Another day, without you with me. It's like a blade that cuts right through me. I can wait, I can wait forever...

Heargh! I don't really know what leads me to make an entry this late at night? Err... Not really night actually. If in Malay, we call it 'dua pertiga malam'. Yes, the school starts tomorrow. I know. But tonight, it's F1 Raceday. I just can't resist it. I've watched the qualifying session yesterday, and I won't miss the main race today. But now it's raining heavily in Canada circuit. And red flag is announced. Means, high possibly that the race will be cancelled. Hergh! Rugi je.


And it's not really about the F1 actually. Me, currently considering about finishing my homework. Hahaha! What's been done by me all these holidays before then? I won't call it holiday if there's still something that related to school. English exercises has been done but not yet for math. Bukan apa, bila tengok soalan math tu banyak-banyak, mula la kepala ni buffering je. Belum lagi add math tu. Rasanya kalau add math terus tak loading kot. Haha.


And baru kejap tadi, aku terima shocking news about my friends' relationship. Aku jadi orang tengah kot. Eh tak, cuma bagi pendapat je. Aduhai kawan, kenapa ni? Tak ku sangka tak ku duga betul la. Papepun, I'll just support any decision they made if that's the best for them.


Okay enough dengan semua tu, I guess I'll get to my work back. Haih...






Itulah tulisan terakhir aku sebelum aku pegi sambung buat keje skola Math yang belum siap tu. Tapi sekarang da siap da. Dah lama tak rasa kepuasan dapat siapkan homework. Hehe.

Pasal Formula 1 tu, lepas lebih kurang 1 jam perlumbaan dihentikan sementara kerana hujan, ianya disambung semula. Wah! Tak sangka betul hujan berhenti and diorang restart. Memang syok gila tengok race F1 ni sebab memang buat jantung berdebar. Aku rasa dekat 10 kali jugak Safety Car keluar. Hehe. Tengok F1 sambil buat keje sekolah. Keje sekolah sikit je. Tapi lambat siap sebab mata tak bole beralih dari TV melainkan ada iklan. Iklan dia pun kejap, tu yang lambat siap.

So race start dalam pukul 1 pagi, then ditangguhkan sementara lepas kuar red flag, pastu sambung balik sampai pukul 5 pagi aku tengok. Sumpah tak buat aku ngantok bila tengok and terasa debaran. Antara team yang aku sokong, Ferrari, Mercedes (sebab ade Schumacer and Petronas), and Lotus Renault. McLaren dengan Red Bull tak berapa nak sokong. Hehe. And apa yang buat aku teruja sangat, tengok video ni. Tengok part last time kete Ferrari (Massa) tu potong sebelum sampai garisan penamat. Memang superb la!


Tengok la video tu. Tak panjang pon. Kalau korang teruja, bayangkan la aku ni yang tengok live teruja nya macam mana. Lagi-lagi aku memang gila kereta laju. Dulu-dulu bila cikgu tanya cita-cita aku, aku akan jawab "Saya nak jadi pelumba kereta F1". Hahaha. Saje mencari kelainan. Tapi tu cita-cita sampingan je sebenarnya. Kalau cita-cita sebenar, saintis. Tak pun, paling cikai aku nak doktor. Kalau tak dapat pun, asalkan kerja aku melibatkan perkara sains, kimia dan makmal terutamanya, aku memang suka. Tapi kalau cikgu sains dekat makmal sains sekolah tu, tak mau lah saya. Hahaha.




Sebenarnya aku dah sambung entry aku sampai tinggal siket je da nak abis. Hampir di'publishkan pon tadi. Memang banyak yang aku tulis. Tapi PC aku buat hal mati tiba-tiba. Bila bukak balik, dia restore sampai yang kat atas tu je. Ya Allah! Sakitnya hati aku. Cerita baik punya hilang camtu je. Sabar je la aku. Ni ambik cerita dengan ayat aku yang tak best gila. 




So hari ni, for the first time ever, I came early to school today. None of my classmates know about this except Sabrina Iman sebab I went straight to kelas 4 Maju first. And her first impression is like "Wah Azam datang awal! Betul ke ni?". Then I simply answered "Biasalah, semester baru mestilah 'orang' baru". Dah itu ayat yang aku nak keluar, nak buat camane. Budak2 4 Maju pon same cakap camtu, pelik sebab aku datang awal and tak caye. Eh, aku tak tido, sebab tu datang awal. Hahaha.

