Super boring weekend

Selamat malam.. Tidurlah.. Sayangku.. Haha. Satu lagi perlakuan 'taip pape je yg ade dalam kpale'.

Assalamualaikum semua! Rasa macam dah lama tak post entry gune phone nih. Anytime anywhere je. Saje nak dapatkan environment lain. Kalau post macam biase tu, banyak idea hilang. Faktor warna kot.



Semalam sumpah bosan gila. Bangun pagi pukul baper tah. Yang penting pagi la. Aku mengharap ade la sesape kawan aku yang nak ajak kuar main futsal ke, beli barang ke, study group ke (poyo gile) ke, tapi tak ade pon.

Parents aku pegi JB anta akak aku interview. Aku malas nak ikut. Lepas tu, rumah jadi sunyi sangat. Yang ada cuma sepupu aku. Aku tengok muke die, die tengok muke aku. Pastu tah bual2 pasal ape je tah. Then tak lama, parents tersayang pon pulang. Tapi still, hari aku kosong gila. Duduk rumah aje. Nak study? Almost impossible kot. Jap lagi la.

Oleh kerana dah bosan sangat semalam, aku pon buat benda yang aku paling tak suka masa cuti, TIDUR. Hegh!!

Bangun balik pukul lima kot. Pastu pas bangun memang tak de ngadap benda lain la, intrnet. Klau tak kat phone, laptop sepupu aku jadi mangsa. Klau rajin siket, gune netbook aku yang super lembab ni. Rase macam nak format je netbook tu.



Haih, malam bosan giler. Serius tak de pape yang aku buat kecuali menanti waktu malam untuk tidur. Sebenarnye aku ada tengok bola. Tu pon sbab aku da bosan sangat. 

Tak lama kemudian, waktu yang dinantikan pon tiba. Aku da ngantok pastu tido atas sofa sambil tv terbukak. Aku tido luar. Banyak nyamuk. Kipas ta bukak. Nak bangun bukak kipas tak rajin. Tapi bile kipas da bukak, sejuk la pulak. Haiyo..


Macam macam aku mimpi. Aku mimpi seaside kat pontian tu ade sbhagian tercemar oleh pmbangunan yg dijalankan dan ade sbhagian lagi berpasir cantik. Tah pape. Pastu aku pon lepak dengan kawan 'kawan' aku. Yang dekat kawasan pantai berpasir yang cantik tu, die ade pasang speaker and play lagu. Then sampai la satu lagu ni. Lirik die camni.





Carilah ku dalam hatimu
Sayang sebutlah kau rindu ohh

Hanya pintaku, kasihmu kekal setia

Usah biarku terua terluka



Faizal Tahir's Kasih Tercipta
.
Pastu ta pasal pasal dalam mimpi aku tu, ade yang terasa, then aku ngan die bertengkar kat situ jugak depan kawan kawan yang lain. Haha. Tak de sape menang kot. Sebab makin lama, ade muzik yang tak best play makin kuat. Begitulah berakhirnya mimpi aku sebelum dikejutkan oleh abang aku untuk solat subuh. 



And this morning seems to be the same situation as yesterday where my sister's off, and here left me and my cousin doing unbenefitical activities. Haih... 

Aku rindu nak main PSP la. Tapi rosak. Nanti na hantar kedai la. Oh satu lagi, dalam masa 40 minit lagi, aku akan start buat kerja berkaitan dengan sekolah yang bertulis. Kenapa 40 minit? Ehh, suka hati la. Tu kan pengurusan waktu aku. Jangan persoalkannya ye. Ok, I'm off. Cya!




P.s : gambar yang diattach tak de kene mengena ngan ape ape ye. Hanya sekadar gambar cicak mengawan. Hatoi..
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?