If I can turn back time, I will . . . .

Assalamualaikum . . . .
Ok ok. Post ini mula di'create pada pukul 4.18 am.
Aku ni memang suke jadi burung hantu pe sampai pagi ta tido? 
Tak pe la. Dalam keadaan kegelapan berbekalkan cahaya dari monitor PC 
dan dendangan lagu Muse bertajuk Sing For Absolution (Nyanyian Untuk Kemaafan) ini,
aku pon memulakan sesi penulisan ini yea.

So korang kadang-kadang pon mesti pernah terpikir perkara-perkara yang macam ni kan. Sebab ape? Mungkin sebab kita dah buat keputusan yang salah sebab masa tu, kita tak ada masa panjang atau sebab kita tak pikir panjang akan akibat dan manfaat daripada keputusan yang kita nak buat tu. Tak pe lah. Kalau takut na buat kesilapan, sampai bila-bila pon kita takkan dapat bangkit untuk jadi lebih baik kan?



Kalau nak cakap pasal benda-benda yang da lepas and benda akan datang, kadang-kadang terasa best jugak kalau mesin masa wujud kat dunia ni kan? But to invent something that against law of nature for me is ALMOST impossible. Time travel will involve universe bending and some kind of other illogic theory. Past is past. We can do nothing with the past. Aku percya tu. Tapi aku jugak percaye yang takda ape yg mustahil. Haiz.. Jangan terpengaruh dengan aku. Sebab aku memang gila. Hahaha.

Ok let's just go straight to what this entry is all about...

Kalaulah aku boleh putarkan masa, antara perkara yang aku nak ubah dan buat ialah . . .

Aku akan mintak phone number girl yang aku minat masa kat kem Excel Training tu.
Argh! You just can't imagine how close we were that time. Aku bersila kat arah tenggara die dlam jarak cume 1 meter saje. Argh! That was so close! Oh dunia! Haiz.....

Aku takkan pergi pon kem tu.
Sebab ape aku takkan pergi kem tu? Sebab klau aku ta pergi, aku takkan hilang something yang sangat berharga bagi aku masa tu.  Tapi bila aku pikir2 balik, klau aku ta pergi pon, lambat laun that thing will surely happen jugak. Haha. Jangan tersinggung ye mane2 pihak.

Aku nak study betul-betul buku2 sains yang cikgu bagi untuk pertandingan saintis muda peringkat negeri.
Aku ada ingat yang aku tak study part electricity sebab aku mmg ta minat gile. Tapi itu la yg kuar. Hasilnye, aku ta dpat jwb la. Argh! Sebenarnye bende tu senang je. Kalau aku phamkan awal2 kan lagi bagus. Banyak lagi la. Pasal konsep submarine la. Aduhai...

Aku takkan pinjamkan netbook aku kepada pak usu orang tua tak gune tu. Argh!
Kenapa la aku jadi baik and pemurah sangat ye? Dia kan perangai memang truk. Tak gune betul. Dasar orang tua tak tau malu. Ari tu da bergado ngn aku pon ta tau na pulangkan lagi benda tu. Die na sruh aku ckap ape lagi? Semua aku da ckap. Cam haram! Nasib baik je raket yg aku genggam masa tu ta naik kat badan dia. Lau tak memang dia tak balik hari tu. (raket tu mmg aku pegang masa tu untuk belasah dia).

Aku akan smash kuat2 bola badminton match point yang datang kat arah aku masa match semifinal tahun lepas.
Masa last form 2, 2 kali kot match point. Memang sengit gila la game tu. Kalau aku menang perlawanan tu (ni maknanya aku kalah), mesti boleh jadi champion sebab team lagi satu yang masuk final pon main cover macho je cikgu aku cakap. Haha. Masa tu ade orang special support aku. Suke betul aku. Masa tu je laa. 

Aku nak balik ulangi peristiwa kejayaan dan kenangan manis aku yang lepas-lepas.
Aku nak kembali ke pertandingan saintis muda peringkat daerah tu. Aku nak balik nama aku dipanggil sebagai murid contoh dan tokoh murid masa sekolah rendah. Aku nak balik nama aku disebut dekat perhimpunan sebab aku menang something. Aku nak balik kawan-kawan aku kat Habbo dulu. Aku nak balik pergi kem kat Kem Kaizen. Aku nak balik pergi kem kat excel training tu lagi. Aku nak lagi duduk tepi pantai sorang2 sambil merasai angin laut bertiup. Aku nak lagi ade kat form 3RK dengan kawan2 aku lagi. And last skali, aku nak balik such a great feeling yang sebelum ni, aku ta pernah rasai dulu-dulu..

Itu saja. And guess what, klau ade jin yang kluar dari teko emas tu and offer aku anything yg aku nak,
aku akan mintak
.
.
.
.
.
Immortality! 
Haha. Mana ade. Itu baru betul mustahil. Hehehe.
Comments
2 Comments

2 comments:

Cik_Shiqah said... [Reply]

jika masa boleh diputar smula, saya nak berada disamping kawan saya sblom dia pergi~
hahaha tpi tk dpt derr.. msa yg lalu takkan kmbli.
hahaha.

Ajam said... [Reply]

haha. memang betul pon masa yang berlalu takkan kembali. nampak macam tak de jalan kita nak kembalikan masa silam kan. ta pe la..

Post a Comment

What do you feel?