Another day out

Waaaah! Apasal tah dengan aku hari ni. Masuk ni dah post ketiga dah untuk hari ni.
Tak pena2 kot aku macam ni.
Mungkin sebab tension dengan homework yang bertimbun + ta tau nak buat + buletin sekolah yang belum publish + kertas kerja lawatan yang belum disubmit.
Uwaa! Aku bole jadi gila kot macam ni. Tak tak belum lagi. Aku kan profesor (bajet saintis), mesti aku bole buat punyer. Moto aku tulis kat buku nota RC aku, nothing is impossible and sehari ada 24 jam. Apa yang membezakan setiap orang itu ialah cara mereka menggunakan 24 jam mereka dalam sehari. Huh! Apsal aku macam da lari tajuk da ni? Huh! K k lupakan semua.... Teruskan membaca


Semalam kitorang keluar lagi. Haa? Sape kitorang? Sukati la aku na cakap kitorang ke korang ke. Kami la. My friends and I. Pergi mana je? Pergi turun bandar Pontian. Haaayo! Malu maa lepak turun bandar Pontian je. Bandar paling kecik kat negeri Johor ni. Cinema pon ta ade. Tah pape.

First pegi main bowling. 4 game. Bosan gila time tempat bowling tu buat hal. Boleh pulak sangkut mesin dia tu. Adoi. Oleh kerana permainan mereka yang berada di line yg lain ni tergendala, aku pon main dengan tanpa penuh bersemangat. Sampai la diorang dapat main balik. Hoiyo...

Oh btw, markah tertinggi semalam hanyalah 143 yang dibuat oleh Profesor Azam. Haha. Saja jual nama kat sini. Bagi aku agak tinggi la sebab aku ni tak hebat. Markah kedua tertinggi disandang oleh the lovely Miza with 142 (phew! Nasib baik aku lagi tinggi dari dia. kalau tak malu je. Haha).

Pastu pegi makan pulak kat KFC. Lepas makan, pegi Tambak pulak. Sebelum pegi Tambak tu, diorang jalan-jalan kat tempat tu. Yang aku sakit hati tu, ada bapok Siam (literally bapok dari Siam) dia tengok2 aku pastu senyum kat aku. Kawan2 dia kat situ gelakkan aku. Pergh! Kaki ni ringan je nak tendang diorang tu semua. Kalau membunuh bukan suatu kesalahan dan dosa, orang pertama yang aku nak bunuh diorang tu semua.

Hari tu time aku kluar dengan Khalid, die tengok aku lain macam dengan kawan2 dia. Pastu time aku pegi topup nak tulis nombor dekat depan Pizza tu, die boleh datang tepi aku. Dengan muka yang tahap ikhlas tu sampai negatif, aku tengok muka dia, aku senyum pastu meneruskan tulis nombor aku. Lepas bayar, aku terus bla tanpa menoleh belakang. Argh! Nak je aku tumbuk muka kau tu tau tak orang siam ta sedar diri!

Tak pe. Let's continue. After that, we went to what we call Tambak or its official name, Pusat Perdagangan Pontian. Where MDP claimed there will be a McDonald to be built there. Haih tak sabar la. Aku nak McFlurry Oreo! Hahaha. Gila rindu! Kitorang kat tempat tu main ambik2 gambar aje. Mereka mengharapkan hujan agar dapat main hujan kan? Habis tu kalau pagi da hujan, molekul air dengan awan kolumbus tu pon da ta ade pape lagi untuk diturunkan hari tu. Haha.

Oh ye, kat Tambak tu, aku ngan Mohd Nor Hidayat (nama kat Facebook) tunggu la yang lain2 ni sampai. Ingatkan diorang naik teksi rupanya jalan kaki jugak. Kalau aku tau diorang na jalan kaki, aku ngan Ayat ni tunggu je diorang. Time da sampai kat tepi laut tu, aku nampak a group of pakcik and makcik macam mencari something kat tempat tu. Aku pon pegi la check it out sambil interciew. Those makciks actually mencari something that what they call titik if I'm not mistaken. Dia ketuk2 tempat tu pastu dia ambik isi dia.
Benda tu boleh dimakan. Biasa diorang tolat kat tokey sekilo RM18-20. Sehari kalau diorang ambik boleh dapat sampai 4 kg. Tapi tu kene ngadap natang tu je la. Waah. Bole makan upenye natang tu. Hehe.

Tak lama pastu, kitorang pulang. Haha. Ye ke? Kan kita beli air dulu. Sebab ada orang tu, dia asyik cakap, 'Eee haus laah...'. Haha. Jalan jauh2 memang la haus. Kesian dia kesian... Hehe. Aku jadi confuse. Ta pasal2.

Aduh. Budak2 ni dah mintak pic dah. FB tu dah la lembab dan sengal. Nak upload ta bole. Nak upload kat web host lain tapi die upload high quality punye. Ta nak macam lambat gila pulak kan nanti. Mana tak nya, semua gambar semlam tu 800mb something. Hoiyo... Tak pe aku upload siket2 kt FB tu ye. Just wait.

p/s : Haih. Ibu jari kanan aku sakit. Bukan sebab hentam bowling 4 game tapi sebab main tumbuk kat kedai token tapi posisi tangan aku salah. Tu yg tersakit tu. Aiyo....
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?