Pabila ku ter'bosan

Eceyh, tajuk title lagi nak double meaning "ter'bosan". Padahal tiap-tiap hari aku bosan. Kalau tak de pape research yang nak dibuat la. Serta experimen-experimen sengal. Haih.. Lama da ta buat experimen. Experimen kat sekolah tu je la yang dibuat. Kat sekolah best. Ada alat-alat sains. Kat umah ape ade? Huh!

Hari tu, masa aku duduk duduk kat luar, ternampak lah aku dengan satu fenomena semula jadi ciptaan Tuhan ni. Tau apa? Alaa. Fenomena biasa je. Petir kilat tu. Waah! Kenapa petir dan kilat tu kadang-kadang mem'produce kan guruh yang kuat ye? Aku tak google pon lagi. Nanti-nanti lah. Ok. So bila aku tengok kilat tu kat luar, terdetik la idea untuk tangkap kilat tu sebelum dia hilang. Tak banyak pon yang dapat di'snap sebab tak lama pastu, kilat tu terlindung oleh awan. Lagipon kilat tu jauh. Kalau dekat tak de nye aku na cuba sangat. Karang kene sambar (kan camera ada cas elektrik) tak pasal-pasal habis lah. Kalau mati tak pe jugak. Ini klau permanent punyer cacat, dah nyusahkan orang. Haih.. Kalau mati pon ta nak la. Banyak dosa den. Mintak maaf kat orang-orang pon belum. Kalau mati hari Jumaat kan best. Herm...

Jadi, mari kita lihat hasil gambar yang sempat ditangkap. Err, sorry tak best. First try lagipon. Nanti klau ade something more interesting pasal gambar-gambar, saya snap lah ye nanti. Hehe. Enjoy~






p.s : Sorry gambar tak best. Bukan senang nak snap tu. Kena buat mad snap baru dapat. Hergh! Habis shutter count camera aku. Rugi rugi...
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?