The Purple's Day!

Assalamualaikum.

Hah? Intoduction of the title and post.
Sabtu lepas was superbly awesome la enjoy2 (dengan berpada-pada) untuk lepas PMR nih.
Aktiviti yang utama ialah menyambut birthday Wafa yang ke-15.
Nampaknya aku lebih tua dari beliau ye. Haha.
Happy birthday ye kawan.

Our first destination is err, what's that place called?
Blur kejap nih. Oh. Plaza Harta for bowling.
Nasib baik la tak penuh klau tak penat nak tunggu and at last ta dapat main.
Mieza dah belikan aku floss bun yang dia nak belanja tu.
Sebab sebelum tu ada buat perjanjian of something.
And aku kalah. Aku yang kene denda.
Tapi sebenarnya kalau aku menang pon, aku buat jugak ape yang dalam perjanjian tu.
Tak mahu dikira sebagai judi pula. Haram makan duit haram. Hehe.

Skill aku untuk bowling ari tu macam hampeh.
First two games below 100. Superbly embarassing sia.
Mieza pulak yang menyinar dengan score tertingginya 107.
Walaubagaimanapun, untuk game yg last aku menjuarainya dengan tak bergaya.
Score tertinggi untuk hari tu cuma 116 je yg dicatat oleh aku.
Second Mieza la dengan 107 tu.
Skill aku last2 baru dapat balik. Ta dapat nak menandingi 189 yg minggu lepas punyer. NVM.

Then some of us pergi karaoke. 
Aku ngn dak2 laki lain beli 6 lagu, aku byar.
Then first lagu kot nyanyi lagu cina. Sedap pulak tu lagu tu.
Nasib baik ade tulisan rumi so dpat la ikut2 jugak. Tah  pape. Padahal ta pham langsung tu.

Then aku tinggalkan dak2 laki ni sebab lagu ta abis lagi kemudian go straight to Jalan Taib.
Jalan kaki ye. Extremely tired gile bapak. Then dapat KFC yang aircond ta berfungsi dngan baik.
Tak servis kot minatang tu.
Masa aku tenga order makanan kat kaunter dengan sorang akak tu,
aku cakap 'Panas gila seyh. Kat sini tak de aircond pe?'
Then ade nyonya tua sebelah aku tu cakap 'Banyak panas wo kat sini. Sya pon  panas jugak'.
Aku iyekan la ape die cakap tu.

Tapi takpe. Lepas tu kami conquer the second floor KFC tu dengan kekecohan
dan show badut sarkas sesat kemeriahan sambutan birthday Wafa.
Antara pembuat kecoh and tak boleh duduk diam kat situ aku la.
Hehe. Biasa la. Jakun. Diorang ni sabar je dengan aku kan.
Then ada pulak main suap2 ni. Sape la tu kan yang menyuap dan disuap.
Bukan makan suap yang haram tu ye. Hehe.

Then masa mau keluar, ada pulak parents and akak aku.
Haha. Ni akak aku punyer pasal la ni. Nasib baik kluar awal klau tak ta dpat la aku na kecoh2.

Then aku ngn Asrap pegi ke destinasi seterusnya, seaside yang ber'playground.
Aku saja je jalan laju2 sebab ada hal siket.
Nasib baik seaside dekat dengan masjid. Sebab tu la aku jalan cepat2 ngn Asrap tadi.
Yang lain kat belakang pandai2 la hidup kot. Hehehe.

Then kat seaside memang best gile laa.
Angin laut yang tak benti2 meniup memang release tension betul.
Ambik2 gambar lagi pastu. Hahaha.
Jadi kanak-kanak sekolah rendah kejap kat situ.
Chill laa. Dah lama tak macam tu. Apa salahnya sekali sekala kan.

Then the girls semua pulang dahulu menaiki bas.
Itu cukup melegakan aku sebab risau sikit kalau perempuan kat luar ni.
Tapi mereka pon sudah besar kan. 
Aku stay ngn budak2 ni sampai petang kat seaside tu.
Lepak2 je mengagumi ciptaan Yang Maha Esa.
Oh ye. Nadia ngan Tasha pon ada kat situ jugak.
Sebab dak2 laki ni ta mau balik sebab bosan kat umah.

