Argh! Oleh kerana terlalu ramai student perempuan kat kelas aku tuh, (30/41), maka kawan aku pon mostly perempuan. Aku tak rapat sangat dengan lelaki yang terlalu pendiam ni. Kalau dia tak kecoh, aku lagi la ta de masa nak kecohkan diorang. Kecuali ada la satu dua orang tu yang memang rapat. Haih...

Mungkin sebab ni lah, aku baru tau betapa sensitifnya perempuan, betapa diorang ni sangat lain and sometimes, sangat serius in something yang terlalu kecil. Tapi, keseriusan dia tu kadang-kadang boleh buat aku ni rasa macam dilema. Aku tak tau nak jawab apa kalau ada yang tak kena kat somewhere. Aku tak kesah kalau diorang tak pikir perasaan aku, sebab diorang bukan lelaki macam aku yang banyak berpikir benda ta berfaedah ni kan. Tapi kalau diorang tanya soalan-soalan yang kadang-kadang sedikit buat aku ter'blur, aku jawab dengan senyuman tak ikhlas je bila melibatkan kawan-kawan aku yang lain.

Aku kenal semua kawan-kawan aku. Diorang baik. To be a poster of something not really nice from friend to other friend without knowing the sender or even not letting it know that there's the sender kadang-kadang buat aku rasa, 'Aku ni tak de perasaan ke?'. Yes, it is my responsibility to be the third person. Aku tahu. Tapi aku rasa, jangan la sampai ada unsur-unsur yang boleh buat aku ni terfikir terlalu banyak.

No, bukan lah aku ni tak boleh ditegur sedemikian. It's just that I will immediately fix the 'not right' bila aku ditegur sekali. Terutama kalau demi kepentingan orang lain (especially kawan-kawan aku). Kalau untuk kepentingan diri aku sendiri, insyaAllah aku takkan buat. Jadi, aku tak nak lah ditegur dua kali atau diceritakan hal sama. Aku kawan dengan semua orang. Aku tau ape aku patut buat. It's all been fixed. Terima kasih kerana menegur. Kalau kita tak ditegur kesalahan kita, sampai bila-bila lah kita buat kesalahan yang sama kan?

p/s: Aku baru tau yang abang-abang aku balik hari ni. Maknanya, off from PC. Lepas ni online kat phone je la. Netbook pon ta ade. Haih... Bilik bersepah lagi! Camane aku nak kemas ni? Malasnya. Aku nak makan dulu!
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?