Argh! Saya rasa teruk!

Kenapa?
Why?
Porke?
Weisheme?
Doushite?




Argh! Aku rasa teruk. Sebab, I leave her lonely.
Kenapa la tak de lagi phone lebih kat umah ni.
Kenapa la enpon aku tu nak rosak?
Kenapa la semua orang nak gune phone diorang kat sini?
Bagi saya pinjam la. Saya kesian kan dia.

Aku cuma nak temankan dia saje.
Jangan risau ye sayang, saya akan membaikinya secepat mungkin.
Tunggu saya k. Jangan lari. And I'm serious.
Sebab da terbayang je kalau benda same berulang.
Masa tu aku ta dapat contact die, then...
Tidak tidak lupakan! Maafkan saya.
Tak berniat pon na mengungkit. Cuma aku takot berulang lagi je.
Itu saja. Please don't leave me.
'cause I love you so much, syg. 

Ape paksa-paksa?

Macam biasa, Asslamualaikum.
Mari kita teros straight to the main title ok.

Baru kelmarin aku teringat pasal keputusan tawaran untuk ke SBP yang aku pernah mohon.
Rujuk la post ni. Tapi post tu pnjg. Pandai2 la cari sendiri.
Sebenarnya, aritu masa kat facebook, aku ade post benda ni.
Actually, I did mean something for it.
Aku risaukn kalau 'dia' pindah. Tapi aku terlupa yang aku pon mungkin terpaksa jugak.
Tapi sesape pon paksa aku, kalau aku cakap ta nak, marah la garang2, aku tetap ta nak. Haha.
Biasa la. Keras hati, keras kepala. It's with me.

Pastu semalam, lepas balik dari sekolah aje, bapak aku cakap surat aku da sampai.
Bila aku dapat tau tu surat dari SBP, aku jadi lemah, ta bersemangat and standless teros la.
Dalam fikiran aku, kenapa seawal ini? Haih...



Pakcik2 aku pulak semua ade dekat situ.
Macam2 diorang cakap tapi satu benda pon aku ta fokus kat ayat diorang sebab aku rase ta bersemangat.
Bila sedar2 je, baru aku perasan diorang sebenarnya dari tadi cakap dengan aku.
Diorang semua tu da nak balik da.
Masa diorang balik, macam2 diorang cakap. Jangan ta pergi skola tu la.
Pergi skola tu la. Aduhai...Jangan paksa saya la...
Aku jawab ape2 yg diorang cakapkan tu pon sepatah dua je.
Insya-Allah & tengok la nanti...
Tu lah jawapan aku. Jawapan aku pon sememangnya tak ikhlas.

Bapa aku pulak da gesa2 suruh siapkan pape dokumen yg nak digunakan nnti.
Siap nak ajak beli baju segala macam barang keperluan tu lagi.
Haih...Aku cakap, 'Abah, chill laa. Lambat lagi..'
Aku ta tau nape die macam gesa aku sngt.
Padahal aku tau, die mmg ta nak aku pegi sngt kot.
Tapi mak aku tak kot. Die lebih care pasal future aku. Herm...

 Yang penting, ape yang memaksa aku untuk tidak pergi ke skola sains tu (walaupon dlu aku nak sangat)
bukanlah sebab 'satu benda' tu sahaja, tapi bnyak lagi sebab2 lain.
Haih..It's the worst thing I've ever made to you when you wasted your tears for me.
I thought that I can't make your tears fall for me but it happened anyway.
Aku tau kau ta na aku pegi, macam aku ta na kau pegi jugak.
Kau tau kan aku sayang kau sangat2. (ingat email ingat email).
Papepon, aku masih menanti petunjuk yang akan datang, dan tunggu keputusan akhir aku.
So, I'm off for now. See you and, ♥ you.
Salam.....

Aku terlupa tentangnya seketika.

Hai. Asslamualaikum semua.
Haha. Maaflah kepada sesape yang pernah datang sini dan mengharapkan ade post baru.
Kesian diorang kan? Sebab da lama tak de post baru seperti yang diharapkan.
Hahaha. Tu pon macam la 'diorang' tu ramai sangat. Atau mungkin, memang tak de pon. Hehe.

Hari ni hari Isnin minggu ketiga persekolahan.
Isnin biasa la. Ade perhimpunan rasmi. Tapi tadi aku datang lambat macam biasa.
Sampai sekolah pukul 7.30 pagi. Perhimpunan start pukol 7.10 kot.
Dulu 7.20. Pastu disingkatkan lagi jadi 7.15. Pastu tahun ni 7.10 pulak.
Haa. Tahun lepas akhir2 tahun aku baru nak berjinak-jinak datang awal.
Boleh pulak peraturan baru nak lagi awal. Memang niat aku tu aku batalkan terus je la ye.
Pasni kalau sruh datang pukul 7.00 pulak, memang lepas rehat baru aku smpai sekolah ye.

