Scene tak logik siket/poyo dalam filem dan drama.

Kat cinema sekarang ni banyak dah cerita-cerita Melayu baru.
Ade yang best and ade yang tak best. 
Dan yang paling terkenal dengan ketidak'best'an die adalah filem '2 Alam'.
Firstly, penerbit berlagak gila mati. Then promosi filem kat cinema guna poster kat depan gambar penerbit
instead of gambar pelakon. Tah pape je.
Banyak lagi la semua tu. Malas je nak citer banyak2 kat sini.
Dan sepanjang cuti ni, selain dari buat kajian tah ape2 kat tenet ni,
aku pon layan la citer2 Melayu yang aku 'beli' dari internet sesuka hati sebab dah bayar untuk tiap2 bulan.
Dan berdasarkan kajian dan pemerhatian aku, ade yang paling selalu sangat dalam filem2 ni.
Tak kisah la filem Melayu ke Omputih ke Bollywood ke. Semua ada kot.
So mari kita discover ~

Alamak! Room aku kene 'HACK' dengan sopan.

Assalamualaikum . . . .
Hari ni lepas balik solat Jumaat je lepas masuk pintu, akak aku tetiba cakap
Wah. Senang lah ye hidup kau!
Aku plak ta paham. Blur gila ape die cakap tu. 
Then go straight to bilik, in my mind it's like, 'Argh! Tidak! Ape berlaku?'.
Guess what. It's tidied up already. Aiya!
Lihat lah ini.





Kenapa la ade orang kemas bilik aku? Serba salah betul.
Aku ta suka susahkan orang. Tapi tu pon ikut orang laa. Haha.

Bukan ape. Kalau nak tunggu aku kemas, jawapan aku tetap sama.
'BUKAN SEKARANG. NANTI JE LAH'.
And bila aku kemas tu, aku kemas betul2. Cuma ada banyak round la. Lain tempat lain round.

Sebelum ni pon sebenarnya da banyak kali da bilik ni dikemas (oleh orang lain).
Tapi biasa lah, benda macam ni kalau kita rasa penat sendiri, barulah nak betul2 hargai die.
Kalau orang lain buat, 'Biarlah. Nanti boleh kemas balik'.
So lepas ni kalau bilik aku sepah, tak perlu la orang lain kemas ye. Hahaha.

Lagi satu, ni gambar dulu masa bilik aku kotor2 dulu.

Argh!

Ari ni aku asyik rasa mcam nak menjerit je.


Nape ngan semua orang ni?

Darahku mendidih!

Apabila kita ditipu mentah2, and janji dimungkiri..Lagi2 bila janji untuk membyar atau memulangkan kembali hak kita tidak ditepati, alangkah teruknya rasa yg terpaksa ditanggung itu.
Btw, sape 'kita'? Aku sorg je yg tengah merasakannya sekarang ni.

First to say, I hardly miss my netbook at the moment. And aku cakap macam tu sudah tentulah benda tu takde kat tangan aku sekarang. Sebabnya, terlalu pemurah sangat kasi pinjam kat orang yg mempunyai risiko tinggi untuk jual benda tu.

Benda tu dipinjamkan minggu lepas dan mengikut perjanjian, benda tu akan dipulangkan dalam masa sehari dua. Tetapi ye, hari ni dah masuk hari ke-8 namun orang yg meminjam masih memberikan alasan yang akan menyebabkan pemberi pinjam iaitu aku, mengeluarkan kata-kata kesat, lekit, dan kasar. Kalaulah aku ni jenis yg tak menjaga sensitiviti pembaca blog ni, dah lama da perkataan2 tu terpapar besar kat blog ni.

Akibat yang dirasai bukanlah sikit tapi memberikan impak yg sangat besar terhadap aku ni. Mula2, aku rasa tak tenang sebab risau kalau2 benda tu dijual. Then, aku malas nak bergadoh besar (bukan tak boleh ye, aku super berani). Lepas tu yg jadi mangsa kemarahan dan dipersalahkan aku jugak la. Ni akak aku la punye pasal citer kat parents aku. Ta pasal2 je aku kene marah. Bosan betul.

