Entri post aku yang bole buat korang nak termuntah...

Hey Assalamualaikum... First to say, hai my sister or like in my phone contact list, Sis Liza. I know I brought you here, to my blog, this post, right? Yea. As I told you, I have something for you to see. And I note that you'll know about this anyway without you reading this at first. Why I did all this? Yeah, if I don't, I won't have any idea how to start my post, or even worse, I don't know what to post and this blog will be left abondoned.

So what am I going to tell you actually? I think that you already know that our home will have a slight changes. And all of these changes are made for you, isn't it? Yes what else, for your wedding of course. Hahaha. So I want you to have some preview of what we've done here. Err.. not really us actually cuz I don't really lend a hand to help. Hahaha. I'll let you know about it later. And take a look at this.
.







Keep scrolling 






















Yeah I know. No need to tell me, my sister. I know I've made a great shot, right? (kalau yang lain ada yang baca ni, harap maklum, aku memang suka berlagak dengan akak2 aku. Saje berlagak gurau). And I know these pictures look perfect. Just look at the shooter la. Hahaha. Isn't the colour combination looks nice? Or you can just say, PERFECT! Haha. Thanks to me, cuz I chose the colour of the wall paint. But that only on one side. Wanna see on the other side? Heh, ingat den na bagi tengok. You balik then you see sendiri lah. Hahaha;






Itu untuk akak Azam. Pasni untuk sesape je. So sekarang cuti kan? Sape tak cuti sekarang ni? Mesti lah mereka yang bekerja selain cikgu. Cikgu pun ikut cuti arh? Waa.. Best jadi cikgu ni. Tapi tu la satu tak best, susah nak kaya (seperti bapak cikgu Zakiah citer Juvana tu cakap).

Eh, Azam baru teringat. Last day hari Jumaat sebelum cuti start hari tu, Azam ada wish selamat bercuti kat sume orang yang Azam bertembung kat sekolah tu. Walaupun Azam ta kenal. Azam memang peramah ta bertempat. Hahaha. Then sampai kat sorang pompan ni, dia pandang Azam. Lama pulak tu. Adeyh, nasib baik ayat 'Selamat Bercuti' ni cepat keluar dari mulut. Tapi dia buat2 tak dengar pulak. Eh, dia buat Azam berdebar. Lepas Azam ulang sambil buat muka poyo, Azam pun meneruskan perjalanan. Phew! Solamat den!

Azam kot manusia paling bosan cuti ni. Tapi petang tadi kurang siket la. Sebab tengok citer Detective Conan. Wahahaha! Suka den la nak tengok citer katun. Ok lagi Azam tengok citer katun. Daripada tengok citer-citer lain yang banyak pelakon pompan tertunjuk aurat tu. Eh, tertunjuk ke pengarah suruh? Herm... Nampaknya mereka ini lebih takut pengarah dari agama rupanya kan? Haha. Malas cakap banyak.

Azam sebenarnya tengah panas salur darah arteri ni. Install MS Office kat PC tapi PC kejap2 mati. Tah ape kena tah. Mintak format la tu. Padahal baru hari tu Azam format. Azam rasa dia tak mintak format kot. Mintak kaki mungkin? Tak pe, akan dipertimbangkan.

So hari Azam ni, dipenuhi dengan penyelidikan. Haa? Penyelidikan apa Azam buat? Mana ada penyelidikan. Azam membaca kat internet je la. Main download2 something. Bukan movie. Malas nak download movie. Download je banyak2 tapi tak tengok. Azam download natang lain. Dah siap download, tapi belum extract. Esok sambung buat. Haha

Tadi sebelum Azam nak update blog, pegi lah saya membaca blog2 yang saya follow. Tak banyak pon yang saya follow. So baca pun tak banyak. Tapi yang menarik hati saya yang suci murni ni (kononnya), adalah kat blog kawan saya. Hehehe. Dipetik dari CERITAdayat punya recent post. Bacalah...



Best kan ayat dia? Aww.. Tetiba Azam yang lelaki ni nak jadi gedik pulak. Hehe.. Ayat, kalau Ayat baca ni, Azam na cakap, kalau Azam, Azam takkan cakap benda ni "mungkin saya belum dapat bukak pintu hati saya sepenuhnya tuk awak". Bukan la Azam na cakap Azam pandai sangat, tapi, Ayat tak rasa ke yang dia akan rasa curiga sikit kat Ayat dengan ayat macam tu. Mungkin Ayat nak jujur kat dia, tapi Azam rasa Ayat lebih jujur kalau Ayat tak cakap camtu. Err.. Ayat paham tak ni? Maaf masuk campur. Kalau Azam tak masuk campur, entri Azam ni jadi pendek pulak. Hahaha.

Eh, sebelum entri ini ditamatkan, Azam nak bagitau, Azam ada nama baru, Khai. Hehe. Sebenarnya tak lah baru sangat. Tapi sebagai nama sekunder apabila berada di tempat yang orang sekeliling tak kenal Azam, Azam akan suruh mereka panggil dengan nama ini. Gedik kan Azam ni? Hehe.

And kalau dulu-dulu, Azam ada buat entri yang melibatkan nama Suzana sebagai individu yang tidak wujud. Azam pun pelik dalam banyak-banyak nama, kenapa Suzana jugak yang terlintas kat kepala ni. Nampaknya, semalam, ada orang memperkenalkan dirinya dengan nama Zana sebagai nama sekundernya. Hahaha. Dan dengan menggunakan nama sekunder masing-masing, automatically, pemilik nama tersebut akan menjadi gedik tak terkawal. Hahaha.

Satu lagi Azam nak cakap and nak korang semua fikir,
"Pernah tak korang berhadapan dengan situasi macam ni. Korang kenal someone ni dengan cukup baik. Personalitinya, tingkah lakunya, perwatakannya, kata-katanya, malah sometimes pemikirannya juga boleh korang jangkakan. Tapi pada satu ketika, dia menjadi seorang yang lebih advance dari personaliti dirinya yang korang kenal. Tapi hanya untuk seketika. Apa korang rasa agaknya ye?"

Fikir dan jawab lah pada diri sendiri.





Ok serius gua geli gila tulis entri guna nama macam Azam tu. Tolonglah. Tak sesuai langsung. Menggelikan. Hari tu masa kat sekolah aku jadi tuan rumah perasmian Tunas Bistari daerah Pontian dengan Kulai, orang JCorp. tu ada cakap, guna nama macam tu amat meluatkan. Hahaha. Pergh! Tolong lah... Aku bukan spesies yang suka guna ayat macam kat atas tu. Minta maaf jika anda termuntah. So I'm off till here. See you around.
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?