Mood spoiler + kekeanan + masih dimanakah Adam?

Assalamualaikum . . . .

It's fasting month. Yay! Aku pon ta tau nape aku suke.
Yea. Sememangnya akan kepenatan dan tak ada masa sngt.
Pagi skola. Balik pegi niaga bazaar. Lepas buka tarawih. Balik umah tolong wat kuih.
Sampai lambat2. Adeyh. Ngntok den ta tahan la.
Tapi ta pe la. Sebulan je kan. Cume kali ni bosan siket.

Semalam,
Jabatan Kesihatan dtg bazaar check2.
Aku ngn abang aku baru je smpai. 
Ade sekor oran tua gile ni suruh abang aku pakai apron.
Muka blagak gile. Senyum pon tak ape pon tak. Sombong! Pegi mampos la sama anda.
Mase die sruh pkai apron tu ta kesa la sngt. Memang tugas die.
Pastu die sruh aku pkai jugak. Bapak aku cakap aku tak tlong niaga.
Orang tu tanya, abis tu aku buat ape?
Bapak aku jawab ta buat ape2. Kejap lagi die balik.
Orang tua al-fu*k tu ckp ' Kalau ta buat ape2 pegi balik sane'
Pegi balik skola kate die.
WTF dengan orang tua 'bas + tard' ni? Pehal pulak nak halau2 aku balik.
Pegi mampos kau la.
Aku yg dah panas + menggigil pon menjawab kat orang tua ta gune tu
'Petang ta de kelas. Sekola pagi je esok'
Pastu buat muke mnyakitkan ati plak. Aku jeling2 je die.
Kalau cakap bnyk orang tua tu mmg aku lawan terang2 la.
Peduli ape aku. Nak sruh pkai apron, sruh je la. Na halau aku plak pe hal.
Bapak tak ngaja la tu. Bengap!
Bapak aku nak lawan jugak tapi disebabkan kat situ gak kawan die yg kje jbtn kesihatan tu diri sblah die,
die tak jadi. Kawan die da cuit2 da. 
Ish! Abang aku pon ta puas ati ngn die. Super fu*k la.
Ta pena2 aku marah orang smpai mencarut macam ni. Da lame.
Last time ta ingt. Ni la aku marah balik. 

Having a 60km-long ride (2 kali ulang alik Pontian) with my brother is superbly amazing.
I think he's the only one who can make me afraid of speed when on ride.
Dengan bawak kreta die yg mngaum cm harimau, memang best arh.
Skill memotong yg baik. Skil penukaran die yg penuh suspen.
Penekanan brek yg mcm buat aku cuak siket. Pengawalan stereng yg baik.
Sume best la.
Bayangkan la, driving at 150km/h dekat jalan biase.
And turning at corners for a speed at 130km/h.
Dah la lepas buka. Solat maghrib pon belum.
Dalam ati ni ckp, klau aku mati camane la ye.
Die memang giler kalau bawak kete. Haha.

It's been 2 days we've never seen Adam.
Where did he go? Kami kerinduan xD
Adam! Kembalilah. huhu.
Pelik sia. Mane tah die pegi. Tapi bagos jgak. Aman je kelas. Wakaka.
Kehilangan Adam masih menjadi misteri dalam kalangan kitorang. Haha.

Markah trial ade yg da dpat and ade yg blom.
And markah aku kali ni mcm ape dah.
Cikgu2 ni da rancang pe na bagi aku mrkah baper?
Tngk sendiri ni. 
Sejarah 68, Geografi 78, Agama Islam 88, Mathematics 98.
Perasan tak perasan tak?
Sume blakang2 no 8.
Yang depan pulak ikut urutan. 6, 7, 8, 9.
Markah Science baru dpat kertas 2.
Yang lain2 masih dlam penungguan.
And aku target 4A je kot untuk trial.
Sebab aku tak study pon. Buat main2. Tunggu je la.

And apekah?
Kitorang nanti akan dipecahkan?
Pergh! Tak best sia. Nanti aku ta de la kawan2 aku nnti.
Argh! Ta ley fokus! Aku blajar sbb smngat diorang.
Cube bayangkan klau da pisah nnti. 
Jumpa mase rehat and balik je.
Mesti da ta rapat giler. I don't want that to happen.
Harap2 la masih sama2. Kalau tak memang super bosan la.

And and and lastly.
As I promised, there's something to be shared for ramadhan.
Doa untuk tiap2 hari Ramadhan.
Sorry ta dpat post for first and second day.
this is for today and tomorrow.

(Sumber daripada majalah g3 isu 78 ruangan 'Muhasabah')

Hari Ketiga
“Ya Allah limpahkan aku dengan kecerdikan fikiran dan kewaspadaan serta jauhkan aku daripada kebodohan dan kesesatan. Sediakan bahagian ku daripada kebaikan yang kau turunkan., demi kemurahan Mu, wahai Tuhan Maha Pemurah daripada segala dermawan.”

Hari Keempat
“Ya Allah berilah kekuatan kepada ku untuk melaksanakan perintah Mu dan berilah aku kemanisan
berzikir. Berilah aku kekuatan melahirkan kesyukuran dengan kemuliaan Mu. Dan jagalah aku dengan jagaan dan perlindungan Mu, wahai Tuhan Maha Melihat.”

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?