Ooops! Soalan lagi untuk saya!

Ok ok ok.
Tadi pelik kejap nape traffic source blog aku banyak dari blog Yuna?
Rupanya die ade tag aku laa dalam postnya semalam. 
Hehe. Sorry kawan. Saya tak blogwalking frequently laaa..
And aku segan dekat ayat tag die tu. Die kate aku lawak and blog aku superb. 
And untuk pengetahuan umum, aku da byar die untuk ckp camtu. (aku tipu)
So jgn percye k.. Hehehe.


Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
Keluargaku semuanya, kawan-rakan, henpon dan internet serta duit. Wah. Jahatnya aku pentingkan duit. Hehehe. Jangan ta mengaku kalau korang ta boleh idup tanpa duit.


Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
Ape ye? Aku macam ta baper ingat pulak. Kalau aku tipu tak de orang tau kan? Hehe. Ta de la. Oh ye. Aku beli McFlurry Oreo kat McDonald Petronas Skudai KM11. Masa tu, girl yg layan aku tu senyum2 plak kat aku. Hahaha.

  
Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

Mestilah dekat rumah den sendiri. Tempat2 lain mungkin tempat yg romantik2 siket ke. Hehe. Tema perkahwinan mahukan yang bertemakan unsur2 sains. Sains angkasa ke ok gak. Tapi mungkin ta brape nak mcm datuk SMS sebab ta mau la tiru. Yang penting sains la. Yg penting ada duit bnyk masa tu. Haha.

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Sudah semestinya ya. Sape tak cintakan pencipta kita? Cuma aku ta baper baik laa..Bercinta sesama manusia, buat masa sekarang belum lagi. Hehe.



Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
As long as my pasangan tu setia, I'll never stop loving her...


Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
Hanya di dalam mimpi saja. Wahahaha. Macam la ada...

Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
Kembara Ke Angkasa by Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Al-Masrie yang berharga RM25 je. Haha. Beli kat Mile Per Hour (MPH) bookstore kat CS past few weeks ago.


Apakah nama penuh korang?
Mohd Norazam Bin Sidek.  Idea nama tersebut sangat dipercayai diasaskan oleh abang ketiga saya iaitu Mohd Norizan Bin Sidek
 sebab nak samekan siket dengan nama dia jugak kot. Hehe. It's just my theory yg boleh dipercayai ye.

Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
Mestilah Ibu, Ibu, engkaulah ratu hatiku. Haha. Kalau ngan ayah aku, biase2 je. Kadang2 aku berdebat jugak ngan die tu. Haha. Kurang ajarnya aku. Ish ish ish. Tolong jangan contohi.

Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
Orang je ke? Binatang tak de? Haiz.. Ok ok..
 
Aku nak jumpa orang yang menginspirasikan aku, Datuk SMS. Nak tulis penuh lagi ingat rajin ke?
Kawan2 lama aku kat Habbo dulu. Sebab Habbo la tempat aku mengenali dunia online ni.
Nak jumpa Heliza sebab dia sweet.
Lisa Surihani pon same. Tapi Heliza lagi cute sebab pakai tudung. Hehe.
Pakcik aku sebab aku ta sabar nak belasah die. Pinjam netbook  aku ta reti pulang. Entah2 da jual.
Nek Yam belakang umah nenek aku. Sebab dia kaye. Untung2 die wasiatkan siket harta die untuk aku. :D

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Setakat ni belum la. Let the machine do its work. Ape gune teknologi klau bukan untuk memudahkan kita, kan?


Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi
Makkah Al Mukarramah. (Tiru Yuna). Haha.
Angkasa lepas atau bulan atau Marikh. I'd die to be there.
Places that ever appear in my pleasant dreams. Ooooh..

Pilih salah satu, peluk atau cium?
Support the free hug campaign. (poyo la aku. Tu da lame da)
Youtube la search free hug campaign. Then you'll know why I choose it.


Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
SITI NORFATHIAH KHAIRUNA BINTI MUHAMAD
Die super pandai.
Die sangat sayang kepada pujaan hatinya, Abdullah Ihsan.
Dia juga sangat baik kepada saya.
Dia juga seorang girl yang cun. Klau tak takkan Ihsan syg kau kan.