Masa official assembly tadi lepak dengan kawan aku si Shafiq ngan Khalid. It makes me wonder when people surroundings being like 'skema' sebab diam je. Unlike us, we made that place like a chaos. Have a big laugh. Ni diorang punya pasal la ni buat lawak.

Bila masuk kelas pulak, as expected, cikgu akan bagi markah untuk mid year exam lepas. And on that time, aku memang redha dengan markah yang aku akan terima. Sebab memang satu benda pon tak baca kot. Hahaa. Asyraaf tanya aku, Shareena pindah sini ke? Aku pon cakap la entah. Tapi budak-budak ni ada cakap. Then dia tertanya-tanya, tak masuk-masuk lagi pon Shareena ni. Haha. Asyraaf ni, tau ar rindu dia. Wakaka!

Masa kertas untuk paper sejarah nak dibagikan, si Miza cakap ngan aku "Pujaan hati kau dah pindah sini". Pastu bla camtu je. Aku sekali lagi buffering kat situ. Sebab tak tau apa motif anda berbuat demikian. Tau tak reaksi aku ape lepas tu? Aku buat muka macam ni =.=' atau -.-' atau -.-!
First time aku tau dia pindah sini, macam-macam soalan yang aku tertanya-tanya. Aku tak sabar nak dapatkan jawapannya dari Shareena tu. Kenapa dia tinggalkan Sains Muar. And so on la.

Sepanjang kelas hari ni terutamanya kelas lepas rehat iaitu Pendidikan Islam, Add Math, BM dengan BI, mata aku memang berat gila. Bukan mata je, kepala pon berat. Baru dua tiga saat aku tutup mata dengan sengaja, otot-otot leher aku terus tak dapat support kepala aku. Sebab nerve otot pon da terikut bermimpi. Memang sepanjang kelas tu aku ada dalam mode tidur je la.

 And berdasarkan kajian aku beberapa lepas, kita lebih senang tido apabila mata ditutup dan persekitaran yang sunyi dan tenang. Kenapa? Sebab apabila mata dibukak, semua benda yang kita nampak ni, otak kita akan proses data dan maklumat untuk kita fahami. Oleh itu, otak bekerja. Begitu juga dengan persekitaran yang bising. Gelombang bunyi yang antena (hahaha antena) telinga kita dapat tu, akan diproses dalam otak maklumat-maklumatnya. Ini akan membuatkan otak bekerja dan tak dapat rehat. Sebab tu la susah nak tido kat tempat bising melainkan kat tempat yang sunyi. Dan bagi aku, otak ni berehat time kita tido. So kalau kita paksa otak bekerja, macam mana dia nak dapat rehat. Er, cam tu ke? Aku hentam je ni. Hehe..

Pasal markah exam mid year tu, aku ta nak cakap sekarang. All I can say is 'sucks'! Yuna! Mana kau? Aku na mengadu banyak-banyak kat kau ni. Add Math aku cukup-cukup makan je tau :'(

Tadi jugak dapt jadual baru. Sangat tak best. Waktu-waktu akhir mostly cikgu yang gerenti masuk and akan buat kelas. Ini memusnahkan harapan dan impian aku dan classmates untuk pulang seawal pukul 2 petang. Tu paling awal tau. Paling lambat 3.20 ptg. Gila je sekolah ni. Balik paling lambat. Sekolah lain awal gila. Huh!

Dan apabila pulang, selepas 29 jam berjaga (rekod paling lama 30 something hours), aku pon meniduri menidurkan diri aku. Tidur pon belum makan lagi. Tiba-tiba, aku dikejutkan oleh my love. Dia tanya, tak makan lagi ke? Pastu dia suruh aku makan. Dia cakap, "Lauk ikan parang asam pedas ade kat dapur tu mak dah panaskan". Aku pon makan la sikit. Dalam mangkuk. Dalam mangkuk kecik sikit. Kalau pinggan, banyak pulak nanti aku makan. Haha.

Dah aku ta nak tulis lagi. Menyesal gila post aku yang tadi hilang camtu je tak di'restore'kan.





P/S : Apsal tajuk post aku camtu? Haha. Tu lirik lagu Simple Plan, I Can Wait Forever. Ianya ditulis kerana unintentionally. Just for fun, seriously.
Comments
1 Comments

1 comments:

Fathiah Khairuna said... [Reply]

Ayat tak bole blaaa :D haha

Post a Comment

What do you feel?