Bila aku bosan . . .

Argh! Kenapa la aku ta tido tadi petang awal-awal. Mesti aku tak miss waktu malam kalau aku tido awal tadi. Aku rindu parents aku la. Haha. Aku terbangun balik pukul 12 tadi. Pastu aku terus malas na sambung tido. Boleh je kalau aku sambung, cuma malas. Pikirkan ada keje nak kene buat. Keje task my daddy (alah daddy pulak), pastu keje aku lagi yang ta nak macam banyak pulak. Haha. Aku ni dah lah makin malas. Tak de semangat langsung. Adeyh...

Betul kot cakap budak-budak ni, kalau aku satu kelas ngan diorang, aku takkan belajar sebab terpengaruh dengan diorang ni jadi setan. Haha. Mana ada diorang ni setan. Haih... Tapi memang aku da lama mengimpikan nak satu kelas ngan diorang ni. Kenapa la lelaki siket sangat kat kelas aku ni? Adeyh tension tol asyik ngadap muka pompan je ramai-ramai. Sabo je lah....

Haa.. Ni citer pasal Khalid ni. Aduhai Khalid

Antara aku dan 'Muse'

Ok. First of all, this post going to be me and Muse only, which is not really interesting for a good reading. Unless if you're super fan of Muse... or me. Hahaha.

When and what is Muse's song I first to listen?
*Errh.. Sorry I can't really remember when. Maybe when I was in standard 4-5.
The song is Time is Running Out if I'm not mistaken. But that time, it doesn't mean anything to me yet.
My second brother brought this band to me as he's already attracted to it earlier.

Alaa...Seterusnya,

Saya sokong Earth Hour!

Greetings! 

Hoah! Earth Hour's coming again.
Yeah! Tiap-tiap tahun aku takkan miss benda ni.
Sebab apa? Sebab aku pencinta alam laa. Hahaha.

Kalau tahun tahun lepas (2009), aku letak wallpaper Earth Hour ni kat desktop PC aku.

Another day out

Waaaah! Apasal tah dengan aku hari ni. Masuk ni dah post ketiga dah untuk hari ni.
Tak pena2 kot aku macam ni.
Mungkin sebab tension dengan homework yang bertimbun + ta tau nak buat + buletin sekolah yang belum publish + kertas kerja lawatan yang belum disubmit.
Uwaa! Aku bole jadi gila kot macam ni. Tak tak belum lagi. Aku kan profesor (bajet saintis), mesti aku bole buat punyer. Moto aku tulis kat buku nota RC aku, nothing is impossible and sehari ada 24 jam. Apa yang membezakan setiap orang itu ialah cara mereka menggunakan 24 jam mereka dalam sehari. Huh! Apsal aku macam da lari tajuk da ni? Huh! K k lupakan semua.... Teruskan membaca


Habbo! Waah! Nak main balik!

Hoollla people. Selamat sejahtera ke atas kamu semua!

Kalau dari entry lepas, last skali aku cakap aku ada na citer something pasal satu gambar kan? Yea! Itu lah gambar room Habbo aku yang ter'cool pena aku deco untuk di'submit dalam satu contest mingguan Habbo. Tapi aku tak menang pun. Cis! Animal!

Aku excited gila ni. Aku rindu gila kat Habbo. Aku pena cakap kot, kat situ la aku meng'improve'kan English aku yang super sucks ni. Haha. Semalam kot, aku ada submit untuk mintak tlong dapatkan balik Habbo aku yang kononnya ada banyak barang berharga kat situ. Alaaah.. Aku tanya cam ni la...


Then aku pon menantikan reply dari pihak diorang apa yang diorang nak buat supaya Habbo aku dapat main balik. Haaaa.... Memang excited kot aku dapat reply tu dalam email aku. Ini dia apa diorang bebelkan.

Hampir semua apa yang diorang nak tu aku boleh bagi. Masalahnya, aku ada la terlupa. Dia tanya berapa banyak beli Habbo Coins dalam tu? Mana lah aku ingat. Lagi satu. phone number aku buat beli minatang tu, yang ni aku ta pasti. Harap2 lah phone number sekarang. Ok sekarang aku nak balas. Nantikan saja apa yang bakal dijawab oleh mereka. Woohoo!