(Ok Yuna. Aku da buat keje aku memuji kau sperti yg kau suruh. So lepas ni bayar aku ok?) Hehe. Just kidding.


benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
Benda ye? Ok. Aku jawab spesifik kepada benda ye.
Aku sayang komputer aku. Walaupun tak boleh bwak jalan2.
Aku sayang henpon aku. Sebab aku sayang muzik di dalamnye.
Aku juga sayang PSP aku. Tapi walaupon sayang, benda tu ade orang sedang meminjamnya. Haha.
Aku juga sayang gitar aku. Boleh layan feel bila hati berduka lara.
Aku juga sayang jam aku. Bapak aku hadiahkan masa awal form 1. Dia cakap, 'Jaga jam ni baik2. Abah beli mahal2. Simpan sampai besar. Jaga jam ni macam Ajam jaga nyawa Ajam sendiri.'. Itu lah kata2 beliau. And aku akan ingat sampai bila2.

Aku nak cakap aku sayang netbook aku. Tapi benda tu da bagi pinjam kat orang yang berpotensi untuk menjualnya. *sigh

5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
Muse - Unintended. This song will always be the best song ever.
The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel. Pergh! Aku suka lirik lagu die. Sweet je.
Secondhand Serenade - Awake. I like this part. 'Will you stay awake for me?'
Marc Anthony - My Baby You. Lagu ni romantik kot. Hahaha.
John McLaughlin - So Close. Time lagu ni on play kat movie Enchanted masa diorang menari, memang romantik gile scene tu. Haha.

Bila tarikh lahir korang
Ni pon ditanya jugak ke? Aiyass....
 
19 Februari 1995

5 orang blogger yang korang nk tag
 
Wahh. Sume pompan. Tapi yang Suzana tu aku reka je. Hehe.

Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
Blog owner of blog http://sweatherofweather.blogspot.com . Nama panggilan manja Miza. Haha. Pandai je aku panggilan manja. Strictly unpredictable. Walaupon aku ni pro dalam guessing and psycho-ing orang lain, aku cuma ta baper na dapat bayangkan menjadi dia ni. Haha. Tolong jangan marah aku ye. Dia, sweet and almost perfect for me. Ok Miza, tlong jgan perasan lebih k. :D Aku pernah suka kat dia tau. Tapi.. tu citer lame. Hahaha.. Jahat aku. Tak pe. Aku citer yg baik2 je k. Yang tak baik aku simpan dalam hati. Waah. Satu lagi kejahatan aku. Ape lagi tentang die ye. Herm . Oh yea. Die amatlah sensitif. Aku pikir bnyak kali kalau nak bergurau ngn dia nih. Takut woo kalau dia marah. Susah nak pujuk. Susah sangat nak mengalah dia ni. Hehe. Ok ok cukup. Kalau aku nak sambung boleh aje sampai 2-3 page. Tapi tu semua ayat2 menempah maut. Anda jangan buat. And Miza, no marah2 arh. Hehehe.


And that will be all for now. Sebenarnya, aku rase enjoy buat benda tu semua. Maksud aku jawab soalan2 tu la. So buat la. Sape na buat sila la buat. And klau post lepas tadi tamat pada 3.43 am, cuba bayangkan sekarang pukul baper. Ta pe la ta pya bygkan. Sebab aku nak bagitau la ni. Ok. Semasa perkataan 'ini' ditaip, jam pada laptop menunjukkan pukul 5.01 am. Wahh. Satu jam lebih jugak ye. Hehe. Ok la. Aku mau masuk bilik dulu sebelum bapak aku kluar kjap lagi. Aku kat ruang tamu ni ngadap minatang ni sorang2 dari tadi. Aku kne berlakon yg aku tido klau tak mati la kene marah nnti sebab ta tido. Aku kat bilik pon lpas ni ta tido. Lepas azan baru la tido. Klau tros tido ni terlepas pulak karang.
Jap lagi bapak aku kuar gi masjid so, Ajam's off here! Cya!

Comments
1 Comments

1 comments:

truelyYUNA said... [Reply]

gedik kau ! haha :D btw , thank :)

Post a Comment

What do you feel?