Then masa lepak2 tu, ade satu bro datang.
Dia tanya aku adik 'Sangkur' ke? Aku jawab la ye.
Aku tanya dia camana dia tau. Dia cakap die tau la.
Then Tasha dengan Nadia bla dulu awal2.
Pastu dia ckp ngn aku yang baju klabu (Tasha) tu macam menarik.
WTH la bro ni. Aku ketawa je bila dia cakap cam tu.
Then dia pegi kat Tasha tu. Pastu aku cakap kat bro tu, pakwe die ade kat sini.
Then dia cakap, biarlah. Dia tak kesah langsung.
Pastu Tasha ngn Nadia ni lari kat kitorang balik. Bro tu tak kejar pulak.

Then lepas kitorang citer2, die datang balik tempat aku.
Die datang kat aku die tanya

Bro  : Tadi kau cakap pakwe die ade kat sini. Yang mana satu?
Aku : Kalau aku cakap aku pakwe dia?
Bro : Kalau macam tu, aku nak tanya kau. Ape ikatan kau dengan dia.
Aku : (Speechless for awhile) 
Bro : Hah! Dekat situ kau da kalah. Sebab kau ta dapat nak bagi tau aku ape ikatan yang sah antara korang.
Aku : Tapi klau dia makwe aku, kene la pertahankan dia kan.
Bro : Tapi korang tak de ape2 ikatan yang sah.
Aku : Kalau macam tu, contoh nya kalau kau ade makwe then ade orang nak kacau and rampas.
Bro : Tak pe. Aku lepaskan. Dah tak de ikatan yang sah. Kita pkir open minded.
Aku : Tak boleh macam tu. Maknanya kau tak sayang makwe kau tu.
Bro : Bukan tak sayang. Cuma tak da ikatan yang sah. Tak boleh nak buat ape2.
Aku : Tapi kalau kau memang nak kawin dengan dia tak lama lagi tapi tetiba je kawan kau nak rampas. Kau nak bagi ke? 
Bro : Tak pe beb. Belum kawin lagi.
Aku : So kau nak bagi la
Bro : Ye aku bagi
Aku ketawa sinis je lepas tu. Tak paham dengan bro ni.
Nak je aku cakap die ni lelaki yang lemah, dayus, and unprotective dalam perbualan tu.
Tah ape2. Memang malang betul la klau dapat bf mcm tu.
Bro tu usia dia dalam lingkungan 30-an la. Muka memang muka gangster
tapi jalan macam pompan. Kiri kanan kiri kanan.
Dia ingin berdebat dengan aku tapi hujah dia obviouslt unrelevant.
Satu tu je la hujah dia. Tak de ikatan lagi. 
Then Asrap memberi gelaran kat bro tu sebagai 'Abg Ikatan'. Hahaha.
Tah ape2 bro tu. Sabar je aku dengar kata2 dia tu.
Dak2 ni pulak dia je dengar ape aku cakap ngn die.

Itu lah hari yang best lagi indah buat aku.
Farhah pada hari itu mendapat gelaran 'Gadis Korea' daripada aku.
Hahaha. Tapi smart gak kot.
Minta maaf la jika anda tidak menyukainya. Tapi saya suka. Haha.
So here it goes the photos of that day.
Sorry la ye. Photo2 tu semua disnap oleh 2MP'ed-camera.
As I said, tahun depan camera tu bertukar. Hehe.
Gambar pon ta bnyak. Enjoy.





Comments
7 Comments

7 comments:

truelyYUNA said... [Reply]

ceee azam ~
lagu cina ? korea laa .
bru awesome !
outing tak ajak ouh !
tak pe ko azam ..

mizz said... [Reply]

haha !! i'm cute there !! haha ,, lalala~

Ajam said... [Reply]

Yuna, saje je main2 masa tu. Kalau lagu korea chocolate love je kot best (SNSD). sebab the girls agak cute gile ye. Haha

Mieza, awak memang suke perasan kan.
Tak pe la. Demi menyedapkan hati dan perasaan kau tu, aku membenarkannya.

farhahbalqis said... [Reply]

hoi hoi ! gadis korea eyh ?.

Ajam said... [Reply]

Haha. Bukan best ke?

m!zz said... [Reply]

haha ,, don care .. saya memg ske perasan .. tp bez what .. memg cmel !! wellkk!!

Ajam said... [Reply]

Iye iye aku mengaku dengan hati yang berat. Haiya...

Post a Comment

What do you feel?