Second day of Trial PMR exam!

Assalamualaikum . . . .

Ari ni ari kedua exam percubaan kitorang.
And I don't really care and take it too serious.
The past two days kitorang ta de exam.
Just exam sendiri2 jawab soalan pasak skola sediakan.
Ari ni paper BI 1&2 and Geografi

Mule2 english paper 1.
Quiet easy but not as easy as mid year's question.
Ade tricky question siket but still ok for me.
And kali ni jawab soalan terus tanda dekat answer sheet.
Klau tak sebelom ni tnda jwpn kt kertas soalan smpai abis dlu then baru salin balik kt kertas jwpn.
Kali ni na abiskan cepat so terus tanda kat situ la.
And klau jwb soalan objektif ni, jgn harap aku nak semak balik jwpn aku.
Buat pening pale je nak pkir balik. Pastu keliru, tukar jwpn, slah jugak.
Except for Math. Biase nye mmg ade slah kire. Tu pon semak klau sempat. 

Lepas rehat, geografi plak.
Smalam ta study langsung kt umah.
Relax je. Hahaha. Jalan2 makan angin makan makanan.
Tadi bukak buku 5 minit sblom exam.
Baca yang smpat2 and yg ta tau je.
And ape yg aku bace yg kjap2 tu jugak kuar.
Hahaha. Nasib baik bace sket klau tak da bnyk aku hentam.
And soalan geog ni agak susah siket. Tapi ta pe la. Paling kurang pon B.

And lastly English paper 2.
I got the info from F**h** (bukan nama sebenar) that for section A is report.
But she's not even sure about it. And I don't really care about section A.
Whatever type of question it is, we still need to think to construct sentences properly.
Ame hebah2kan report yg kuar, tapi letter pulak die sruh buat.
Soalan sruh tulis surat kt friend tentang our holiday kt pulau tioman.
And klau nak sruh aku buat pnjang2 boleh aje. Aku reka la citer yg bukan2 mcm aku pegi betol2.
Pnjang jugak surat aku tu. Hmpir abis 2 m/s.

Die ckp gak for section C, nilai and sinopsis yang kuar.
I assume that sinopsis is quiet impossible to come out as I never found that question yet.
So aku anggap la moral value yg kuar.
And aku ta baca sngt pon.
Cume 15 minit sblom exam tu baru selak2 siket.
Ambik point2 die.
And it's right! Positive value yg kluar. Senang senang.
And aku buat ape yg aku terbace tadi.
Boleh kot eviden2 yg aku bagi tu.
Isi pon ok tapi it's up to cikgu la na bagi baper mrkah.

Esok pulak Paper Math.
Bagi aku senang cume ade la topic2 yg lemah cm circle tu.
benci betul aku dengan Pi tu.
Factorisation pon cam hampeh gak.
Indices paling memelikkan. And pening pale nak buat.
Satu lagi graph function. Aku lupe sangat2.
Yang lain2 rasenye ok kot.
So mlam ni kne wat revision sket.
Subjek senang kne la skor A.
Takkan la nak terok sngat.

So people, pray for me, k!
Cya! Ta ta ta ta . . .  o/
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?