Kenapa kau ego?

Haiya....
Aku ta paham betul la. Lina Lina. . .. .
Sakit hati gila kan kau dengan aku? Padahal memang salah kau pon. Hahaha.
Aku da lama ta bertegur dengan akak aku, walaupun duduk serumah. Tah pape. Poyo je.

Cerita dia camni.
Dia selalu bising kalau bilik aku sepah. Makan minum dalam bilik ta reti letak dapur la, tak tau jaga bilik la.
Tapi yang buat sepah dia jugak. Bilik sendiri ada, kadang2 baju dia letak kat bilik aku. Pergh! Melampau! 
Dah tu, die bukan nak ambik pulak tu. Nak tunggu aku letak kat bilik dia pulak. 
Kalau ye pon aku nak sepahkan bilik aku, biarlah, aku punye. Bilik kau ada jaga la baik2. Nak sepahkan bilik aku pahal tah.
Dia minum apa tah kat bilik aku. Pastu dia letak kat meja komputer 2-3 hari dah. Aku pon bebel la kat dia pasal cawan die tu. Masa tu, dia tengah tengok TV, aku panggil nama dia, dia buat ta tau je. Haaa.. Sape suruh buat aku 'cool'. 

Dengan kejamnya, aku ambik cawan dan mangkuk (yang ni aku punye) dari bilik tu pastu aku letak kat bilik dia dua-dua minatang tu. Pastu dia sakit hati sebab mangkuk tu bukan dia punyer. Nak balas dendam punya pasal, aku campak mangkuk yang ada sisa mee hun tu atas katil dia. Pastu ada la tertumpah siket kot. Ta banyak. Time tu dia da sakit hati, aku pon terus lari masuk bilik, kunci. Hahaha. Tak lama pastu, aku dengar dia campak mangkuk tu kat pintu aku. Entah berapa jam tah aku ta kuar bilik. Sebab aku tertido dalam tu. Wahh. Best jugak sakitkan hati dia ni. Selalu dia je yang sakitkan hati aku. Haha.

Entah dah berapa hari tah dia menggedik ta nak tegur dengan aku. Ta nak tegur ta pe. Aku ta kesa. Tapi semalam, akak aku yang dari JB balik, pastu dia bebel pasal kitorang. Huh, bukan salah den la. Tu salah your adik perempuan. Adik lelaki you ta salah. Cuma mewujudkan aksi-aksi pengajaran saja. Pape je lah. Malas da nak cakap. Haha..

Itu saja. Aku ada nak buat dua lagi post, or maybe more to come. Bacalah kalau rajin. Hahaha. Ok aku bagi clue. Ini dia. Stay tuned to find out more. Hehe.

2 days off. . . .

Selamat menikmati cuti semua!
Tak. Sebenarnya pelajar sekolah je ye.

Agak kebosanan jugak la kalau cuti-cuti ni ta buat pape.
Argh! Cuti ni kene pikir banyak homework sia.
Kalau sikit tak pe jugak. Ni masing2 nak bagi keje bertimbun-timbun.
Individu yang bagi homework banyak2 tu macam ta pikir.
Untuk subjek die, die bagi homework bertimbun-timbun dengan anggapan
'Ala tak pe. Budak ni cuti seminggu. Banyak sangat masa diorang nak buat keje yang aku bagi ni walaupon bertimbun-timbun'

Pergh! Masalahnya bukan keje dia sorang aku nak buat! 
Kalau sorang cikgu yang ajar satu subjek bagi homework untuk disiapkan dalam seminggu,
untuk 10 subjek tak ke banyak tu?
Kalau macam tu, memang 10 minggu la baru homework tu siap.
Kesian la kat budak-budak ni. Kitorang ade jugak aktiviti lain yang nak dibuat.
Cuti ni waktu nak relax2 minda.
Pastu diorang cakap, 'Cuti-cuti ni jangan ta bukak buku. Buku kena baca jugak'
Jangan harap aku nak baca buku kalau bukan untuk homework!

