Jumaat lepas, aku terlibat dengan accident jalanraya.

Pemanduan kereta di jalan raya memang memerlukan fokus yang tinggi.
Jangan sesekali berangan ye. Susah nanti.
Hari Jumaat lepas dalam kereta tu ada aku, spupu aku and kwan die.
Yang drive kereta akak aku.
Masa otw aku nampak die pegang telefon. Texting dengan sesape je lah.
Hati aku dah panas je tengok die pegang phone time drive.
Kalau call tu tak pe la. Ini SMS. Kan susah tu.
Tapi tak pe la. Aku biarkan je la die. Sebab tengah ta ade mood die kejut aku time aku tngah syok tido.

Dah sampai kat Esso sebelum simpang Kayu Ara Pasong tu, ade kereta berhenti kat depan.
Akak aku boleh ta perasan pastu dah dekat baru die nak brek. Haaaa... Die memang pandai kan?
Nama je da ada lesen. Tapi pandai ta bertempat.

1. Sebelum die nak langgar time dah dekat tu, aku yang duduk sebelah die ni perasan yang die tu berangan tengok kiri kanan. Tah ape yang die tengok tah. Yang pasti die berangan la. Muka die tak fokus time tu.
2. Dia bajet kereta depan tu bergerak ke depan walaupon dalam kelajuan yang slow padahal kereta depan tu static je macam kat trafic light.
3. Die tak tekan brek awal-awal (yang selalunya kalau dah nampak kereta depan ade kuarkan lampu brek merah, kita pon brek jugak) tapi tekan brek bila dah dekat sebab die bajet kereta tu bergerak.

Time dah dekat tu, die boleh cakap
'Eh Ajam Ajam!'. . . Miliseconds later . . . 'GEDEGANG!!' *pandai je aku bunyi die macam tu.
Aku yang tengah ta ade mood and sakit ati ni aku tepuk lengan die aku cakap
'Kau pikir apa?!'
Sengal gile bawak kereta boleh berangan2 pulak.
Pastu dengan selamba nya die berkata,
'Kereta abah ni brek tak makan la. Dah dah call abah'
Sukati kau lah nak cakap ape. Yang ta bole tahan, kredit aku jugak yang jadi mangsa tu. Haih..

Kereta yang kene langgar tu kereta Wira.
Yang bawak tu pakcik. Die ta marah pon kat akak aku. Mungkin sebab pompan kot.
Tapi pakcik tu cool je. 
Oh ye. Kereta depan tu berhenti sebab die ade langgar kereta Iswara kat depan.
Kereta ahmoi mana tah. Tapi ahmoi tu pegi dulu sebab ta teruk sangat.
Jadi kat sini, agak kesian la kereta wira tu. Die sondol kereta orang pastu kereta die kene sondol balik. Haha.

Oh ye, semua kat dalam kereta my daddy tu ta de pape.
Momentum pelanggaran tu ta kuat sangat. Tapi agak teruk la condition depan kereta Waja tu.
Ok mari kita selitkan gambar-gambarnya. Hehe

My beloved daddy datang lalu berkata dengan cool nye 'Sekarang kita pegi balai je lah'. Undang2 j/raya M'sia kan mana2 kereta yang melanggar dari belakang dikira salah. Haha
Brader and uncle polis datang untuk mengawal trafik.

Haih pelik ngan akak aku ni. Bawak kereta laju2 potong sana potong sini cool je.
Tapi kantoi kat bahagian camni pulak. Poyo je. Nama je ada lesen. 
Nasib baik ta de pape tau. Aku belum balas jasa mak abah ni tau tak?
Tapi kalau ada pape pon aku tenang jugak.
Ye lah. Mati hari Jumaat kat akan dilepaskan seksa kubur. Waah! Bahagianya . . . Haha.



Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?