Good news for me!

Saya suka ini. Hehe!


Don't you think it's good for me? Seriously, I'm happy to know it. Hehe. Anyway, I'm still waiting and I'll keep on waiting for the BEST NEWS to come! Tau kan apa? Get myself out of Reka Cipta subjek tu la. Why is it so hard these cikgus nak lepaskan student dia haa? Ok fine. Don't these teachers get what actually my problem is? I'm not a kind of student yang rajin nak buat benda-benda macam tu semua. If I keep on going with this subject, then no single work will be done. As the result, raking kat kelas pun jatuh sebab ada subjek yang gagal that is RC. Inikah yang dikatakan sebagai subjek yang membantu? I'm more to say it as subjek yang membebankan. Dah orang tak mau, then just let it go la.

Soon, I will get my father to talk to these teachers back especially cikgu subjek RC tu. Aku kan pernah cakap, takkan la nak buat kerja subjek yang kita takkan register untuk SPM nanti kan? So, point kat sini ialah, aku tak nak dipaksa untuk buat benda tu tanpa dimarah.

And aku faham, cikgu mesti punya akan cakap

Kita tengok keputusan exam dia (aku la tu) nanti macam mana. Macam la bagus sangat.

Sebenarnya cikgu tak bagi peluang kat student untuk cuba apa yang student ni nak. So bila cikgu cakap yang mostly student yang ambik subjek RC can score for other subject ni, itu disebabkan mereka ada minat and overhardworking la. Aku ni overlazy. Come on la cikgu. Setiap orang lebih kenal diri masing-masing.

Aku pening bila fikir pasal benda ni dengan ugutan yang cikgu bagi. The threat at first made by the teacher and the student tried to defend himself but then, it will end up with the teacher will assume that her student is being disrespectful to them. The hatred towards her student will never end. In this case, the victim is the student. Ya lah kan? Bukankah kita selalu diajar bahawa ilmu itu perlu diberkati dan guru adalah faktornya? Kalau cikgu dah benci kita sebab kita cuba mempertahankan diri kita, I don't see this thing is fair anymore. It's not our fault actually.

Jangan nak bandingkan zaman 'Pelajar & Guru' dahulu dengan 'Pelajar & Guru' zaman sekarang. Aku berpendapat bahawa student dulu kononnya taat gila dengan cikgu dalam semua benda sebagai tidak berani. Zaman sekarang dah berubah. Semua berteknologi. Jadi kenapa pula tidak bagi pelajar untuk turut berkembang secara mentalnya juga? (Tetiba aku rasa aku dah meleret gila dah buat cerita ni. Hahaha!).





Dah la aku mau tido. Ngantuk ni. Semalam tidur pukul 3 pagi. Then sahur 5 pagi. Pastu tidur balik kejap. Petang tak dapat balas dendam sebab tolong berniaga kat bazaar. Punya la ngantuk sampai aku hampir tertido dalam teksi tu. Nak dapat teksi dah la lama gila dekat setengah jam. Kat bazaar pun boleh terlelap sambil terduduk. So malam ni nak tido awal pukul 12.30 a.m. Cya! Wassalamualaikum.....
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?