Kalau homework tak siap dan alasan 'Bukan cikgu sorang bagi homework banyak/banyak lagi homework subjek lain', mesti cikgu akan balas
'Ai, budak tu boleh je siapkan, kenapa awak ta boleh?'
Aku akan jawab, 'Masalahnya enjoy die ta banyak macam enjoy saya. Memang la boleh'
Argh! Aku peduli ape. Aku memang pemalas. Hahaha. Aku tau la ta lawak. Aku saje ketawa macam orang jahat.

So cuti ni, dua hari aku merayap.
Satu pergi rumah pakcik aku kat kota tinggi sebab anak die kawin.
Kalau nak ikutkan, aku lagi prefer duduk rumah sebab aku ta rapat sangat dengan sedara belah bapak aku.

Gambar sekitar majlis...


Oh ye. Kat sana aku kena jadi photographer paksaan.
Sebabnya, akak aku nak sangat bawak camera pastu esoknya (ahad) aku datang,
aku kena marah depan bapak aku sebab die paksa aku ambik gambar semua tu. 
Bengang tak bengang je kena marah depan sedara-sedara. 
Aku datang bukan nak ambik gambar, aku nak lawat je. 
Dia pegi bawak camera tu pastu aku suruh ambik gambar ta nak pulak.
Pulak tu, aku suruh jaga sebab nak keluar pon ta nak. Sanggop die biarkan camera tu bersepah-sepah
tempat orang lalu lalang. Sakit je hati ni. Kalau die lelaki dah lama aku ajak bertumbuk. Haih...

Den sayang omak den!
Kreatif orang Felda ni kan? Cantik diorang cat minatang ni kat batu.
Gambar-gambar ni semua dari phone. 
Gambar2 pengantin kat dalam camera. Nak pindahkan malas. Ta perlu kot letak. Ta de sape nak tengok.



Semalam pulak (isnin) aku temankan Danial pegi pejabat Majlis Daerah Pontian untuk temubual.
Kerje kursus diorang tahun ni pasal MDP ni. Jadi nak tak nak terpaksa jugak interview kat sana.
Danial cakap die sorang laki. Tu yang aku terpaksa ikut jugak tu. Oleh itu, aku pon ajak la Shafiq and Khalid.
Tapi Shafiq ade hal. Khalid je yang ikut. Tak pe lah. Bukan pegi mana pon.
Aku pon jenjalan la kat kedai2 nak cari barang something. Malangnya barang yang dicari tak ada jual.
Tak pe la. Cari tempat lain je la.
Tapi aku ada beli pen, pensel dan buku rujukan sejarah. Penting woo.
Nak baca buku teks yang macam essay student SBP yang panjang2 tu memang tak la.

Lepas tu aku pon join la diorang interview orang MDP tu.
Haha. Budak2 form3 Ayer Baloi yang ada kat situ semua tau aku ngan Khalid ni form 4.
Tapi tak pe la. Bukan orang tu tau pon. Aku pon memang tulis pape maklumat yang die cakap.
Pastu aku pass natang tu kat budak nih. 
Oh ye, dekat situ, aku je yang banyak tanya.
Padahal aku ta terlibat pon. Bukan projek aku pon. Haha.

Sampai aku tanya, bila kat Pontian ni nak ada panggung wayang?
Orang tu pon jawab, 
'Haa tu lah kat sini tak ada panggung wayang. Saya dah la suka tengok wayang ni.'
Pastu orang tu cakap, dalam beberapa tahun lagi. 
Dalam hati aku, aku cakap klau beberapa tahun lagi, aku dah tak kat sini dah kak...Haha

Aku tanya jugak kenapa Pontian ni masih lagi Majlis DAERAH Pontian?
Kenapa bukan PERBANDARAN macam daerah2 lain?
Die jawab sebab jumlah penduduk la, pendapatan la.
Aku cakap dengan Khalid, 'Nak cakap Pontian ni mundur la kan? Haha'

Ok cukup. Mari lihat persekitarannya.