Dan pada saat-saat percampuran perasaan yang semuanya pada bawah takat beku yg dalam bahasa saintifiknya negatif, maka dengan mudah idea2 negatif yg berupa idea jahat datang tiba2 mencurah curah. Benda ni memang akan datang dengan sendiri. Apabila tindakan diambil, maka akan bermula kembali la perang2 antarabangsa tu semula yg boleh dinamakan Perang Dingin, Perang Dunia dan yg paling sesuai sekali, Perang Saudara. Benda tu kalau berlaku, memang macam bencana. Berharaplah agar ianya tidak akan berlaku ye.

Itu saja untuk kali ini. Semoga barang tersebut kembali ke pangkuanku semula ye. Haha
Dan gambar yg di'attach skali tu adalah sebahagian daripada telefon aku. Dah uzur da rupenye. Kesian

-post my phone live dari pasar malam Pontian. ;-)

Kenapa? Why? Porke? (Spanish)

Argh! Ramai sangatlah yang merajuk dengan aku minggu ni.
Hari tu, Epul sebab kononnya tak ajak dia pegi jenjalan kat bandar.
Walhal, Asyraf da ajak tapi dia yang tolak.

Then, akak aku. Aku ta bape kesah yang ni. Haha.
Tadi die nak cerita something kat aku.
Then aku ngolok dia. Pastu mrajok ta mau citer dah.
Mengada-ngada betul. Cam budak kecik je.

Tapi yang paling penting bagi aku,
pagi tadi mesej2 kejap dgn Miza.
Tapi masa tu aku ta boleh serius. Sebab mamai baru bangun tido.
Pastu die tengah pening kot aku pegi kacau and tambah pening die.
Aku tak tau. Kalau tau memang ta kacau pon.
I was told to 'diam!' then forever I'll be.

To all these persons, I just want to say, I'M DEEPLY SORRY.
Aku tau, bila baca benda ni, dalam hati tu mesti terlintas,
'Memang betol la dia ni suka sakitkan hati orang./Tengokla ramai gila die da sakitkan hati orang'
Now all that I feel now is like I'm losing everything, even though I'll lose it anyway, but I wish not this soon. Haiz..
Entah lepas ni sape pulak la yg jadi mangsa aku untuk dsakitkan hati ye.

Wah! "Terima Kasih" kerana menyusahkan saya!

Argh! Sekor minatang ni memang menyusahkan hidup betul la.
Dah la aku connect through wireless router tapi tak de connection.
Gune direct macam senang (dalam bahasa Indonesia) pulak.
Benda ni la yang selalu buat hal.


Aku rasa minatang ni da lama hidup kot.
Dia main2 pulak ngan aku. Mintak kene hempas rase nya.
Tengok la service provider dia sape, kalau bukan *StiMax.
Eh, aku salah taip kot. Ta dapat kawal.
Dari dulu minatang ni suka buat hal.
Dulu dah tukar baru tapi kasi tukar yang same senang (dalam bahasa endon) je macam dulu.
Aduh! Terseksa aku guna benda ni. Macam dog je. Dah laa..

The Purple's Day!

Assalamualaikum.

Hah? Intoduction of the title and post.
Sabtu lepas was superbly awesome la enjoy2 (dengan berpada-pada) untuk lepas PMR nih.
Aktiviti yang utama ialah menyambut birthday Wafa yang ke-15.
Nampaknya aku lebih tua dari beliau ye. Haha.
Happy birthday ye kawan.

Our first destination is err, what's that place called?
Blur kejap nih. Oh. Plaza Harta for bowling.
Nasib baik la tak penuh klau tak penat nak tunggu and at last ta dapat main.
Mieza dah belikan aku floss bun yang dia nak belanja tu.
Sebab sebelum tu ada buat perjanjian of something.
And aku kalah. Aku yang kene denda.
Tapi sebenarnya kalau aku menang pon, aku buat jugak ape yang dalam perjanjian tu.
Tak mahu dikira sebagai judi pula. Haram makan duit haram. Hehe.