Rasa sayang hey rasa sayang-sayang hey. Haha!

Assalamualaikum . . .

Saya dalam mood yang sangat malas sangat-sangat. Haha.
Result trial PMR dah dapat. And as I wanted, not to do well in this exam.
But a bis disappointment when the result macam tak cukup nak buat aku kecewa banyak.
Aku dapat 5A 3B.

Here it is

Science - 86
Mathematematics - 98
Bahasa Melayu - 89
Bahasa Inggeris - 86
Pendidikan Islam - 88
Geografi - 78
Sejarah - 68
KHB (Kemahiran Teknikal) - 76

Kalau tengok balik, ada markah yang 68, 78, 88 & 98 yang aku dah pernah bagi tau hari tu.
Sume hujung no 8 bagi 4 subjek tu.
Lepas tu ade yang 76, 86, 86. Belakang pulak no 6. Ade tiga subjek.
Cuma subjek BM je sesat 89. Hahaha.

And for the school ranking, aku just top 3 je.
Pertama Zaris 7A1B
Second Jia Wen 6A2B
Aku third 5A2B
No 4 Shima 5A2B jgak.
No 5 Atika Atira ta ingat baper.

Baru je ingatkan nak buat macam yang lepas.
Exam 1 dapat ranking no 9 pastu mid year exam boost abis dapat first.
Tapi ni no 3. Kalau dapat 5 ke 6 ke 7 ke baru la aku rase macam menyesal siket.
Ta pe la. Tu pon da cukup na buat aku study betul2 lepas ni.
Yang pelik KHB aku buat 15 minit pastu terus tido dpat jugak B.
Ingatkan tak lulus. Rupenye campur dengan markah kerja kursus 40.
Kalau aku buat betul2 mesti da dapat A. Cikgu ta cakap awal2.

Nanti entah hari rabu ke selasa ni pergi program skor A kat Tg. Piai.
Cikgu ambik budak top 8 mid year exam.
And guess what, aku sorang je laki sesat.
Pastu aku ade ngadu kat cikgu Salleh.
And die pon paham. So die cakap ape2 pon, kalau ade yang sanggup bayar RM50 boley ikot.
Klau cikgu Rafidah tak bagi, saya bagi. Tu beliau cakap.
And aku ajak Asyraff ngn Epul. Hahaha.
Better than just be all alone. Mesti kene buli.
Da la budak skola dato anta 56 orang. Kegilaan la.

And start from next week, berdasarkan result trial,
kitorang kene pecah2 kan lagi. Argh!
Sebagai akibatnya, aku terpaksa berpisah ngn member gila gila aku.
Benci yang sangat banyak betul la.
Aku masok group perfect score yang 15 orang je.
Top 15 trial aritu masuk situ.
Dak laki 3 orang je. Aku, Azree ngn Dzul.
Ok la tu dari ta de langsung. Cam hampeh je laki sket2 ni.
Pape pon aku harap pasni aku ngn Shafiq, Khalid and others ta terasa cam orang asing.
Stakat ni yang aku tau sape ajar aku nnti ialah Cikgu Hidayah for English.
Mesti budak2 ni suka sebab diorang kate cikgu ni ajar bagus.
Termasuklah aku skali yg ckap macam tu. Hahaha.

And I somehow wonder kat mane la kelas kitorang nanti.
Mesti da jauh. Aduh bosan. Sebab da 'berjauhan'. Haha
Pelik aku. Apsal tah aku rase ke'gentle'an aku cm da ilang.
Sebab aku perasan lambat kot. Kalau tak da lame settle sendiri.
I just got a message from D**n**.
Just a minute ago. And it's an important message.
Waa waa waa. Memang itu yang aku harapkan.
Takkan la ta pasal pasal tiba tiba je. Aku faham faham sangat2. Hahaha.
Don't have to wait till this Monday anymore.

So, let's spend our holidays with something that can benefit us.
Enjoy yours' and I'm enjoying mine. Cya, tata, daa, papai, bai, (what else) etc.
o/
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?