Aku dah ta ade mood dah nak bebel panjang2.
Ada orang yang menyakitkan hati. Malas nak citer.
Salam . . . .

Lagu untukmu . . .




Liriknya . . . .
Oh Tuhan
Tolonglah diriku
Aku sungguh menginginkan dia
Tuk mencintaiku
Dan mendampingiku
Di dalam hidupku ini

Oh Tuhan
Bukalah hatinya
Untuk melupakan kesalahanku
Yang telah menjadi duri
Di dalam hatinya
Dan melukai hatinya

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta padamu

Aku telah menyesalinya
Semua

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta padamu



Actually, aku ada rekod nyanyi sendiri (with guitar) tapi lame sangat nak upload. 
*sebenarnya suara aku fail. Elok2 nak feel nanti terketawa pulak
Haih. . . .  

Jumaat lepas, aku terlibat dengan accident jalanraya.

Pemanduan kereta di jalan raya memang memerlukan fokus yang tinggi.
Jangan sesekali berangan ye. Susah nanti.
Hari Jumaat lepas dalam kereta tu ada aku, spupu aku and kwan die.
Yang drive kereta akak aku.
Masa otw aku nampak die pegang telefon. Texting dengan sesape je lah.
Hati aku dah panas je tengok die pegang phone time drive.
Kalau call tu tak pe la. Ini SMS. Kan susah tu.
Tapi tak pe la. Aku biarkan je la die. Sebab tengah ta ade mood die kejut aku time aku tngah syok tido.

Dah sampai kat Esso sebelum simpang Kayu Ara Pasong tu, ade kereta berhenti kat depan.
Akak aku boleh ta perasan pastu dah dekat baru die nak brek. Haaaa... Die memang pandai kan?
Nama je da ada lesen. Tapi pandai ta bertempat.

1. Sebelum die nak langgar time dah dekat tu, aku yang duduk sebelah die ni perasan yang die tu berangan tengok kiri kanan. Tah ape yang die tengok tah. Yang pasti die berangan la. Muka die tak fokus time tu.
2. Dia bajet kereta depan tu bergerak ke depan walaupon dalam kelajuan yang slow padahal kereta depan tu static je macam kat trafic light.
3. Die tak tekan brek awal-awal (yang selalunya kalau dah nampak kereta depan ade kuarkan lampu brek merah, kita pon brek jugak) tapi tekan brek bila dah dekat sebab die bajet kereta tu bergerak.

Time dah dekat tu, die boleh cakap
'Eh Ajam Ajam!'. . . Miliseconds later . . . 'GEDEGANG!!' *pandai je aku bunyi die macam tu.
Aku yang tengah ta ade mood and sakit ati ni aku tepuk lengan die aku cakap
'Kau pikir apa?!'
Sengal gile bawak kereta boleh berangan2 pulak.
Pastu dengan selamba nya die berkata,
'Kereta abah ni brek tak makan la. Dah dah call abah'
Sukati kau lah nak cakap ape. Yang ta bole tahan, kredit aku jugak yang jadi mangsa tu. Haih..

Kereta yang kene langgar tu kereta Wira.
Yang bawak tu pakcik. Die ta marah pon kat akak aku. Mungkin sebab pompan kot.
Tapi pakcik tu cool je. 
Oh ye. Kereta depan tu berhenti sebab die ade langgar kereta Iswara kat depan.
Kereta ahmoi mana tah. Tapi ahmoi tu pegi dulu sebab ta teruk sangat.
Jadi kat sini, agak kesian la kereta wira tu. Die sondol kereta orang pastu kereta die kene sondol balik. Haha.

Oh ye, semua kat dalam kereta my daddy tu ta de pape.
Momentum pelanggaran tu ta kuat sangat. Tapi agak teruk la condition depan kereta Waja tu.
Ok mari kita selitkan gambar-gambarnya. Hehe

My beloved daddy datang lalu berkata dengan cool nye 'Sekarang kita pegi balai je lah'. Undang2 j/raya M'sia kan mana2 kereta yang melanggar dari belakang dikira salah. Haha
Brader and uncle polis datang untuk mengawal trafik.

