Saya sokong Earth Hour!

Greetings! 

Hoah! Earth Hour's coming again.
Yeah! Tiap-tiap tahun aku takkan miss benda ni.
Sebab apa? Sebab aku pencinta alam laa. Hahaha.

Kalau tahun tahun lepas (2009), aku letak wallpaper Earth Hour ni kat desktop PC aku.



Then untuk tahun ni pulak, aku guna wallpaper ni.


Waah! Sebagai penyertaan aku, aku tak ada lah nak tutup lampu satu rumah dari 8.30 sampai 9.30 tu.
Lagipon rumah aku ni ada orang datang. Tetamu-tetamu dah datang makan2 semua, takkan aku tetiba nak off lampu pulak kan.
Tapi kalau aku ada rumah sendiri nanti, aku PASTI AKAN BUAT! Haahha.
So untuk tahun ni, aku akan tutup segala benda kepunyaan aku, yang menggunakan tenaga elektrik.
Contohnya PC ni, bilik aku, phone, camera dan PSP, dan iPad
*kau jangan nak berangan la dah ada iPad. Huh!

Jadi tinggal 20 minit sebelum event ni bermula. Waah!
Sayangilah Bumi kita. Tak sayang ke dengan keindahan dan ketakjuban yang ada pada Bumi ni?
Bagi lah masa untuk diorang berehat satu jam. Ok?
Nikmat Tuhan yang ni kalau tak jaga betul-betul, kita jugak yang rugi ni.

So marilah sokong Earth Hour! Saya, Mohd Norazam bin Sidek, off to support Earth Hour! Yeah!!


Comments
2 Comments

2 comments:

farhahbalqis said... [Reply]

ta payah kodd , sebab hari hari sebelum tidur aku akan pastikan bilik aku gelap gelita . lagi lama tu , lebih 3 jam . cuma kipas je la ta off .

Ajam said... [Reply]

Haih.. Tu lah kau. Moment tu special. Satu dunia sambut. Memang la tiap2 hari pon tutup lampu. Tapi pada waktu 8.30-9.30 tu kau buat tiap2 hari ke? Tak kan? Means, kau menambahkan satu jam lagi penjimatan penggunaan tenaga yang diproducekan kalau kau buat.
Haa.. Bukankah itu berbeza? Hehe.

Post a Comment

What do you feel?