Kem Score A Pontian @ Tg. Piai Resort

Assalamualaikum . . 

Kem start ari selasa.
Abis esoknye Rabu.
Slase kne kumpol kat blik kaunseling.
Tapi aku smpai skola bapak lambat. 7.40 . Haha
Aku baru kemas baju pkol 6 pagi.
And lagi satu memang aku saje ta na pegi awal.
Smpai2 skola sangkut ngn cikgu Esah.
Aiya. Na ade introduction ceramah dari dia pulak.
Aku pon dengar dengan tekun.

Pastu smpai blik kaunseling ade lagi ceramah.
And kali ni dari cikgu Rafidah. Argh!! Lame jugak tu. Bosan aku.
Pastu bual2 kejap baru gerak.
Pergh. Masing2 nak bawak beg macam na pegi seminggu kan.
Hahaha. Ta de la. Cume aku je yg bawak beg kecik.
Penggunaan ruang dalam beg secara effisien.
Ye la untuk dua ari je. Tu pon ade lagi sepasang baju yg ta guna lagi.

Sampai sane, as I expected, tempat die mcm hostel.
Tempat tidur dua tingkat. Teringat mase kat kem negeri sembilan.
Cume kat sana ade aircond je tapi sini bapak panas dlam die.

Geng aku, Asrap ngn Epul kat sana budak Benut dua orang.
Lokman ngn kawan die sorang. Ta tau name.
Sebenarnye ade lagi sorang cume Asrap sorang je yg rapat. Haha.
Slalu lepak ngn Lokman je la kitorang.

Petang lepas abis kelas, kitorang lepak2 kejap menikmati pemandangan tepi laut.
Pergh! Memang best la. Kalau dating ngn makwe aku kat situ best dah. Haha. Tapi aku ade makwe plak. zzzz.
Pastu mandi then sambong lepak.
Jumpe Feeza, tapi mula2 segan2 ngn aku plak. 
Cam mintak penampar spring je nak malu2 tngk muka aku pon ta nak.
Tu first impression la.
Mase malam lepak ngn diorang (Faezun, Feeza and Dato's student) memang cam siol. Haha.
Hampeh betol. Mula2 mintak na tengok phone aku.
Pastu da baca msj sume ta na pulangkan plak.
Yang lagi macam kesiolan dan kesiotan Feeza ngn Ejun anta msj syg2 kat Mieza.
Pergh nyendol aku. Tapi aku tau yg Mieza tau bukan aku yg anta.
Sebab ejaan die lain sangat. Ta pena2 aku tulis 'CYUNK'.
Geli giler aku orang tulis cam tu. Na tmbah2 hruf plak.
Ta boleh ke tulis macam biase. Kalau nak singkat2 tu yg senang2 tu ta pe la.
Ni na lebey2 plak. Please la. Rosak tros bhase. Smpai nyushkan orang na baca.
Meluat pon ade na baca msj2 orang tulis care ngengade. Ta boley btul aku.

Lepas gode phone aku, pastu ta na pulangkan pulak tu.
Kemangkukan betul dak dua orang ni. Nasib baik pompan.
Kate na pulang esok pagi mase sahur. makin aku kejar makin jauh lari.
Aku na phone aku untuk tido dengar lagu.
Rugi je 15 ringgit aku beli earphone baru tapi ta dpt gune.
Ejun ckp na exhange ipod die ngn phone aku.
Mase die ambik ipod die, aku bla tros. Saje buat die penat.
sakit ati maa. Haha. Nasib baik member.
Da lepak2 smpai pkol 2.30 pagi, aku ngn Asrap (die baru lepas dating. Wakaka) pon masuk tido.
Asrap yg dating syok sngt miss tngk pergaduhan live antara budak skola dato' ngn benut.
Budak benut tu member Asrap gak la. Tapi budak Benut kalah.
Hahaha. Pebenda la. Pasal tersinggul siket pon na gado.
Tapi ta pe la. Hal diorang. 

Aku, Epul ngn Lokman yg tngah aman2 tngk laut, tetibe bunyi sepak tendang.
Pastu ta pasal2 budak2 ni sruh aku cover bhgian blakang.
Dah kene tngk dari jauh. Da la gelap. Ta nmpak pon match tu.
Sampai terbaring baring diorang. Tapi bagos la diorang.
Da gaduh2 tau pemenang salam balik. Agak professional.
Mase aku lepak2 ngn Jun and da gang, budak yg gado tadi tu join skali.
Lokman pegi ckp kt budak tu, bagos la die kalah.
Kau balaskan dendam untuk aku. Dulu budak tu rampas makwe die dari lokman. Haha.
Kesian. Budak benut tu bibir pecah ngn berdarah siket je.
Ta pe la masing2 jiwa kental. Haha.
Nasib baik ta de yang tercampak ke laut.

Aku ngn Asrap masuk dorm pkol 2.30, dorm da gelap.
Masing2 da tido nyenyak. Aku panjat atas, dengan pnuh kebosanan pejamkan mata sampai tertido.
Sahur kitorang bangun pkol 4.30. Lepas makan sume, aku mintak Jun phone aku.
Ta na bagi pulak tu. Last2 aku ckp ngn die pkol 7.30.
Nasib baik die pulangkan phone aku batery full. Haha.
And kelas demi kelas, program pon tamat.
Kluar2 dewan, rmai cikgu Ayer Baloi da tunggu.
Aku pon naik kete cikgu Samsudin.
Dok balakang ngn Epul and Asrap.

Singgah masjid solat zohor.
Mase na balik, ade orang masjid tnga sapu smpah.
Pastu berpantun la ape la. Cakap bukan main laju.
Pastu cikgu Ramli ckp, kalau hafal hadis lagi bagus.
Pastu orang tu ambik tngn cikgu buat ape tah. Pastu die ckp2 lagi aku ta paham.
Dengan idea yg agak lmbat timbul kat pale ni.
Aku kuarkan phone cepat2 pastu rakam ape orang tu ckp.
Die mesti la ta tau aku rkam. Haha.
Play balik dlam keter, satu bnde pon ta paham. Haha.

Lepas smpai rumah je, aku pon tido la.
So tu saje. Tatata. o/
Comments
2 Comments

2 comments:

junE da cutE_ahakz! said... [Reply]

best nye ngutok aq yerp,,,xpe2,,nsib bek kwn,lau x da lme aq campak kt sg ayr baloi ue,,hahaha

Ajam said... [Reply]

Hahaha. Chill kawan. Kau buat salah kene la ngan aku. Haha

Post a Comment

What do you feel?