Haih pelik ngan akak aku ni. Bawak kereta laju2 potong sana potong sini cool je.
Tapi kantoi kat bahagian camni pulak. Poyo je. Nama je ada lesen. 
Nasib baik ta de pape tau. Aku belum balas jasa mak abah ni tau tak?
Tapi kalau ada pape pon aku tenang jugak.
Ye lah. Mati hari Jumaat kat akan dilepaskan seksa kubur. Waah! Bahagianya . . . Haha.



Ye. Saya penipu. Dan saya teruk! Argh!!

Danial IM aku kat Facebook.
Die kata, Miza ada cakap aku ada buat hal kat die yang aku sendiri ta tau.
Jangan marah Danial. Dia tak salah. Aku yang salah. Aku yang paksa die bagitau.

Aku rasa tak sedap hati gila. 
Bila lagi aku nak mengaku yang aku tipu.
Pasal B square ke B kuasa dua ke.
Tu semua bukan Nisak.

Kenapa aku tipu?
Sebab yang citer pasal B2 tu semua dekat kem pengawas.
Ape kene mengena?
Aku ta nak kau pikir 'Oooh. Patut la nak sangat pegi sana. Rupanya ade budak tu ikut'
Dia ikut ke tak ikut, tetap tak membezakan ape2 untuk aku.
Kalau kau ikut ada lah beza. Haha.

Kenapa aku tipu?
Benda ni macam terlalu kecik kot. 2-3 minggu nanti akan dilupakan.
Sebab tu la aku ambik risiko tipu je la pasal benda ta penting ni.
Argh! Kenapa aku teruk sangat ni.
Percayalah, kalau ditanya ape lagi yang aku pernah tipu, aku akan cakap memang tak ade.
Kenapa aku tipu?
Ingat tak, hari tu kau baru je ok dengan aku.
Dulu kita macam pernah bergado pasal kewujudan karakter yang tak ada kene mengena dengan kita kan?
Aku takot kalau kau bertambah marah kat aku lepas dapat tau karakter tersebut ada kat kem tu kan?
Lagi-lagi budak2 ni selalu cerita pasal karakter tersebut, depan kau ngan aku.
Diorang tak kaitkan aku. Diorang semua kaitkan Nasrul.
Maafkan aku ye?

Hikayat Merong Mahawangsa! Waah! Aku teruja!

Tahu kan semua yang cerita Malaysia, Hikayat Merong Mahawangsa akan berlepas ke panggung esok.
Pergh! Sure gempak giler citer ni! First time in Malaysia!
Kos filem 8 juta tu. Ditayangkan di seluruh dunia.
Cerita ni tajuk die untuk tayangan kat negara Eropah ialah

THE MALAY CHRONICLES: BLOODLINES




Waah! Die punyer poster pon da gempak!
Aku ta sabar nak tunggu berapa banyak kutipan cerita ni worldwide.
Agak2 ade tak mencecah puluh juta? Hehe. Mudah2an la.
Sokong industri Malaysia! Yeah!!

Ok. Sekarang, mari usha die punyer Trailer yang giler gempak tu.
And you'll see why this film aku kata berbeza dengan cerita Malaysia yang lain.


Haa! Best kan grafik citer ni berbanding citer Malaysia yang lain?
Kalau lah kat Pontian ade cinema, memang esok gak aku pegi tengok. Hahaha.

Ok. Itu pasal cerita die. Sekarang pasal Original Soundtrack (OST) die pulak.
Anuar Zain - Sedetik Lebih
Waah! Aku layan kot lagu ni.
Oh ye. Versi English pon die ade buat jugak.
Memories Remain tajuk die.
Ok sekarang, mari layan lirik dan lagunya. Hehe.
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...



Dan ini pula versi Englishnya


Lirik malas la nak letak. Haha. 

Wah! Sama-samalah kita nanti kan ye. Cya!

