Contest URL story!

Assalamualaikum kepada semua dan selamat sejahtera!
First of all, thanks to owner blog http://memorylaneofque.blogspot.com kerana tag saya untuk contest ni. : D

Ok, mari kita mulakan.
It's about our URL punya blog. Waa. Menarik ni. Susah ni nak buat yang ni. Nak suruh cerita tentang ik




Ok, setiap contest pasti ade rules die kan?
Mari check what's for this one.

syaratnyee ade laa :
1. buad stu entri special pnyee ntok contest nyy . jgn lupe letak banner && link skali tao !
2. story tentang asal usul , sejarah && bagaimana terlahirnyee URL kowgg .
3. then tag laa 3 blogger laenn .
4. jgn lupe tinggalkan jejak kat blog Cik Amirah Izzati yaww ! * nme && link entri *



It's about our URL punya blog. Waa. Menarik ni. Susah kot nak buat yang ni. Nak suruh cerita tentang URL blog aje? Whooah! Takpe tak pe. Let's start it.

ajamz.blogspot.com

URL pertama blog ni sebelum ajamz.blogspot.com ni adalah ajamranidaphobic.blogspot.com
Mula di'create pada akhir-akhir tahun lepas sebab masa tu cuti sekolah panjang. So cari la sesuatu yang memuaskan yang boleh dibuat. Dan ini pula adalah background masa awal-awal dulu. Aku buat sendiri tau. Tapi tak cantik. Haha. Poyo je. Aku guna background ni masa guna template lama Blogger sebelum tukar guna design baru Blogger.



Kenapa ajamranidaphobic.blogspot.com?
 Masa awal-awal dulu create blog ni, puas fikir tak tau nak letak URL ape. Last-last decide letak nama panggilan famous kat dunia siber sendiri dan satu sifat aku ni, ranidaphobia. Ranidaphobia tu nama saintifik bagi fobia terhadap katak. Ok, yang ni aku ta perlu citer, ok?

 
Kenapa tukar kepada ajamz.blogspot.com?
Lepas aku fikir-fikir balik, URL yang lama tu perlu ditukar kepada yang lebih pendek dan komersial siket.  URL lama tu panjang sangat dan susah nak diingat sangat. Jadi aku letak la nama aku sendiri dan cuma tambahan huruf 'z' je kat belakang tu. Nak guna 'ajam' je ta boleh sebab not available. 

Lepas tukar kepada ajamz.blogspot.com ni, aku tak pernah tukar-tukar URL blog ni. And aku rasa aku akan kekalkan URL blog ni sampai bila-bila. Ingat senang pe nak dapat URL pendek-pendek camni?Sebelum orang lain ambik, baik aku ambik dulu. Haha.
 
Blogger saya nak tag!
Rules cakap tag tiga orang kan? Argh! Aku nak langgar rules. Aku nak tag empat orang. Haha. Maaf..

 
Korang tak rasa ke yang URL blog aku ni special? Aku rasa tau. Haha. Ok minta maaf semua kalau salah cakap. Itu saja.
Comments
2 Comments

2 comments:

farhahbalqis said... [Reply]

ta specila kodd . ta ada keunikan tersendiri . HHA

mera zati M.z said... [Reply]

hehe tag ramai pun takpe..
btw tq join..
tggu update nanti k?
:)

Post a Comment

What do you feel?