Secondhand Serenade recorded new song?

OMG! Few days ago, I logged in to Facebook and found this.



Wow! Satu lagi lagu duet dari John! Tak sabar nak dengar.


Lepas tu hari ni, satu lagi berita yang menggembirakan bagi peminat setia Secondhand Serenade macam aku ni. :P

Quran superb smooth beautiful recitation!

Assalamualaikum kalian. Waah. Sudah hampir habis bulan Syawal ye. Macam sekejap je. Puasa dah sebulan, raya pon nak sebulan jugak la. xD . Sekarang dah sebuk dah pasal open house la open day la. PMR pulak makin dekat. Pelajar cemerlang semua dah sibuk buat revision. Aku je yang cool lagi. Sebab aku bukan pelajar cemerlang pon. Tapi yang ni, aku nak citer pasal bulan Ramadan balik.

Bulan lepas (Ramadan) kalau aku stay rumah bosan-bosan, aku pon seperti biasanya akan Facebook-ing. Lepas tu, ada la pulak orang yang baik ni kongsi pasal video recitation al-Quran yang merdu. Aku memang bukak kalau ada orang share video kat FB tu. Aku pon bukak la video bacaan al-quran tu. Mula-mula, rasa tak sabar sebab sebelum ni dengar al-quran lagu yang diorang guna semua sama je. Dengarlah sendiri. Memang betul-betul superb.

Why I'm still 'single'?

Untuk entri kali ni, aku nak bagitau kenapa aku masih single skarang ni. Ya, lepas kali terakhir aku serahkan semua perasaan aku kat seseorang ni (cey, jiwang sia) tetapi berakhir awal, memang susah nak cari yang baru untuk hati ni tertarik. Tapi tu sume citer lama and aku dah lupakan. Memang aku terlalu muda nak bercakap pasal cinta ni. Study should be my priority (of course) tapi bagi aku, untuk memiliki kawan perempuan (girlfriend) masa kat sekolah ni hanyalah sampingan sahaja dan boleh dijadikan dorongan. Haizz.. Kalau nak cakap pasal cinta-cinta ni semua dari pandangan aku memang panjang la entri ni nanti.

Bukan senang nak cari yang lain. Unless korang memang da pasang 'spare part'. Jadi bagi orang yang macam aku ni yang setia pada yang satu, agak struggle jugak mula-mula and seterusnya. Cinta pada zaman sekolah sekarang aku rasa bukan 'cinta monyet'. Antara sebab 'cinta monyet' zaman dulu hanya berakhir di bangku sekolah sebab diorang ni lose contact. Nak dibandingkan sekarang yang serba canggih dengan phone (untuk SMS) and internet (Facebook, MySpace etc), diorang akan sentiasa 'keep in touch' sampai lah ke menara gading and seterusnya ke jinjang pelamin. Lagipon dulu kalau takde handphone cuma boleh jumpa kat sekolah je and takde nya dapat SMS manja-manja malam-malam. Hahaha. Macam pernah buat je aku ni.

So for the reasons why I'm still single, let's check it out...

7 Trivia Menarik Raya

Tiap-tiap bulan, memang aku ada beli satu majalah ni. Memang takkan miss punyer la. Majalah g3. Tau tak? Pernah dengar tak? Majalah ni boleh tahan famous kot. Memang banyak info-info menarik and ruangan yang best-best. So untuk isu 79 bulan ni, diorang citer pasal raya. Ada satu ruangan yang ditulis oleh Codet (maskot majalah g3). Trivia pasal raya. So nak tau apekah minatang tersebut, baca lah sendiri takkan aku nak bacakan pulak.

Kemalangan Maut Seminggu Sebelum Raya di Ayer Baloi

Assalamualaikum semua. Dah nak dekat raya ni time sekolah cuti dua minggu, ade pulak kemalangan di kampung aku, Ayer Baloi, Pontian. Teruk kemalangan ni. Panjang giler kereta beratur sebab jalan nak menghala ke bandar Pontian terhalang. Nasib baik ade abang polis trafik yang kawal tapi still jugak jam teruk. Ceritanya macam ni . . .

Debat Bahasa Inggeris Madrasah VS American School

Hai semua. Mintak maaf skema sekejap. First, nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan yg ke-53 kat semua orang. Waah! Dah lecih 50 tahun kita merdeka, ye. Kemerdekaan negara memang amat penting untuk semua rakyat sesebuah negara contohnya Malaysia ni. Tapi bila orang cakap yang generasi muda zaman sekarang tak berapa nak menghargai kemerdekaan negara sebab dapat 'free-free' je dari British ade jugak betulnya. Iye lah, walaupon memang ade usaha dari tokoh-tokoh kemerdekaan zaman dulu yang susah payah pergi London, tapi kalau kita sendiri dapat something free dengan hasil keringat sendiri, mana satu lebih dihargai? Ye ye. Memang itulah jawapannya.