P/s : Puas hati dengan reaksi penonton time member2 aku buat persembahan drama untuk pertandingan sempena minggu anti dadah tadi. Watak aku ta banyak. Haha. Tahniah la ye korang.

Hari ni kan . . .

Aku tak tau kenapa hari ni macam bosan sangat.
Maksud aku, macam kosong je.
Mungkin sebab banyak perkara kot yang jadi.
First, aku ta buat pape homework malam sebelumnya.
Pastu, cikgu Biology aku pulak marah sebab jawapan exam teruk.
Then, wah. Mana ada kosong. Aku pandai menipu sekarang.

Tadi petang lepas balik sekolah aku pergi rumah Shafiq.
Belakon untuk pertandingan drama sempena Minggu anti dadah esok.
Adoihai. Lemah betul nak kene perform depan perhimpunan depan semua.
Idea sape tah ni? Menyusahkan betol.
Nasib baik watak aku siket.
Mudah2an segalanya ok la ye.

Haih. Aku tau la aku buat salah.
Tapi aku ta sengaja. Aku ta nak pon buat salah tu. 
Ayat-ayat yang aku nak keluarkan hanyalah akan dilihat sebagai ayat-ayat manis untuk pujuk yang biasa saja.
Oleh itu, aku pon ta keluarkan ayat tu.
Tak pe lah. Take your time as much as you want. 
Aku takkan kacau. Kan aku da cakap, yang aku akan kacau hidup kau. Haih....

My eyes' magnet get stronger. 
It attracts from above to below in a very strong way.
But I still have some more homework undone.
Haih..With the condition of my room yang totally in mess ni, nak buat pon tak de semangat.
I guess I just need a new decoration. I'll think about it later. 
So, keyboard's off for now. Cya!

This is nothing...

Tahu tak ni ape? Ini gambar la. Layan je la. Oh ye. Tag dari Miza.


Soalannya: 

1. sudah berapa lama korang berblogging ?

Akhir tahun form 2.
2. Best kan ada blog comel mcm korang ?

Aku ta paham la blog comel camane? Bukan ke tu ayat bodek? Hahaha.
3. Tag kat 3 orang :

Ta nak tag sesape


Jahat kan aku? Haha

It was so tiring!

Ok it must be so weird why am I still here not doing what I've said to do in my last sentence in this post.
Ala. Bak kata email saya, sukehatiakula. Haha.
Aku nak bagitau, aku baru balik kem dari Tanjung Leman.
Kem ni untuk pengawas. Terima kasih kat cikgu Kamariah, cikgu paling lama aku pernah kenal kat skola tu.
Sebab tu aku suke psiko die. Hahaha. So here I am!
What a nice place. Love to see the cleanness of the beach kat sana.
Bersinar-sinar mata aku tengok tempat tu ta tercemar. Waah. Ku jatuh cinta! Hahaha.





Kat sana bole la best siket dengan aktiviti die.
Tapi nama pon kem kan. Mesti la ketat peraturan die.
Tak de la ketat sangat macam kem2 yg aku pernah pegi sebelom ni.
Tapi kira ok la. Cume pendapat aku, kem aku pegi sebelom ni lagi tough die punyer rules.

Aku kat sini datang bukan sebagai pengawas. Jadi aku ta terasa klau kene marah ramai2. Hahaha.
Best kot mandi laut ngan member2. Waah. Hahaha. Nak mandi laut lagi. Hahaha.

Eh kejap. Kat sana aku bawak alat tulis.
Tapi sampai sana, alat tulis sume da kuar dari pencil case aku.
Orang suruh aku tukar pencil case aku sebab dah lunyai katanya.
Tapi aku cakap tak nak. Sebab, aku kan suke keunikan.
Pencil case aku kan unik. Tak ke unik namanya ni?


Ala aku tau la cantik. Tak payah puji.
Tapi nanti aku tukar lagi cantik ye kawan2. Hahaha.
okok. Really got to off now.
My left eye dah macam jadi macam mata the great kak limah je. Haha.
Mataku merah sebelah, tapi tak sakit. Kenapa ye?
Tak pe tak pe. Cya manusia!

Next to own . . . .

