Kenapa kau ego?

Haiya....
Aku ta paham betul la. Lina Lina. . .. .
Sakit hati gila kan kau dengan aku? Padahal memang salah kau pon. Hahaha.
Aku da lama ta bertegur dengan akak aku, walaupun duduk serumah. Tah pape. Poyo je.

Cerita dia camni.
Dia selalu bising kalau bilik aku sepah. Makan minum dalam bilik ta reti letak dapur la, tak tau jaga bilik la.
Tapi yang buat sepah dia jugak. Bilik sendiri ada, kadang2 baju dia letak kat bilik aku. Pergh! Melampau! 
Dah tu, die bukan nak ambik pulak tu. Nak tunggu aku letak kat bilik dia pulak. 
Kalau ye pon aku nak sepahkan bilik aku, biarlah, aku punye. Bilik kau ada jaga la baik2. Nak sepahkan bilik aku pahal tah.
Dia minum apa tah kat bilik aku. Pastu dia letak kat meja komputer 2-3 hari dah. Aku pon bebel la kat dia pasal cawan die tu. Masa tu, dia tengah tengok TV, aku panggil nama dia, dia buat ta tau je. Haaa.. Sape suruh buat aku 'cool'. 

Dengan kejamnya, aku ambik cawan dan mangkuk (yang ni aku punye) dari bilik tu pastu aku letak kat bilik dia dua-dua minatang tu. Pastu dia sakit hati sebab mangkuk tu bukan dia punyer. Nak balas dendam punya pasal, aku campak mangkuk yang ada sisa mee hun tu atas katil dia. Pastu ada la tertumpah siket kot. Ta banyak. Time tu dia da sakit hati, aku pon terus lari masuk bilik, kunci. Hahaha. Tak lama pastu, aku dengar dia campak mangkuk tu kat pintu aku. Entah berapa jam tah aku ta kuar bilik. Sebab aku tertido dalam tu. Wahh. Best jugak sakitkan hati dia ni. Selalu dia je yang sakitkan hati aku. Haha.

Entah dah berapa hari tah dia menggedik ta nak tegur dengan aku. Ta nak tegur ta pe. Aku ta kesa. Tapi semalam, akak aku yang dari JB balik, pastu dia bebel pasal kitorang. Huh, bukan salah den la. Tu salah your adik perempuan. Adik lelaki you ta salah. Cuma mewujudkan aksi-aksi pengajaran saja. Pape je lah. Malas da nak cakap. Haha..

Itu saja. Aku ada nak buat dua lagi post, or maybe more to come. Bacalah kalau rajin. Hahaha. Ok aku bagi clue. Ini dia. Stay tuned to find out more. Hehe.
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?