Congratulations! It's your lucky day!

Oh simple thing,
Where have you gone? . . .
#Keane - Somewhere Only We Know

Itulah yang akan aku nyanyikan bila tengah cari barang sama ada dalam hati atau kuat2. Macam tadi la cari charger tak jumpa. Charger phone ye. I memang guna bateri telefon secara efektif. Cas sampai penuh, dah penuh guna sampai mati. Dah mati cas balik. Hehe.

Dan semasa meng'install windows 8 developer preview, aku telah diganggu oleh something. Dengan cepatnya, aku mencapai bazooka dan menembak ke arah diorang sambil cakap "Cis, tak guna kau! Binatang!' Biasa la, bilik jarang sembur dengan Ridsect sebab tu banyak nyamuk. Eh, nyamuk tu memang binatang kan?





Mohd Norazam, sudah sudah! Aku nak ber'jakun kejap (err,tau kan ape makna jakun tu?). Semalam, aku telah pergi ke rumah cikgu math sekolah rendah aku sebab ada open house. Maka dengan itu, aku pun ajak kawan aku sorang yang nak sangat pegi sana. Then sampai rumah aku, dia Tanya pasal minyak dia cukup ke tak. Dari bacaan kat meter tu, memang cukup bonar la. Sekali awal perjalanan depan sekolah, moto dia mati. Rupanya minyak habis. Cis! Then aku beli la minyak dalam botol untuk isi kat motor dia.


Lepas da refill, perjalanan pun diteruskan. Alhamdulillah selamat sampai. Lepas sampai apa lagi, makan la. Then cikgu cakap "Antara 3 orang ni ada tetamu ke-100. Tetamu ke-100 dapat hadiah misteri tau". Aku pun tak kesah la sebab ingat dia main2. Then dia tanya, sape yang nak ambik hadiah tu. Aku pun cakap la bagi je kat aku. Sekali time tengah bual2, dia ambik hamper and bagi kat aku. Wahlawey! Ingatkan main2 rupanya betul2. Memang ade hadiah utk tetamu yang ke-100 and 200. Hehe. Nasib baik tak besar sangat. Kalau besar camane gua nak bawak balik.

Sampai je rumah, aku ngan Khalid terus bukak hamper tu dengan rakus. Faezun tak nak sebab dia kata kat rumah dia dah banyak. Aku pon berparti la kejap dengan Khalid. Hahaha!


Entry di atas telah ditulis dengan ber'OS kan Windows 8 Developer Preview. Oleh kerana mengalami masalah huruf yang ditaip tak nak keluar, aku bertukar balik ke W7. 

*phew, nasib baik buat dual boot kalau tak habis la...


Selepas parti, kami telah menghasilkan . . .




Hahaha!





Tidak lama kemudian, aku ikut akak aku pegi JB. Tengok movie. Movie yang ditengok, Raya Tak Jadi.



Adui! Tak tau la nak kata best ke tak. Tak sangat kot. Cuma biasa la kalau tengok kat cinema lawak tak best pon boleh ketawa gila2. Eh, ye ke?

Oh, selepas lebih 2 tahun, inilah filem melayu pertama yang aku tengok kat cinema. Hahaha! Kesian kesian. Ye lah, tempat aku mana ada cinema. So tak de chance nak tengok citer melayu.





Lepas wayang, aku lepas rindu aku beli McFlurry Oreo. Opps! Aku beli dua weyh. Wahahaha! Ok dah. Tu je untuk entri kali ni. Bosan kan. Macam budak noob je. Wassalamualaikum...

P/s: Teringat pulak frasa 'Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya'. Kalau motor Faezun tak habis minyak, mungkin tak dapat hamper tu. Rezeki Allah bagi tu. Hahaha!
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

What do you feel?