Heeaaa... What a day...

I was so far from you.. Yet to me you are always so close.. Haha. Ta pasal pasal ['/='/--
=
Tau tak kenapa jadi cam tu kat atas tu? Tu sebab den dikacau anak buah den. Haha. Biarkan ianya begitu.
So ape ayat aku seterusnya? Hahaha. Aku na tulis, ta pasal-pasal lagu Maher Zain tertulis kat situ. Itulah namanya apa orang kata, tulis ape je yang ada dekat kepala ni. Sebab ta pikir pape kan. Maka tangan pon akan terus menaip tanpa mengetahui ape yang ditaip. Benda mengarut je semua. Biarlah! Bukan ada orang baca sangat pon.


Berbalik kepada tajuk di atas,
apa yang dibuat? Haa. Aku suka kot part ni. Sebenarnya aku ta suka apa yang aku buat. Ok ini dia. 

Semalam punyer smalam aku tido awal. Pukul 9 kot. Tapi aku tido luar je. Then bangun pukul bape tah. Check phone, ade dua mesej. Satu dari Shafiq, satu dari Cikgu Aziz. Shafiq bebel ape tah. Aku dah la tengah mamai. Cikgu Aziz pulak mesej dia buat aku rasa macam aku baca mesej dia tu dalam mimpi. Sebab dia tulis, ade perkataan jantan. Haha. Dia cakap something like, 'Awak dengan budak jantan (Bos kelas) yg present tadi ikut masuk blik mesyuarat esok kul 8. Pastu bla bla ..'. Bila aku tersedar balik, aku pastikan yang aku tak bermimpi. Hahaha.

Aku sebenarnya tak tau ape yang ade kat bilik mesyuarat tu. Yang aku tau die citer pasal pengalaman la. 
And pada tahap ni, aku rasa da sakit hati nak sambung penulisan aku. Akak aku mengada ngada gedik. Kata nak guna netbook kejap, tapi die gune sampai bateri abis. pastu surh aku pegi cas. Dah elok-elok bateri natang tu banyak jadi siket balik da. Huh!

Ok. Smalam buat lukisan untuk submit untuk dua pertandingan. Satu pasal green technology satu lagi pasal scientific investigation. Dua pertandingan yang berbeza. Satu pertandingan tu kalau dapat masuk, perlu di'present in English. Masalah besar kalau dapat. Lagi satu pertandingan dianggap sebagai 'TAK ADA ORANG YANG SUBMIT' kalau terpilih. Produk yang disubmit adalah blocker bot dan dustbin. Tugasan aku dan Nazirul dan dua orang budak pompan lain adalah melukis. Hah? Ade ke bagi aku keje melukis. Macam dah tak ada orang lain nak suruh buat benda tu. Aku melukis confirm la fail. Kecuali melukis lukisan tadika. Yang tu boleh la. Hoiyoo...
Jadi kerja kerja melukis ni takkan la nak paggil ramai-ramai orang kan? Sikit-sikit suda la.

So kesimpulannya kat sini, sangat susah untuk terpilih bagi dua pertandingan tu. Lagipon hantar lambat. So yang aku, Nazirul dan dua orang lagi budak tu bukan terus ke pertandingan ke mana-mana. Hanya buat lukisan saje. Lagipon, kalau terpilih pon, bukannya kami empat orang tu satu team. Pompan dua orang tu team lain, aku ngan Nazirul team lain. Satu team, projek yang dihantar tu lain. Baguslah. Aku nak cakap, 'Yang pompan jangan campur ngan aku'. Hahaha.

Aduh.. Kenapa lah aku macam menyalahkan takdir pulak ni? Kene lagi aku ni. Haih... Teringin balik awal seperti dahulu kala bersama kawan kawan. Apsal aku macam terpisah ni? Tapi memang terpisah pon. Seperti kehilangan seorang demi seorang kawan. Kenapa ni? Dugaan betul! Argh! Banyak kot keje aku. Cya la friends! Kejap! Lagi satu, ada satu tahap, aku akan jadi malas gila tau. Sampai bercakap pon da malas. Sekarang ni macam dah lebih je tahap tu. Tahap malas. Sebab tu aku ta bercakap. Tengoklah kalau rajin nanti, aku buat la hal lagi. Wooahoooo! Haha! >:-)
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?