Lepas letak beg kat tempat letak beg tu, aku pon duduk la kat tepi dewan.
Cikgu Zul Adam (jangan anggap ni nama real dia tau) dari jauh dah aim aku.
Die datang tempat aku, die piat telinga aku. Heh! Setakat piat telinga je ke yang die mampu buat?
Cikgu2 laki lain ta denda sangat kot. Sebab diorang da malas na layan aku. 
Kan bagos macam tu. Dah tau aku ni cakap banyak kali susah nak ikut, cuba la try ta cakap.
Mesti aku ade feel nak berubah sendiri.

Pastu masa aku tengah buat catatan ape cikgu cakap masa ucapan, cikgu Razif (yg ni pon same bukan nama real) datang kat aku pastu die bagi nyamuk yang die dapat tepuk. Entah ape motif beliau pon aku ta tau.
Dekat buku catatan aku tu, aku ambik cap badan nyamuk tu pastu aku buat la die punyer description. Haha.

Then semua student yang ambik subjek RC form 4 cikgu aziz sruh stay.
Ada light meeting sebenarnya. Die nak pilih pengerusi.
Aku ta tau kenapa jadi malang sangat TERberdiri antara yang paling dekat dengan cikgu dalam kerumunan tu.
Aku telah ditolak olah manusia yang cam serangga je apabila cikgu mintak cadangan untuk pengerusi kelab.
Sape tah tolak aku. Pastu sorang lagi nama yang dicadangkan ialah Amir.
Entah apa pasal diorang vote aku tah. Padahal, aku kan selalu datang lmbat. Hahaha.


Cikgu bincang2 pasal lawatan untuk kelab RC ngan AJK lebih lanjut.
Haa. Sape yang kelab RC tu, take note ye.
Cikgu bagi pilihan sama ada nak buat bulan 4 atau bulan 7.
Kalau bulan 4, lawatan selama dua hari. 
Mengikut perancangan awal and unofficial, kita akan pergi ke F1.
Tu pon kalau cikgu memang dapat tiket free.
Tapi jangan bayangkan korang duduk kat grand stand yang ade bumbung tu tau.
Sebab harga tiket tu beratos ratos ye. Yang beribu pon ade kot.
Jadi takkan lah pihak diorang nak bagi tiket free untuk tempat special kan? Hehe.
Pastu mungkin akan ke KLIA ke. Next day boleh pergi kilang PROTON and petrosains.
Then kita akan bermalam dekat err komplek belia ye name dia?
Yang penting dekat Cheras. Cikgu akan dapatkan dorm. Jadi murah la kan.
Kalau nak hotel memang kos die pon tinggi la.
Haa. Lagi satu. Pasal kos, cikgu cakap paling maximum RM120 je.
Tu paling maximum. Jumlah pelajar yang akan menyertai pulak aku terdengar angka 35 tadi.
Jadi kalau nak pegi dua bas tu, mungkin aku akan pujuk cikgu kot.
Tengok la kalau permintaan ramai. Cikgu cakap sewa bas tu yang mahal.
Tapi cikgu akan usaha dapatkan sewa bas sekolah lain ye.

Tu kalau nak pegi bulan 4.

Award la dey!

Award ini telah dicipta oleh orang bernama munirah kot. Haha.
Dan Tiera telah tag saya untuk jawab soalan berikut. Terima kasih. :D


Baiklah. Mari kita lihat sapa yang kena.

1. siapa superhero yang paling kamu minat and paling superb la ?

Superhero yang paling suka? Herm..Apa ye?
Megamind ade dalam list superhero kan? Sebab die kan pelindung Metrocity. Haha.

2. kalau kamu ada power , nak kuasa apa ?

Aku nak kuasa hentikan masa. Nak kuasa terbang.
Nak kuasa yang macam Kyle dalam citer Kyle XY tu sebab dia mmg hebat. (aku tau la tu tv je.)

3. tag to 3 superb readers yg korang rase mmg gila super .

Haaa. Yes, kau yang tengah baca ni.
Ye memang kau pon aku nak letak nama tapi lupa. Haha. 
 
 
 
p/s : Maaflah ye Tiera sebab lambat. Sebab aku mcam mlas nak menaip bnyk2. Hahaha. Papepon thanks.