg aku terbace tadi.
Boleh kot eviden2 yg aku bagi tu.
Isi pon ok tapi it's up to cikgu la na bagi baper mrkah.

Esok pulak Paper Math.
Bagi aku senang cume ade la topic2 yg lemah cm circle tu.
benci betul aku dengan Pi tu.
Factorisation pon cam hampeh gak.
Indices paling memelikkan. And pening pale nak buat.
Satu lagi graph function. Aku lupe sangat2.
Yang lain2 rasenye ok kot.
So mlam ni kne wat revision sket.
Subjek senang kne la skor A.
Takkan la nak terok sngat.

So people, pray for me, k!
Cya! Ta ta ta ta . . .  o/

Love life of Ajam! Lalala . .. .

1 - Are You Single? 
Yes yes and yes
2 - If not, who is your bf/gf?
No one
3 - How Long Have You Been Together?
I'm single la
4 - If You're Single, Do you Like It? 
Yea, most of the time
5 - Do You Have a Crush On Anyone Right Now? 
I don't think so.
6 - First Love 
Can I describe it as a nightmare? But it's also such a wonderful feeling.
7 - Have you ever Cheated on Anyone? 
No! I'm very loyal
8 - Been Cheated on? 
Yeah very very much
9 - Used Someone? 
Yea. My friend included or not?
10 - Been used? 
I don't know.
11 - Lied to your bf/gf? 
Erm unofficial gf k! tipu sunat ade la tapi ade plak? Ta de ta de.
12 - Ever Made out With Just a Friend? 
Yeah
13 - Are You a Tease? 
I think so. Sometimes. This is a must.
14 - Do you Flirt a Lot? 
When there's a lot of girls around. Haha
15 - Longest Relationship 
Unofficially 5+2 months if I'm not mistaken
16 - Shortest 
4 days. Woot
17 - Have you Ever Gotten a Poem? 
I've think of creating one but not now as I'm single
18 - Ever Get Flowers? 
From a girl? Are you crazy. No!
19 - Sweetest Thing You've Ever Gotten 
Sweetest call from the sweetest loved person. Wohooo. 
20 - Do you Like Valentine's Day or Sweetest Day? 
I don't celebrate Valentine's Day. Haram! Sweetest day is the day I was born to this world as a Muslim. How lucky I am!
21 - Do you Believe in Love at First Sight? 
Not really but sometimes it makes sense.
22 - Do you Believe in 
there will always be someone better for us out there. I've met one but what a total regret.

23 - Do you Fall in Love Fast? 
LOL no. Very very hard. I'm just too choosy
24 - Are you a Player? Sometimes 
I wish I am. But still no and never. (I'll try)
25 - Ever Been Dumped? 
Yea yea yea and so many times
26 - Ever dumped someone? 
I think so but it's not even my fault. Ta pena bagi harapan pon.

27 - Ever been rejected? 
So far I never propose someone so the answer is no.
28 - Do you have a lot of ex's? 
Nope! I'm just 15. Still long way to go. And I don't think I will have much coz I'M VERY LOYAL!

29 - Are you a slut? 
What kind of question is this?
30 - Double dates or single? 
Single better. More privacy. and romantic. Haha
31 - Do you want to get married? 
Nabi ta ngaku umat klau ta kawin. Haha

First day of Trial PMR Examination!

Assalamualaikum . . . .

Yeah. As we know, PMR candidates around Malaysia sit for their trial examination today.
The questions from the ministry of each state. And we're Johorean from ministry of Johor la.
Today's paper is BM 2, Sejarah and BM 1.
The night before the exam, I didn't touch my book at all.
Why? Of course because I'm super duper lazy and erm . . . oh yea, I'm with my own strategy.
I'll rise again and make it like "KABABOOM!" for the real exam.

Ok ok. My lucky number this time is 012. And something like 021012. I don't remember.
Aiya, so siaoley la need to pay 1 ringgit coz forgot to bring I/C.
Nvm le.

Answering BM paper 2 for section C just now was like a total mess.
So blurr la. Where did all the ideas went for vacation huh?
As a result, I only make a total of 226 words only. Which is not very excellent for my teacher.
The rest section I think it's already fine.

Sejarah!
Aiya, the most hated exam paper la.
But I'm gonna like it soon.
Ok, this time it's really difficult one.
Well, the reason is well known already. I didn't read my book at all.
Just leave it to Allah je la. Hahaha.

BM paper 1.
Quiet easy but also got some tricky questions.
Nvm le. I did my best.
There's nothing to be read for BM paper 1.
I just need to focus what my cikgu tersayang teach us.

That's all for today's review.
Oh yea, I've listened to SS's new songs.
And they're all extremely SUPERB!
For emo lover, is just suite you well.
Hahaha. Lalala. I'm off. o/

Hello people! Let's not study at all!

Assalamualaikum . . . . .

     Buah tembikai berbuah tiga,
          Buang satu ke dalam kolah
Ta payah study pon ta pa,
            Esok kita lihat saja sebelah.

 Demikian la pantun saya untuk kali ini.
Sekian, terima kasih.

Hahaha. Aku mlas giler sia nak study.
Padahal esok trial tu. Tapi aku rase study gak kot.
Entah2 klau real PMR aku ta study langsung agaknye.
Adeyh. Ta pe la. Lagipon harapan aku untuk taon depan pon macam da terhalang.
Hampeh betul. Kene berkorban lagi la ni. Argh!!! I hope that miracle will come someday.

I can't believe that this Tuesday Secondhand Serenade's new album, 'Hear Me Now' will come out.
Argh! Can't wait any longer. Sure it will be extraordinary one.

Papepon, aku ta sabar na tunggu kedatangan bulan Ramadhan Al-Mubarak.
Banyak benda boley buat nanti. And there will be something to be shared.
So just wait and stay tuned to find out more.


So, here's to do list for today,
Study for tomorrow's exam
Iron school uniform (Usually I do it tomorrow morning)
Prepare stationary.
Wash my shoes (Maybe)
Wasting time in my room (guitaring, PSP-ing, music-ing, FB-ing, gaming etc) Hahaha.

This is me everyday. Nothing to be done.
And I'm very glad and super happy that my phone doesn't ringing nor beeping at all.
Except for playing my favourite songs (Super nice).

Actually there's something that make my life currently incomplete.
And I'm very very miss it. Please come back to me! I miss you so much!
I just can't live without you. I don't bear loosing you anymore.
I'll take care of you very well cause I love you so much.
How could you ran away from me. You're my life.
I can't believe you're with someone else.
I won't leave you anymore.
Give it back to me! How could you take it from me!
Pulangkan! Pulangkan! (Macam citer Kuntilanak Busuk Sundel Siang)
I'll be wearing you all time, my beautiful 'Casio Watch'. 
Cepat la balik my bro & sis. I need it for my exam la. Aiya!
Camane boley tertinggal tah. Haiz. . . .

I think that will be all for now.
Stay tuned arh. Ta ta ta . . . 
o/