Ape paksa-paksa?

Macam biasa, Asslamualaikum.
Mari kita teros straight to the main title ok.

Baru kelmarin aku teringat pasal keputusan tawaran untuk ke SBP yang aku pernah mohon.
Rujuk la post ni. Tapi post tu pnjg. Pandai2 la cari sendiri.
Sebenarnya, aritu masa kat facebook, aku ade post benda ni.
Actually, I did mean something for it.
Aku risaukn kalau 'dia' pindah. Tapi aku terlupa yang aku pon mungkin terpaksa jugak.
Tapi sesape pon paksa aku, kalau aku cakap ta nak, marah la garang2, aku tetap ta nak. Haha.
Biasa la. Keras hati, keras kepala. It's with me.

Pastu semalam, lepas balik dari sekolah aje, bapak aku cakap surat aku da sampai.
Bila aku dapat tau tu surat dari SBP, aku jadi lemah, ta bersemangat and standless teros la.
Dalam fikiran aku, kenapa seawal ini? Haih...



Pakcik2 aku pulak semua ade dekat situ.
Macam2 diorang cakap tapi satu benda pon aku ta fokus kat ayat diorang sebab aku rase ta bersemangat.
Bila sedar2 je, baru aku perasan diorang sebenarnya dari tadi cakap dengan aku.
Diorang semua tu da nak balik da.
Masa diorang balik, macam2 diorang cakap. Jangan ta pergi skola tu la.
Pergi skola tu la. Aduhai...Jangan paksa saya la...
Aku jawab ape2 yg diorang cakapkan tu pon sepatah dua je.
Insya-Allah & tengok la nanti...
Tu lah jawapan aku. Jawapan aku pon sememangnya tak ikhlas.

Bapa aku pulak da gesa2 suruh siapkan pape dokumen yg nak digunakan nnti.
Siap nak ajak beli baju segala macam barang keperluan tu lagi.
Haih...Aku cakap, 'Abah, chill laa. Lambat lagi..'
Aku ta tau nape die macam gesa aku sngt.
Padahal aku tau, die mmg ta nak aku pegi sngt kot.
Tapi mak aku tak kot. Die lebih care pasal future aku. Herm...

 Yang penting, ape yang memaksa aku untuk tidak pergi ke skola sains tu (walaupon dlu aku nak sangat)
bukanlah sebab 'satu benda' tu sahaja, tapi bnyak lagi sebab2 lain.
Haih..It's the worst thing I've ever made to you when you wasted your tears for me.
I thought that I can't make your tears fall for me but it happened anyway.
Aku tau kau ta na aku pegi, macam aku ta na kau pegi jugak.
Kau tau kan aku sayang kau sangat2. (ingat email ingat email).
Papepon, aku masih menanti petunjuk yang akan datang, dan tunggu keputusan akhir aku.
So, I'm off for now. See you and, ♥ you.
Salam.....
Comments
1 Comments

1 comments:

Afzainizam said... [Reply]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

hamboiiiii ko jual mahal plakkkkk..... tak datang bulat yang bergolek .... tak datang yang pipih melayang......

Post a Comment

What do you feel?