Woollla! Lalalala! 

Tadi aku tengok magik! Percayakah anda? Tidak bukan?
Yeah! It's literally a magic. It's even exist around you or we can just say, you're using it right now!
Teka la ape aku nak lepas ni?


Video tu lama. Satu jam lebih. Ta pya tengok la.
Tapi klau nak tengok pon aku ta mintak kene bayar. Free je.
Tengok la klau nak tau kemagikan iPad 2 tu. Waah!
Kalau lah aku ada banyak duit, aku beli terus kat airport time kapal terbang yg bwak spesies ni baru mendarat. Hahaha.

Eh, aku cakap minatang ni magik?
Of course la. Kau boleh ke cipta barang macam ni tanpa wujudnya beliau?
Tentu tidak bukan? You even ta tau pon camane die boleh jadi camtu kan? Waah..
Tak pe. Dalam idaman ni. Hahaha.



Aku ada banyak keje nak buat! Tau tak! Dah lah tension dengan persekitaran.
Cikgu lah budak-budak lah bilik lah!
Sape pulak la yg buat bilik aku sepah time aku pegi kem ni! 
Tak de sape yang boleh sepahkan bilik aku kecual aku tau! 
Ok ok. Aku kena off sekarang. 
.PC's off~ Away from phone~ Stick to my study desk~ Open the books~ Then sleep on it~ 
Hahaha. Tata lalala!

Selamat tinggal sementara (insyaAllah)...

Hello people!
Ape aku na tulis ni arh?
Haha. Ok let's start it.

The other day, saya, Mohd Norazam bin Sidek, telah menjadi orang gila.
Haha. Apsal tah aku tulis camtu. 
Aku nak cakap, aku dapat hadiah. Dari these persons which are

And hey both of you, I would like to say thousands thanks to you.
Dah lama ta dapat hadiah. Rasa macam diri ni kanak-kanak pulak. Haha.
Apa yg aku dapat? Ahhaa.. Ok yg tu rahsia.
Aku bagi clue je la.
Korang pikirkan benda yg tak pernah dipikirkan tahap keistimewaannya.
Got it clear? Then you're genius. :D

Exam 1 baru saja tamat. 
Aku ta heran sangat pasal exam satu ni. Ta penting pon.
Tapi tadi, untuk kali keduanya dalam hidup aku, aku ta habis jwab soalan Math.
Bukan Math moden tapi Math Tambahan.
Sebabnya, tadi aku terpaksa meletakkan diri aku dalam keadaan separuh sedar
bagi menenangkan rasa tidak sihat aku ni.
Konsentrasi terganggu plus ape2 tah lagi. Tak pe. Aku ta heran. Haha.




Dengan keadaan aku yg tak sehat ni, esok pulak kene ikut pegi kem pengawas.
Aku macam tak percaya kenapa aku pergi esok? Atau kenapa aku pergi?
My dear Miza, jaga diri baik2 ye. Jangan nakal-nakal.
Saya pergi tak lama. 1 hari je tak dapat contact.
Anggap la phone aku rosak ke atau pape la.
Macam yang sebelum sebelum ni.
Tapi bukan 'sebelum' ni punyer kem ye? Saya takut.
Kalau pening kuat makan ubat ye. Kalau selsema minum la air panas yg dpat memanaskan badan siket.
Nanti kalau hari ahad saya lambat balik, kasut basuh siang2 tau. Jangan malam2.
Asam yang saya bagi jangan makan banyak sangat. Tak baik.

Always know that my mind won't forget you even a second.
If you wonder what am I doing over there, 
please answer to your mind that I'm thinking about you and super miss you.
And yes, I will miss you very much sayang. Hahaha.
Kalau rindu saya, makan la coklat yang saya bagi tu klau belum habis lagi.;-)

Itu saja untuk kali ni. Miza, saya akan buat tag awak tu lain kali yea.
At the time when you read this, saya kat sana tengah rindukan kamu.
Jangan lupakan saya ye?

Selamat malam.....

*saya akan buat tag awak tu lain kali ye. Tunggu..